Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Ny PC - begynner å fungere som den skal


Anbefalte innlegg

Må bare først si at jeg ikke har så god peil på datafanskap, men prøver så godt en kan. Hjelper ikke, så derfor her. Har leita i de andre trådene, men hjelper ikke.... :wallbash:

 

Takker på forhånd for all mulig hjelp en kan få

 

Spec :

K8n neo 2 platinum msi

AMD Ahlon -64 3000+ 1,8Ghz

ATI Radeon x800 PRO 256mb

2x 512mb apacer pc-400

250 GB sata HD 7200rpm

Logitech Mx3100 tast&m cordless

Steel sound 5H usb headsett

D-link DGL 4300 Router,

2mbit linje, synonym, SKS, m. fiber inn i kåken

Acer al 1722 skjerm......

2x ekstra IDE hd m. film,mp3, mm...

 

Ble bygd av en kjenning som er langt utenlands og kan ikke hjelpe på lange tider...

Kjørte 3dmark05 like etter at jeg fikk den i gang, ca 3750

Lasta ned det jeg fant av nye Drivere og fikk den opp til ca 4800., sånn midt på treet blant de andre som hadde lign syst.

 

Maskina presterer rett og slett dårlig i BF2 og andre spill. Har prøvd en drøss forskjellige innstillinger men selv med alt på low så skjer det at det hakker kraftig selv på singleplayer. Så vidt jeg forsstår så burde denne kassa til 14.000 klare å prestere litt bedre enn det, men jeg er ikke kompetent til å ordne det viser det seg. sadolf.gif Opplever også at heile driten fryser i windows før han kommer til seg selv og kicker inn. (ikke hd) Mange enkle oppgaver tar i blant lang tid av en eller annen rar grunn...? Oppstart går ikke så fort som det burde. :confused: noen har snakka om feil i chipset oppsett. men jegvetikkejeg...

 

Om noen her ser likt å forbarme seg over meg og denne datafan sånn at den kan yte det den skal, så hadde det vært skikkelig ålreit.

 

Windows home edition

Norton av <--- Fjernet!

Div reg cleaner og ad-aware prog

Endret av landego1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er enig med Scortech at hvis du ga 14.000 for den PC'en nå så har du blitt kraftig lurt.

Hvis du kjører med alt på max i spillene vil det nok hakke litt. 1 GB minne er også litt lite nå på de nyeste spillene.

Ang. det at den henger litt høres ut som kan komme av noen driver problemer. Jeg ville nok prøvd å reinstallere Windows og teste maskinen etterhvert som man legger inn drivere og programmer. Først sjekke at den er stabil med ett minimum av drivere installert.

Endret av klorin
Lenke til kommentar

har hørt at harddisker over 200 får en god del varme... men tror ikke det gjelder alle harddisker...

 

men jeg ville gått prøvd å oppdatere hovedkortets drivere og evt: flashe biosen...

 

dette gjøres veldig enkelt via MSI Live Update/Monitor... den vil finne drivere til hovedkort, lydkort (integrert?), nettverkskort og den vil oppdatere SELVE biosen også... ikke bare driverne til den (merk: du må selv installere driverne du finner, det gjør den ikke selv, men det er enkelt). LiveMonitor gir deg også muligheten til å laste ned Utilities som styrer viften på CPU og Chipset, utilitien heter CoreCenter (kan også klokke cpuen din), og f.eks Secure Doc (sikring av dokumenter).

 

MSI LU/LM burde være inkludert med driverne til hovedkortet (på cden min fulgte det til og med Norton Internet Security 2005, men jeg har et MSI K8N NEO2 Platinum).

 

hvis du ikke finner LU/LM: Første nedlasting på DENNE siden.

 

mer kommer jeg dessverre ikke på for øyeblikket.

