Gå til innhold

Konflikter mellom SCSI-kontroller og S-ATA


NoXify

Anbefalte innlegg

Ny topic, nytt problem. Har konflikter mellom S-ATA og SCSI-kontrollere. Se post 12.

 

 

Henvender meg til dere som kan litt om SCSI. Problemet mitt er at jeg ikke vet hvilke biosinstillinger jeg skal bruke for å boote fra SCSI-disk, eller at jeg trenger drivere til SCSI-kortet mitt. Les nedenfor for mer detaljert informasjon:

 

 

 

Komponentene jeg har et Adaptec AHA-2940U2 Ultra2 SCSI - PCI SCSI-kort og en

Hitachi MAG3091MP 9,1gb 10k rpm disk. I tillegg har jeg en Foxconn LVD-kabel, med 3 porter, numrerte fra 1-3 fra nærmest SCSI-kortet og ut til enden.

 

Disse to komponentene fungerte fint i min forrige pc, hvor de var montert fra Compaq. Jeg har nå flyttet dem over i min "nye" pc med et ASUS A7N8X-E deluxe hovedkort. Det bruker Phoenix Awardbios.

 

Når jeg booter pcen for å installere Windows XP, velger jeg RAID-boot istedet for SCSI-card-boot i 'Advanced Bios Settings', for å boote fra CD, og installere XP. Pcen booter fint fra CD, og disken dukker opp under formateringen før installasjonen av windows.

 

Etter å ha installert windows på disken, går jeg inn i bios igjen, og det er her problemene starter. Når jeg velger 'Boot from SCSI-card' under 'Advanced Bios Settings', og setter 'SCSI' som '1st boot device', booter pcen, men der det ville dukket opp en XP-logonscreen, står bare denne teksten:

'Verifying DMI-pool data'

 

Når jeg prøver med 'Boot from RAID' under 'Advanced Bios Settings', og setter 'SCSI' som '1st boot device', begynner pcen å ville boote fra CD, og siden det ikke er noen CD innsatt, går den videre til disker, og viser meldingen 'No system disk found. Insert a disk and press enter'

 

Er det noen som vet hva jeg gjør feil? Evt. er det jeg mangler BIOS eller drivere til SCSI-kortet mitt? Da jeg installerte Windows, trykket jeg F6 under installasjonen for å installere SCSI-driver. Men dette så ikke ut til å fungere.

 

Er evig takknemlig for alle svar :thumbup:

Endret av NoXify
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må ha støtte for SCSI-kortet under installasjonen, enten fra drivere som følger med XP eller på diskett fra leverandør av kontrolleren. Dersom du får opp SCSI-disken i installasjonsprogrammet skal det funke. Du kan også prøve å deaktivere alle boot-devicer i BIOS for å se om den da går på SCSI-disken hvis du fikk opp denne i installasjonen...det funker i alle fall når jeg vil boote fra SATA-disk.

Lenke til kommentar

Takk for raskt svar ;)

 

Prøvde dette, med SCSI-card som boot. Da står også teksten 'Verifying DMI-pool data...', før 'No system disk found. Insert a disk and press enter' vises. Med andre ord virker det som om det er SCSI-card som er riktig, ettersom den da finner en systemdisk, men at den ikke kommer videre fra 'Verifying DMI pool data...'

 

EDIT: En annen ting jeg kom til å tenke på var hvilken connector på LVD-kabelen jeg bruker. Er port 1, 2 eller 3 riktig? Og forresten nevner jeg at jeg har det samme problemet både for FAT-filsystem og NTFS-filsystem.

 

Noen gode forslag?

Endret av NoXify
Lenke til kommentar

Har en 250gb S-ATA tilkoblet, ja. Disken jeg fant under windows-installasjonen, var en 8,46gb disk, med andre ord ville det være nærliggende å tro at disken jeg fant faktisk VAR 9,1gben. Men kan jo prøve en gang med S-ATA-disken frakoblet, takk for at du minnet meg på det :)

 

Forresten: S-ATA-disken har jeg aldri funnet under windowsinstallasjonen før. Finner den kun i diskbehandlingen i windows.

 

EDIT: Nei, dessverre gjorde det ingen forskjell om jeg hadde S-ATA-disken tilkoblet eller ikke.

 

EDIT 2: Og en ting til. Under 'Main'-menyen i bios, finner ikke pcen noen primary eller secondary hdd. Men dette er vel snakk om IDE-disker, eller hva? Og slike har jeg jo ikke...

Endret av NoXify
Lenke til kommentar

BIOS finner nok ikke SATA-disker, nei. Du bør laste ned driver for SATA-kontrolleren, og legge denne på en floppy. Last den inn ved å trykke F6 under installasjonen. Har også kludret litt med dette, men det enkleste er nok å koble fra alle andre disker når du installerer slik at du kan være sikker på at den disken installasjonen finner er den riktige.

Lenke til kommentar

Mulig du hadde et dikt i surkålspakka der, Elling. :p

 

Etter å ha prøvd og feilet litt med S-ATA-disken frakoblet, bootet plutselig SCSI-disken :)

 

Så får jeg se hvordan det da går å installere S-ATA-disken nå, da S-ATA-driverens post-screen vises under installasjon tror jeg jeg allerede har disse driverene.

 

Mange takk for oppklarende hjelp, Elling! :woot:

Lenke til kommentar

Nå har jeg da et nytt problem. Etter at jeg har funnet riktige instillinger for SCSI-disken min, og windows booter og alt er bare fryd og gammen, vil jeg koble til S-ATA-disken min, en Seagate Barracuda 250gb.

 

Det som skjer når jeg kobler til S-ATA-disken er at pcen fortsatt venter på 'Verifying DMI-pool data'. Hva kan være årsaken til at det blir konflikter her? :)

Lenke til kommentar

Gjorde nok ingen forskjell det heller nei. En kamerat av meg mente det kanskje kunne ha noe å gjøre med IRQ-tildelingen. At S-ATA og SCSI har samme IRQ-nummer og derfor krasjer.

 

Sjekket IRQ-numrene i Enhetsbehandling, og der får jeg oppgitt at S-ATA kontrolleren er 18 mens SCSI-kortet mitt er 19. Så skulle vel ikke ha noe å si det...

 

Får bare prøve meg frem i bios, fant nå ut at S-ATA-driveren ikke var installert likevel, men at biosen var det... Så kanskje en ny biosinstilling fungerer nå.

 

Noen andre som har hatt denne typen problem med SCSI og SATA i samme system?

Lenke til kommentar

S-ATAen har bare et par mapper med musikk på seg... Er bare en eneste stor partisjon.

 

Takk for guiden, skal ta en nærmere kikk på den i morgen. :)

 

Forresten fungerer det helt fint med en WD 80gb IDE-disk i tillegg til SCSi-en. Alt booter fra SCSI og alt er fint... Det er altså S-ATA som gjør at det blir konflikter...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...