Gå til innhold

Trenger hjelp med torpedoer i Silent Hunter 3


Anbefalte innlegg

Ok, prøver å sette meg litt inn i Silent Hunter 3 for tiden. Driver bare på med "Eksamenene" forløbig, og virker som et meget bra spill. Men, jeg sliter! Er kommet til der hvor jeg skal lære meg torpedoskyting, men jeg forstår ikke helt hva jeg må gjøre for å treffe. Jeg går inn i siktet...finner et skip, får gul/grønn/orange/rød pil over eller under det (forstår ikke helt hva forskjellen på de pilfargen betyr, og hva det vil si om de vises ovenfor eller under båten), velger tubes og til slutt trykker jeg "fire". Traff faktisk på de to første skuddene, men så begynte problemene. De neste to torpedoene traff de, problemet var bare at de prellet av på båten..udetonert. Klokken fortsatt å tikke og gå den. Og deretter ble det bare bom. :blush:

Men jeg forstår liksom ikke hva mer jeg kan gjøre? Hva mer kan jeg gjøre for å treffe? Får liksom ikke velge vinkel o.l selv. Låser bare siktet på båten og trykker fire jeg, så går resten av seg selv? Tenkte man måtte gjøre litt mer innstillinger selv, velge vinkel, torpedotyper kanskje (vet da faen?), taste inn avstand etc. ?

Så hvordan treffer jeg en båt etter å ha trykt fire? Er det bare ren flaks eller ikke? For det virker sånn... :hmm:

 

Noen Silent Hunter genier her som kan svare meg og komme med gode tips, så hadde det vært snilt :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg ikke prøvd spillet, men det er ikke noen innstillinger mht hvor virkeligsnært spillet skal være?

Tenker på andre spill der man kan sette at amunisjonen har mulighet til å være blindgjengere eller ikke.

I virkeligheten så er det jo slik at enkelte ganger så går ikke ordonansen av.

Lenke til kommentar

Hei.

 

Det er mange ting du må passe på.

 

Hvilken vinkel du har på skipet, det beste er om du ligger 90 grader på skiper.

Slik at torpetoen ikke treffer i vinkler som er mindre enn 70 grader el.

 

Så må du passe på at torpedoen står rett innstilt. Står mer om dette i manualen.

 

Men om du bruker WO til å hjelpe deg i starten, da sikter du på skipet gjennom periskopet, trykker "lock" går inn i TDC/TOC eller hva det heter.

 

Så sjekker du at du er låst på skipet.. Og skyter..

 

Så kan også velge realisme nivå på torpedoene, leste en plass at torpedoene i 1939 funket bare i 30% av gangene. Så noen blindgjengere blir det.

Lenke til kommentar

Kan du engelsk og ønsker å vite mye mer om SH3, eller andre sub spill. Gå hit.

http://www.subsim.com/phpBB/ ( SilentHunter 3 forum delen. )

 

SH3 Manuel skyting med bilder: ( På engelsk )

http://www.subsim.com/phpBB/viewtopic.php?t=30365

 

Annet:

-------

*Når du skyter mot båter med det automatiske plotte systemet ( det letteste spille nivået ) så har ikke den plotten tatt i bektratning den tid det tar for torpedo lukene å åpne seg. Ergo, er målet langt unna, har en høy hastighet eller er på en vansklig vinkel vill trolig torpedoen bomme. Derfor må du alltid, før du skyter, trykke på knappen (Q) som åpner torpedo lukene slik at du ikke taper noe tid der.

 

*På torpedoer, bla annet, er det noe som heter armerings avstand. Dette betyr at om det du skyter på er innen for denne avstanden, feks 300m, vill ikke torpedoen armere seg og derfor ikke gå av når den treffer båten. En ideal avstand å skyte på i spillet SH3 sies å være 500m i 90 graders vinkel på båten ( dvs du, i ubåten, ser båten rett frem for deg, mens han på båten ser deg helt til venstre/høyre )

 

*Torpedoene kan også, en gang i blant, være blindgjengere ( de funker ikke som de skal ) og går derfor heller ikke av. For de som kommer borti blindgjengere i den virkelig verden betyr ikke dette at en blindgjenger aldri vill eksplodere. Så ikke hånter dem som leker :)

 

*Magnetiske torpedoer, som er en av de typene du kan bruke i spillet, funker best om de sprenger under båten. Altså de treffer ikke båten fysisk, men går rett under kjølen og eksploderer pågrunn av magnetismen til båten. Her vill det også si at om torpedoen går for dypt i forhold til båtens kjøl vill den ikke detonere torpedoen.

Er kjølen på 5m setter du torpedo dybden på 7,5 ( kjøl +2,5-3m ).

 

Ok, nå gidder jeg ikke så skrive mer.... Det er så mye man kan trenge å vite om dette spillet, men bruk SH3 forumet om du får andre problemer ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...