Endret av enema
Lenke til kommentar

har et smartkabinett, jeg da :D åpent, skrueløst, atx, forholdsvis stille...(setter viftene opp når jeg spiller, for med headset hører jeg ikke en dritt)

 

Ontopic: jeg bruker w2kprosp5<uf>, bf2 går helt greit for meg med settings på fullt... ska vi sjå, gainward geforce 6800gt (ok det siste var offtopic, men ikke klag, jeg er overtrøtt)

Lenke til kommentar

13.500 for all HW, litt mere enn på lista over, å 500 for å få den bygd... Han som har bygd den får inntil 25 % rabatt på psdata, så prisen er grei den. Virker bare som om komponentene ikke samarbeider helt som de skal.....

Mulig man skulle kjørt noe diagnose over hele syst.

:blink:

Lenke til kommentar

Hei sveis... Blei skikkelig storkrasj av å flashe bios... !!

Parkerte hele driten mildt sagt, MSI klarte å forandra boot rekkefølgen på harddiskene og bytta om noe greier i config sys mm...

 

Presterte faktisk å prøve 2 ganger med samme resultat. Backup disk fungerte bare delvis første gangen, og andre gangen måtte jeg inn å resette bios'en på hovedkortet (jumpers) <--- fin ting det der, berga ræva mi..!!

 

Har fått igang igjen nu og driver å legger inn alt på nytt, med lærdom av tidligere feil. Alt av drivere som jeg vet om er oppdatert og installert siste versjon av alt ! Skal laste ned noen utilitys fra MSI når jeg er ferdig og så kanskje overklokke en smule. Må bare se at alt er stabilt først. Må vel ha igang avast etterhvert også, men venter til alt er installert, siden jeg har den mistenkt for å lage noe krøll under bios flash.... time will show....... :p Tar det hele piano nå, skal prøve å unngå å måtte levere inn heile greia, litt skjelven i går kveld jaaa... :cool:

 

NB Sikkerhetskopi av hele c: mens den ennå virker. Kanskje ikke så dumt med tanke på senere stunt man helt sikkert kommer til å gjøre. BTW, Noen som har gode forslag til moderat overklokking.... ?

Endret av landego1
Lenke til kommentar

ok... seff må du forandre boot-rekkefølgen på biosen når du har flasha! det måtte jeg også, glemte å nevne det... :blush: men ellers så skal pcen fungere BEDRE etterpå! sorry at jeg glemte å nevne setbackern, men jeg prøver så godt jeg kan ;)

 

edit: overklokking:

 

bruk corecenter helst, den funker i alle fall med msi hovedkortet, og hvis du plutselig får blackscreen mens du klokker den opp, så betyr det at du brukte for lite volt i cpu (kan også stilles inn i corecenter)... men dette er ikke noe som skjer med et knips (*knips*), dette er prøve å feile... men saken er at du skal klokke LITT cpu (xantall ganger "multiplier"; vanligvis på 11... f.eks. 220 MHz * 11.0) og når du har klokket sånn ca mye så klokker du volten opp også; men husk: jo mere volt, jo mer varme, så enten smelter du cpuen eller du "blackscreen"er, hvorav blackscreening er det tryggeste... (jeg har fortsatt ikke greid å smelte cpuen min, og har klokka med nesten 1 GHz... hehehe, men ikke prøv på like mye fordet ;)) prøv deg langsomt frem... OM du blackscreener, så må du restarte maskinen (hvis den ikke greide det selv) til du ser bios-logoen, da går du inn i bios og klokker ned cpuen... husk å bruke litt tid på dette, det skal være en balanse mellom volt og MHz... ;) lykke til...

Endret av enema
Lenke til kommentar

Har ikke så god peil nei, det merkes, men man lærer etterhvert. Har klokka om skjermkort til 515 / 575 Mhz å scora 5569 i 3dmark05. Ganske fornøyd med det ! :D

 

Klokka opp cpu til 2114 Mhz m core center og vcore 1.55 fsb 235. Ble meget ustabil på 240 så jeg gir meg her foreløpig, i det minste til man har fått litt bedre vett på ting. :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...