Gå til innhold

Døde piksler og tid åp verksted?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du kan regne med alt fra 1 til 4 uker. Dette avhenger av expert og verkstedet sine rutiner. Med mindre det er snakk om mange døde piksler er det faktisk ikke sikkert at det vil dekkes av garanti eller reklamasjonsrett engang dessverre. Men, forbrukerkjøpsloven sier iallefall dette:

 

§ 30. Gjennomføring av avhjelp

 

Avhjelp skal skje uten kostnad og uten vesentlig ulempe for forbrukeren innen rimelig tid og uten risiko for at forbrukeren ikke får dekket sine utlegg av selgeren.

 

Selgeren har ikke rett til å foreta mer enn to avhjelpsforsøk for samme mangel, med mindre det foreligger særlige grunner som gjør at ytterligere avhjelp er rimelig.

 

Hvis selgerens avhjelp vil medføre at forbrukeren i mer enn en uke vil bli avskåret fra å bruke tingen, kan forbrukeren kreve å få stilt en erstatningsgjenstand til rådighet for selgerens regning. Dette gjelder likevel bare hvis kravet fremstår som rimelig sett i forhold til forbrukerens behov og den kostnad eller ulempe som selgeren påføres.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Jeg fikk mye styr da jeg skulle reklamere på en telefon med døde pixler. Verkstedet mente det var for få pixler til at de kunne gjøre noe med det på garantien. Etter at jeg selv tok kontakt med Nokia customer care ordnet det seg. Jeg sendte telefonen til Nokia via verkstedet. Det er antall pixler, fargen på dem og avstanden mellom dem som er avgjørende for om det anses som en mangel.

 

Det tok vel et par uker den gang, men tiden det tar avhenger veldig av mange faktorer: Hvor rask Expert er med å sende telefonen videre, hvordan de frakter den, hvor lang kø det er på verkstedet, om de har delene på lager, og så skal den tilbake til butikken. Jeg vil tro at 2 uker er veldig gjennomsnitlig, men det kan som Alastor skrev bli både mer eller mindre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...