Gå til innhold

Disk boot failure


Anbefalte innlegg

Et merkelig problem har oppstått etter en ny xp innstallasjon.

Maskinen vil ikke starte opp uten innstallasjons-cd'n i cd-rom leseren, denne meldinga kommer opp:

Verifying DMI Pool Data............

Boot from CD:

DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

------------------------------------------------------------------------------

Noen som vet råd ?

Har endret oppsettet for oppstart, slik at den ikke skal boote fra cd-rom eller diskett, det har ingen innvirkning, blir helt rådløs her jeg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du får den meldinga er det at maskina finner ingen hd som har ein boot-seksjon.

 

Sjekk i bios at hden blir funne der.

Viss den står der å ville eg dobbeltsjekka om hden står på som ein av bootalternativa i bios.

 

Har du flerie hder i maskina eller?

Isåfall han det vere rot mellom desse master/slave oppsettet (ide)

Lenke til kommentar

Kan legge til at jeg jeg først innstallerte xp fra en "hjemmelaga" cd med integrert sp1, for deretter finne ut at jeg hadde en annen med sp2 integrert, satte i denne og innstallerte på nytt, den gamle installasjonen blei da sletta, men under C: på pc'n ligger nå følgende mapper som ikke finnes på annen pc med xp innstallert på:

BHBACKUP, bhdata og BHROOT

Noen som vet om jeg bare kan slette disse ?

Lenke til kommentar

Prøvde å komme meg inn på recovery console for å kjøre mbrfix, men der kreves et adminpassord, til tross for at det ikke er satt noe passord, da blir det ikke enkelt :(

Prøvde formatere og innstallere på nytt, akkurat samme skjer, den spør fortsatt etter cd-rom'en når jeg vil starte opp, hvorfor i all verden vil ikke de boot filene legge seg på disken ? Begynner å bli temmelig frustrert her nå :mad:

Lenke til kommentar

Grrr, snakker om snodig løsning på dette. Endret oppstarten i bios, hadde satt ide1 som første-boot, naturlig siden det står det på hovedkortet (tenkte jeg)

Men neida, endret til ide0 så startet den umiddelbart, tenk så enkel løsning på et kjempeproblem, men hvem kunne tenkt seg dette umiddelbart :hrm:

Lenke til kommentar

man skulle tro at Boot priority på harddisker i BIOS var i stand til å lete videre på neste disk hvis den ikke finner noe på den disken som er førsteprioritet. Jeg har tre disker, og hvis jeg setter Raptoren der Windows ligger på noe annet enn 1. plass så finner ikke maskinen noen Windows-partisjon.

 

Også kan det være greit å huske til neste gang at IDE-porter ofte blir nummerert fra 0, så 1 osv.. ;)

Lenke til kommentar

Det som helt sikkert hadde løst problemet ditt er dette: Sett i XPCDen med den versjonen du skal ha. Så resterter du maskinen og trykker en tast når det står "Trykk en tast for å boote fra CD". Nå får du opp et valg om å formatere harddiskene dine, og etter det installere en "ren" versjon av Windows. Nå tar du ganske enkelt og oppretter en partisjon på f. eks 8 gb til Windows og programmer, og resten til dokumenter. Når installasjonen nå er ferdig vil du ha en fiks og fin ny Windows-installasjon og en tom partisjon til å lagre filer på. Og maskinen din vil starte enkelt, uten noen Disk Boot Faliure...

Tror det er best å gjøre det slik i ditt tilfelle, siden du har hatt flere forsøk på installasjon, og siden du har endt opp med en rotete boot.ini og flerte ekstramapper fra den første installasjonen. På denne måten får du ryddet opp i alt det der...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...