Gå til innhold

Bytte av system disk


JazzM

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har ett oppsett med en del disker. Både ATA og SATA disker. Det er en SATA disk som står som systemdisk (i diskbehandlingen til winXP) og har stasjonsnavn C: som er problemet mitt. Det er nemlig ikke denne disken Windows XP er innstalert på. Det er på to SATA disker i raid som har betegnelsen E:.

Jeg har også en SATA disk G:.

 

Altså:

C: Ødelagt SATA disk

E: Raid disker med winXP

G: SATA disk

 

Den første disken C: er nå ødelagt og for å unngå å innstallere alt på nytt tenkte jeg å bytte denne ut å gjøre om G: disken til C:.

Enkelt tenkte jeg, og bytta bare plassering på kabelene. Det var jo ikke her XP lå alikavel, men nei da... Jeg gjetter på at det ligger noe på C: disken som forteller om at operativsystemet ligger på E: stasjonen.

 

Noen enkel måte å komme seg rundt dette problemt på? Eller noen måte overhodet?

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du installerer Windows bør du aldri ha flere disker i systemet enn systemdisken for å unngå problemer.

 

Du vil nok trolig kunne fikse problemene dine ved å fjerne alle disker utenom systemdiskene og starte en ny installasjon av Windows. Sannsynligvis vil installasjonsprogrammet da oppdage at det allerede er installert en versjon av Windows på diskene og gi deg mulighet til å fikse denne installasjonen. En annen mulighet er vel å skrive MBR på nytt i repair console som også kan startes i Windowsinstallasjonen.

Lenke til kommentar

Jeg vet jeg burde ha satt raidsystemet som XP ligger på til C:, men skjønte meg ikke helt på raid kontrolleren den natten det hele måtte skje. Og når denne disken nå har takket for seg så får jeg tydligvis igjen for det...

 

Men, kan jeg skrive ny MBR på en ny C: disk og fortsette med å boote fra E: diskene?

Lenke til kommentar

Dersom XP installasjonen er på din side trenger du ikke installere på nytt.

Du vil ikke beholde stasjonsbokstaven, men det har ingenting å si da alt blir installert i Windows med relativ path, altså %programfiles%\Opera7\ f.eks og vil fungere samme hvilken stasjonsbokstav den blir gitt.

 

Måten du gjør det er å fjerne alle disker utenom raid arrayet, setter i en Windows cd (den må sannsynligvis slipstreames til SP2) og starter en ny installasjon. Når den ber om hvilken partisjon det skal installeres på så vil den sannsynligvis opplyse deg om at en versjon av Windows allerede er installert på denne partisjonen og du vil få mulighet til å reparere denne installasjonen.

Dette valget har du alltid i w2k, men av en merkelig grunn får jeg noen ganger ikke det valget i WXP så det er ikke garantert at det fungerer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...