Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bankelyder i revers


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har nettopp kjøpt meg en VW Golf GTI 8V 93 modell.

Bilen lager en slags bankelyd når jeg kjører i revers. Men den lager ikke lyd når jeg kjører framover... Når jeg trykker inn cluthen og bare ruller bakover, lager den ikke lyd. Er det noen som vet hva som kan være feil, og evt. ca. hvor mye det koster å få fikset det på et verksted(ikke VW-merkeverksted)? En venn sa det kanskje kunne være ytre / indre drivledd...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Leddet var det første som slo meg også, når jeg leste dette. Blir lyden sterkere hvis du har stort rattutslag samtidig som du rygger?

 

Hvis lyden bare kommer når du rygger er det ingenting å bekymre seg for. Men når dunkelyden kommer når du kjører rett fram på flat mark, da er det på tide å bytte ;)

 

Du kan forøvrig sjekke om mansjettene rund drivleddene er hele. Hvis det er sprekker i mansjetten(e) vil fettet forsvinne og leddene ryker ganske fort.

Lenke til kommentar

Det er vanskelig å høre om det bråker mer med stort rattutslag. Men høres ikke ut som om det bråker mer. Når jeg hørte nøyere etter så lager bilen den dunkelyden selv om jeg bare ruller bakover(trykker inn clutchen i revers), men den bråker mindre. Vet du ca. hvor mye det vil koste å få ytre/indre drivledd byttet?

Endret av sek700iafc
Lenke til kommentar

Hadde akkurat samme symptomene etter å ha hatt Golfen min på service for noen år siden. De kjørte rundt på parkeringsplassen og tilkalte en tysk ekspert som var tilstede og som mente gearkassen måtte være gåen.

 

Når de skulle ta av dekkene for å sjekke så viste det seg at hjul-boltene ikke var strammet til på høyre fremhjul.

 

En aldri så liten tabbe av Møller, men alle kan gjøre feil.. :-|

Lenke til kommentar

Mekanikerne på møller sa at det sannsynligvis er en feil med girkassa. Men det som er rart er at bilen var på naf-test for 1 måned siden, og de sa ikke noe om girkassa. Norsk bildelsenter på lier skulle ha rundt 6000 kr + moms for en "ny" girkasse. Noen som har noen bedre/billigere løsninger på problemet? Forresten så slutter bilen å lage lyd når man tar den ut av revers mens man rygger, men den slutter ikke hvis man bare trykker inn clutchen...

Endret av sek700iafc
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...