Gå til innhold

Virus som sletter harddisk fra BIOS?


Anbefalte innlegg

Hei. Har en bærbar pc i huset. (Medion PC) Denne har vi hatt i over et år og den har bare vært formatert 1 gang siden vi fikk den. Uannsett. Den har stått på stortsett hele tiden og den har bare vært restarta når det har kommet oppdateringer og sånn. Dette har funka fint helt til nå. Stod opp i dag tidlig og går opp for å se på pc`en. Da får jeg se at bootmenyen til Medion kommer opp og jeg kan velge mellom DVD Rom, Harddisk og Floppy. Prøver da å velge Harddisk, men det går ikke. No Bootable CDrom eller noe kom det opp.

Prøvde dette et par ganger, men det funka ikke. Gikk inni Bios å får se ganske riktig at Bios ikke finner disken at all. Slår av pc`en og lar den stå. Etter ca. 30 min slår jeg den på igjen. Da blir harddisk funnet, og den kommer til Windows XP Oppstartsbilde, men streken bruker veldig lang tid. Når den så blir ferdig kommer det en kort blåskjerm og maskina restarter igjen. Dette prøvde jeg også noen ganger med samme resultat. Da har jeg ikke tid til mer for jeg skulle på skolen.

Så når jeg kommer hjem får jeg se at faren min prøver han også, og samme resultat. For øyeblikket blir det prøvd å formatere disken igjennom Recovery cd`en som fulgte med maskina.

Det går ikke så veldig fint at det gjør noe.

 

Men det jeg ville spørre om er: Er det noe virus, trojansk hest eller spyware som kan slette hele disken fra maskina da?

 

Litt merkelig problem det her.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, ut i fra de symtomene som du nevner ang. maskinen din, at disken ikke finnes i bios tyder meget sterkt på at disken din er i ferd med og ta kvelden. Den kan finnes en gang i blant hvis du lar maskinen stå av litt, men ville kjøpt en ny disk, installert xp på den, og satt den andre som slave, og prøvd og kopiert data fra den da. Eventuelt må dere bruke ett prog. som f.eks. ontrack easy recovery hvis maskinen ikke klarer å lese fra disken.

Lenke til kommentar

Takk for svaret. Man trenger ikke å være Ingeniør på Gløshaugen for å finne ut at Disken på den maskina begynner å ta kvelden. Jeg skal se om jeg finner disken om jeg bruker Windows XP LiveCD. Kunne vært greit å fått ut noe av det iallefall. Det er endel Bilder og dokumenter der som ikke kan gå tapt. Vet ikke hva som er på maskina egentlig heller jeg.

 

Kunne jo prøvd EasyRecovery også for å se hva som skjer da. Har den liggende en eller annen plass her. Det å formatere disken er nytteløst for det går ikke. Har nå stått i 3 timer ca. og fortsatt står den på 0%. Det lover ikke godt.

Jeg kan ikke begynne å skru på pc`en for da går garantien ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...