Gå til innhold

Produkttest av Asono Basic 600.


molsen

Anbefalte innlegg

Produkttest av Asono Basic 600.

AB-600, som produktbetegnelsen er, var ment som et kampanjeprodukt og blir solgt i Expert butikkene. Den skal ifølge produsenten være noe enklere enn deres andre produkter, og da også atskillig mye billigere. Prisen er 999 kr.

 

For under 1000 kr får man 1GB minne, radio og firelinjers (128x64) LCD display, pakket inn i et nett lite etui i sjatteringene sølv/hvit..

 

I esken:

I esken lå spilleren, et vanlig AAA batteri, neckstrap, hodetelefoner, USB kabel, ørepropper og en CD med manual og driver for brukere av Windows 95/98. Dette var en meget beskjeden bundle, med kun det mest nødvendigste for å få musikk i ørene.

 

Produktdesign:

Spilleren er 30mm bred, 20mm dyp og 74mm høy. For å få plass til batteriet er det en liten utbulning på baksiden. Forsiden består av skjermen, som har en oppløsning på 128x64. Det er en vanlig tofarget fullpixel LCD skjerm, med blått baklys.. Den kan snus opp ned, slik at skjevhendte kan betjene spilleren på en enkel måte. Skjermen synses godt ute i solen. På toppen av spilleren finner vi jackutgangen og neckstrapen festet. I bunn er porten til USB kabelen, dekket av et gummilokk. Lokket kan være vanskelig å feste på enkelte spillere. Knapper og innganger er føles godt festet, selv om man kan føle noe materialsvikt når man klemmer til spilleren. Spilleren er lagd i nydelig lakkert plast.

 

ab600_1.jpg

 

ab600_2.jpg

Den minste av de over er mp3-spilleren ;)

 

Knapper/navigering:

Vi finner fire knapper på spillerens ene langside. Den ene er holdknappen. En annen knapp virker som menyknapp etter oppstart, hvor man velger spiller-, opptaks- eller radiodelen til spilleren. Valgene foregår mens man blar gjennom store animerte ikoner. På samme side finner man play/pause knappen, som virker som av og på knapp også. På forsiden finner vi spillerens 5 punkts navigeringsstick, som også er volumvelger, sporvelger og menynavigerer. I navigeringsdelen kan man bla seg gjennom de mappene med musikk og andre filer man har lagret. Da vises fire og fire elementer om gangen (fire linjer).

 

screen1.jpg

 

screen2.jpg

Lettleslig display som virker godt i sollys og.

 

Radio:

Radioen har automatisk søkefunksjon. Den lagrer også kanalene. Hodetelefonledningene blir brukt som antenne, noe som overraskende nok virker bra.

 

Overføring:

Har man Windows 2000 eller nyere, vises spilleren som en flyttbar disk. Da kan man bruke ”drag and drop” på de mappene man vil ha over. Jeg overførte 500MB med diverse filer og mapper på 1min og 15sek, altså en kjapp og problemfri overføring. Når spilleren er koblet til, lyser skjermen hele tiden. Dette er dumt da det fører til ekstra batteribruk.

Lydkvalitet:

De medfølgende hodetelefonene var i bruk i 2 minutter før jeg byttet til mine Koss portaPro, som jeg hadde liggende. Da ble lyden fullverdig over hele frekvensskalaen, og ved å endre på EQ innstillingene fikk jeg den bassen som jeg liker. EQen har fem forhåndsdefinerte, og en fullt brukerdefinerbar innstilling. Volumvelgeren har 40 trinn. Demper man spilleren med volumvelgeren hører man lav bakgrunnsstøy også. Men dette er ikke hørbart for meg på normalt volum.

 

Strøm/batteri:

Spilleren har ikke nettdrift, og kan ikke lade opp noen batterier. Man må kjøpe vanlige AAA batterier, som er veldig billige noen steder. Ulempen er at det blir et forbruk å bruke spilleren, hvis man ikke år til innkjøp av batterilader. Fordelen er at man har lett tilgang på batteri når man er på tur, og ikke avhengig av en USB port for å lade den. Videre slipper man også innebygde batterier som kan miste effekten etter mange oppladnigner. Batterinivået viser på skjermen, men med bare tre nivåer. Jeg skulle ønske det var flere.

 

Konklusjon:

Nå har jeg brukt denne mp3-spilleren lenge, og den har enda ikke skuffet meg. Jeg liker veldig godt at den bruker AAA batterier, men skulle også ønske at den kunne lade oppladbare batterier gjennom USB i tillegg.

For noen vil kanskje spilleren virke litt klumpete, men dette er en low-end spiller. Nå er ikke spilleren noe godt kjøp lenger, da man kan få tak i den nyeApple spilleren med to ganger mer minne og mye penere design til 1765 kr (PSdata). Men skulle du bare ha 999 kr så behøver du ikke være redd å gå innom Expert og kjøpe deg en mp3 spiller.

Endret av molsen
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 4 måneder senere...

Heisann! Kjøpte meg denne på expert i dag, men den knappen man skifter sang og stiller lyden med er ganske hard å trykke på, eller hvis jeg trykker løst på den, så skjer det ingen ting. Er det slik for flere, eller bør jeg dra tilbake å få en ny?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...