Gå til innhold

Den Store Aksjetråden - 2005


DevianX

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei..

 

Har vært litt inaktiv grunnet eksamen og har siste eksamen 19.12. Så blir mer aktiv etter denne datoen.

 

Men har benyttet desember til å trade, som har vært mer eller mindre vellykket fram til nå.

 

Gikk inn på PAR forrige uke og solgte igår på 28.50,-. Kjøpte også PDR forrige uke og sitter på denne aksjen til januar 06. Forventer en avtale fra selskapet løpet av kort tid og den har avgitt kjøpssignal til markedet (etablert brudd på øvre bollinger-bond).

 

Posisjonen min hos RGT står stille og jeg sitter long her. Selskapet har kommet meget langt og de har senest idag fått avtale med Shell angående EM teknologi.

 

*******************************************

 

RGT - SHELL DELTAR I EM-PROSJEKT

http://www.newsweb.no/index.asp?melding_ID=118602

 

 

Shell International E&P har blitt medlem av et

industriprosjekt hvor Rocksource, Statoil og

Interaction er eksisterende medlemmer.

Målsetningen med prosjektet er å utvikle

programvareløsninger for behandling av

elektromagnetiske (EM) data for

hydrokarbonpåvisning. Softwareselskapet

Interaction vil være ansvarlig for å utvikle

programvareplattformen.

 

`Shell og Statoil har meget dyktige forskere som

jobber med utvikling av EM teknologi. Vi er

svært fornøyd med at Shell nå blir deltager i

konsortiet. Sammen tror jeg vi kan bidra med

etableringen av neste generasjons

programvareløsninger for optimal bruk av EM

data` uttaler teknologiansvarlig i Rocksource,

Jonny Hesthammer.

 

Selskapene som deltar i prosjektet har ikke noen

andre kommersielle målsetninger utover det å

utvikle bedre programvareløsninger for deres

respektive E&P aktiviteter.

 

Oslo, 15.12.2005

Rocksource ASA

 

 

Martin Bekkeheien

CEO

 

Tel. +47 95 72 42 31

 

*******************************

 

Så et lite tips til dere aksjonærer. Oljeprisen vil forbli sterk en periode til og offshore sektoren er hot i skrivende stund. Her må man tenke på alternativ avkastning. Selvom man kan tjene par % på f.eks IT eller fiskesektoren, er det lettere å tjene mer cash i offshore per dags dato.

 

Det er viktig å vurdere riktig aksje i et slikt marked. På sikt vil dette gi størst gevinst!

 

Har man tap i enkelte aksjer, benytt desember til å selge og få fradag på skatten. Er tross alt 28% fradrag på tap.

 

DevianX

Lenke til kommentar

Har sikret litt gevinst i TOM, og sitter fortsatt med rundt 50 % i selskapet. Her har det ikke skjed så mye siden jeg kjøpte, og jeg vurderer å selge ut resten nå, fordi den rett og slett ikke beveger seg vesentlig.

 

Resten har jeg satt i IMDC på Nasdaq, kjøpte i dag på brudd av en liten konsolidering i en kraftig stigende trend.

Lenke til kommentar

I skrivende stund er det Offshore og Rigg markedet på OSE som går best.

 

Mange av aksjene som jeg har på hold har gått over til kjøp etter teste av diverse støttenivå forrige uke.

 

Kan nevne PDR, DNO, PAR og SIN som jeg endret status forrige uke. Disse har gått meget bra denne uken og har gitt markedet kjøpssignal, derav høyt volum.

 

Historisk sett er Januar ofte den perioden av året, aksjene går best. Jeg vil vekte meg ned i enkelte selskaper på slutten av denne perioden. Ser selvsagt an på markedet generelt før jeg tar en beslutning.

 

Håper dere fikk med oppgangen på DNO. Det lå i luften i en lengre periode at de skulle lykkes med brønn nr. 1 av 7 totalt i dette området. Muligens er en kursøkning på over 30% en dag en mulig overreaksjon, men samtidig foreligger det olje som kan dra DNO på helt andre kurser enn det vi ser per dags dato.

 

Med dette ønsker jeg alle en riktig god jul!

 

DevianX

Endret av DevianX
Lenke til kommentar

Min juleportefølje er preget av Revus, som jeg er meget positiv til fremover. Teknisk OK, noe motstand på 51-52.

Har også et bet i Inmeta, som har begynt å røre på seg.

 

For de svært risikoaverse vil jeg anbefale DOM+GRR+IMSK, som er solide og veldrevne selskaper med lav p/b og ellers greie multipler.

 

Ellers hender det jeg tar i PSI, DNO og shipping generelt. Tomra ville jeg ikke ha tatt i med ildtang ;)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

*bump*

 

I skrivende stund er det Offshore og Rigg markedet på OSE som går best.

5325767[/snapback]

Og det gjør det fortsatt ser det ut til. Kjøpte noen Sinvest (SIN) i går som i skrivende stund har steget med 2,72%. Har også i det siste kjøpt Statoil (STL) og kjøpte Norman (NORMAN) i dag til 59,-. Ser at analytikerne i DnB NOR har kursmål på 70,- på denne. De legger fram kvartalsrapport for 4.kv i morgen, så det kan bli spennende og følge utviklingen her.

 

Har også vurdert Komplett (KOM) som en mer langsiktig investering, men er veldig usikker. Noen som har formeninger om denne?

Lenke til kommentar
Har også vurdert Komplett (KOM) som en mer langsiktig investering, men er veldig usikker.  Noen som har formeninger om denne?

5489260[/snapback]

 

God kveld el-asso.

