Gå til innhold

10% Av en CD


Rafael

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har kjøpt meg en cakebox med 25x 800mb cder. Problemet er det at brenneren min (Plextor 40/12/40A) leser det som 80mb. Jeg dro ned til komplett, der jeg kjøpte det fra, og spurte om jeg kunne bytte den mot noen ordentlige cder. Da fikk jeg vite at det ikke er alle brennere som støtter 800MB Cd-r og så begynte krangelen om ditt og datt. Til slutt så sa han at hvis jeg oppdaterte firmware på cd-brenneren så ville den støtte disse.

Jeg lasta ned 1.1 og 1.2 version av firmware til brenneren min og patchet 1.1. Restart. Patchet til 1.2. Restart.

Fortsatt så leser den bare som 80MB. Dette er kjipt siden jeg ikke har så mye penger å sløse på en ny pakke med drittcder fra komplett som ikke sier ifra om slikt.

 

Jeg lurer på om dette har skjedd med noen av dere eller om dere kanskje viste om en fix? Jeg var såpass dum og brukte installasjonen fra windows. Kanskje tryggest fra dos?

 

Jeg vet ikke. Er det noen måte å sjekke vilken firmware som er i?

 

Mvh

Rafael

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke noe problem at brenneren leser cd'ene som bare 80MB. Det som er viktig er om den klarer skrive mer enn 80MB. Jeg har hatt Mr.platinium 90Min CD'er som brennern min sa var på 97MB, med det gikk helt fint å brenne 800MB på de.

 

Gjør som Jannis-15 sa, skru på overburn i Nero (file, preferences,expert features) Merk av "enable overburn) og skriv f.eks 98 minutter i "maximum cd length"

 

Når du skal brenne, pass på at du velger "disc at once". Så får du beskjed om at det ikke er nok plass på cd'en. Da velger du bare overburn, og det burde gå helt fint. Det gjorde det ihvertfall hos meg. Jeg hadde en Plextor 12/10/32x

Lenke til kommentar

Det funker ikke med overburn.

 

Min teori:

 

Brenneren er programmert til at det finnes max 700mb pr. cd. Dermed vil den ikke tro på cden når den sier at det er 800mb og dermed så tar den bort den ene nullen.

 

Jeg vet ikke. Sikker på at dere ikke vet om et program som kan si hvilket firmware jeg har?

Lenke til kommentar

Brenneren din er ikke programmert som du sier. Den klarer fint å brenne 800MB Cd'er. Det er enkelt å se hvilken firmware du har i Nero.

 

Bare åpne nero og velg "recorder, choose recorder" på menylinjen. Da skal du få opp all nødvendig info. Der burde det også stå at overburn er støttet.

 

Og forresten, når du oppdaterer firmware, er det bare nødvendig med den nyeste firmwaren. Det er bare tull å oppgradere i "kronologisk rekkefølge"

 

Jeg er nysgjerrig. Hvilken versjon av Nero har du? Hvis den er eldre enn brenneren din, så kan det jo være at det er der problemet ligger. Den nyeste versjonen er 5.5.9.6 og kan lastes ned her:

 

http://rebirth.cdrsoft.cc/script/103024694...65/Nero5596.exe

 

[ Denne Melding var redigert av: Spaz på 2002-08-24 19:42 ]

Lenke til kommentar

Hei

Dette er klippet fra MMORE si side

 

Writing a CD-R 90

Publish date: 12-08-2002

It has come to our attention that CD-R 90 users experience lots of difficulties in using these CD-R's. MMore took the liberty to write a manual to explain step by step the process of writing a MMore CD-R 90. MMore hopes to have been of help, but if there are any questions, please do not hesitate to send us an email.

 

The MMore Team

[email protected]

 

Gå til http://www.mmore.com velg "news" les den og last ned pdf filen (bruksanvisning).

direkte link: http://www.mmore.com/include/download_file...ogos&iImgID=628

 

mvh

Joar

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...