Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

skjermen går i svart halvveis i oppstarten


Anbefalte innlegg

Maskinen starter helt normalt opp med dos-skjermen, men har store problemer med å komme inn i windows. Som oftest går skjermen i svart etter at windows-oppstartbildet har gått i 5 sek. Der blir den stående, og ingen hd-aktivitet. Etter noen restarter hender det at jeg kommer inn i windows. Jeg har flere windowser installert, og det samme skjer på alle. Inkl win98. Har prøvd å reinstallere win, men skjermen går i svart underveis i installasjonen, eller så henger den seg opp med bilde.

 

Noen ganger blinker det en markør oppe til venstre på den svarte skjermen, andre ganger er den helt svart.

 

Tenkte at det nok var q-tec-søppel-strømforsyningen som var synderen og tenkte at det var uansett greit for den bråker som et uvær. Fikk satt i ny fra Northq i dag, og lyden ble bedre men oppstarten var like ustabil. Så nå funderer jeg på om det er minnet det er noe galt med, eller om det er andre mulige feilkilder?

 

Har aldri vært borti noe lignende, men håper det er noen andre som har?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

nesten akkurat det samme skjedde med dataen min torsdag. jeg hadde akkurat installert en sånn bluetooth usb dings til bruk med mobilen og måtte restarte maskina.

 

alt gikk som det skulle, trodde jeg, helt til den kom til der den skal loade inn windows. den stod "rulla" der i kanskje 30 sekunder før skjermen ble svart, så stod den sånn i kanskje 30 sekunder.

også restarta den bare igjen. helt uten grunn. og slik stod den 3 ganger og gikk i loop før jeg holdt inne powerknappen og den skrudde seg av.

 

da jeg prøvde og skru den på igjen skjedde bare det samme. den går bare i loop.

 

prøvde også og komme meg inn i safe mode men akkurat det samme skjer der.

jeg prøve og koble ut cd spiller og brenner + usb og noe annet som jeg ikke helt hva er fra hovekortet. for tenkte at det kanskje var et hardware problem som gjorde det. men ingenting forskjell.

kan det være virus? og hvis dataen bare er og skrote? er det mulig og hente opp det som ligger på harddiskene igjen? har 2, en som operativsystemet ligger på og en med filmer og litt sånt.

veit om en fyr som kanskje kan fikse sånt, men tenkte jeg skulle høre her først.

Lenke til kommentar

Har jobbet endel med saken, kjørt et program som tester minnet, det heter GoldMemory, http://www.goldmemory.cz/screen.php

Har kjørt dette hele natta, og det finner endel feil på minnet. Har flyttet minnebrikken til en annen slot, og nå starter maskinen ca annenhver gang. Kjørte et annet program og det fant ingen feil, så jeg er sannelig ikke sikker. Har ikke kjørt noen virussjekk. Tviler på at det er virus siden denne maskinen ikke har internetoppkobling. Men skal ta en sjekk. FATen på den ene disken min ble ødelagt, men jeg fikk hentet ut igjen det aller meste fra den.

 

Skal prøve å få lånt meg en minnemodul som funker og få testet den. Håper du finner ut av dine problemer!

Lenke til kommentar

Jeg forstår det slik at du får startet maskinen, altså du får strøm på den? I så fall laster du ned iso'en fra goldmemory-siden, brenner den på en cd og booter fra cdn. Finnes haugevis med andre programmer og. Har ikke fått testet så mye med andre, si fra om du finner ut noe. FAT står for file allocation table, listen over det som er på hdn. Dersom den blir ødelagt, vet ikke systemet hvor det skal lete etter filene selv om de ligger på disken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...