 

Det hersker vel ingen tvil om at offshore og rigg sektoren gjør det meget bra i disse dager og jeg håper mange av dere har fått være med på januar effekten.

 

Siste par ukene har gitt en betydelig gevinst og jeg er meget fornøyd med avkastningen sålangt i år 2006. Men dette markedet er ikke for den langsiktige, ettersom vi vil oppleve store svingninger i markedet.

 

Jeg har stor omløpshastighet på mine aksjer i diverse selskaper på OSE og prøver å utnytte de naturlige svingene som kommer av gevinstssikring og økt oljepris. Jeg har også vektet meg ned på enkelte long posisjoner og benytter frigjorte kapital til å trade mer aktivt.

 

Videre utvikling av OSE vil selvsagt være avhengig av oljeprisen og det er ønskelig at denne holder seg mellom 60-65USD. Se tidligere innlegg om videre utvikling av olje og etterspørsel.

 

Som dere har sikkert lagt merke til, er ikke jeg så veldig aktiv i denne tråden. Ettersom det ikke er nok interesse for aksjer generelt på HW.

 

Det tar tross alt litt tid å skrive analyser og jeg ønsker å meddele dette på andre fora som gir større tilbakemelding og bedre anledning for diskusjon om aktuelle emne.

 

Ang. KOM: Denne aksjen er muligens bra på sikt, men som det fremkommer på intraday, har overnevnte aksje nesten ingen omsetning (meget lav). Dette er en stor ulempe for den *aktive* trader og aksjen vil mest sannsynlig gå i rykk og napp i tiden framover.

 

Man bør alltid plassere pengene i den sektoren som gir størst avkastning på kort sikt. Selvsagt vil andre sektorer gi mulighet for gevinst.

 

Husk også at OSE er en energibørs og det er naturlig at denne sektoren vil variere i størst grad. Variasjon gir meg mulighet for å tjene penger. Personlig sitter jeg bare i denne sektoren og avventer med en posisjon på IT utover året.

 

Ønsker med dette, alle sammen lykke til videre med sine investeringer i år 2006!

 

DevianX

Endret av DevianX
Lenke til kommentar
Takker for svar DevianX

Ser at dette forumet  ikke helt er stedet for aksjeprat, men det hadde kanskje vært en passende avrunding om du kunne anbefale noen andre fora for dette?

 

På forhånd takk  :)

5492689[/snapback]

 

Hei igjen

 

Jeg kunne sikkert bidratt til flere analyser og kommentarer, men når responsen er laber og vi ikke får en aktiv diskusjon er det liten mening å forsette.

 

Men jeg kan anbefale/nevne følgende fora som jeg benytter:

 

http://www.hegnar.no/forum/ - Jeg er aktiv under et annet nick på dette forumet. Det foreligger MYE støy på overnevnte fora, men klarer du å utelukke støy er det veldig mange flinke skribenter som bidrar til økt forståelse for markedet og diverse sektorer. Nevner nick som er verdt å høre på:

 

DNO-Bjørn, gest, liquidx, Myst, Nesnakongen, wilhelm. Er flere som ikke er nevnt. Men du vil fort forstå hvem som er seriøse eller ei.

 

 

http://www.stocktalk.no/ - Meget seriøst fora for aksjeprat og mange handler for store summer. Lavere aktivitet og mindre støy. Vil påstå at enkelte har gode kontakter med diverse meglerhus.

 

Sender deg også pm for min personlige hjemmeside med analyser og kommentarer.

 

DevianX

Lenke til kommentar
Har du noen formening om Geir-Trygve (GT) på Hegnar er seriøs?

5504257[/snapback]

 

Geir-Tryge er nok en fake av *Glenn-Trygve* som er den virkelige personen.

 

Personlig tar jeg ikke overnevnte person seriøst, ettersom jeg kun baserer kjøp/salg på EGNE vurderinger av markedet og aksjer.

 

Mulig jeg henter input fra dn.no og andre relaterte nyheter til en gitt aksje, men alt faller tilbake på min personlige vurdering. Jeg har også en plan og vet når jeg bør eventuelt selge/kjøpe basert på TA (teknisk analyse).

 

Som nevnt tidligere, er det veldig MYE støy på hegnar.no og man bør bruke litt tid for å finne de seriøse skribentene der.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Siden jeg tidligere spurte om Komplett (KOM) som er et selskap som burde være interessant for lesere av dette forumet siden det er den største av webshoppene kommer en liten oppdatering.

 

Komplett ansees for en relativt trygg og langsiktig investering, som med den utbyttepolitikken de har hatt tidligere må er et godt alternativ til å plassere pengene i bank. Selskapet kommer med kvartalsresultat i morgen og det forventes at dette blir meget bra (noe usikre kilder på dette). Viktigere er det kanskje at flere anser Komplett for å ha potensiale til å bli en ledende europeisk netthandelbedrift innenfor sitt område. Aksjen er kanskje noe kjedelig, uten det store stigning/fall potensialet, men forventninger om gode resultater og positive nyheter om utenlandssatsingen gjør den likevel interessant på sikt

 

Jeg har hatt inne bud på hhv 76 og 77 i forrige uke uten å få tilslag. I dag la jeg inn 78,50 som limit og fikk kjøpt for dette. Like etter steg kursen til 80,-.

Sitter foruten Komplett (KOM) på:

Sinvest (SIN) :)

Norman (NOR) :thumbdown:

Fast (FAST) :dribble:

 

Har i tillegg ett egg til jeg ønsker å ha i kurven, men det er ett egg som ikke er så lett å få tak.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...