Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCen skrur seg bare på når den vil skru seg på


Anbefalte innlegg

(Jeg postet 2 poster om samme problem i går kveld men de kom ikke frem i forumet :hmm: )

 

Det er kanskje en litt rar emnetittel, men det er sant. PCen min er som en Ford Granada, den starter bare noen ganger... Ellers er det samme gamle tullet som skjer med meg som med alle andre: LEDene forran på PCen lyser, dvs. både "på"-lyset (som viser at PCen er på :p) og "arbeids"-lyset. "arbeids"-lyset blinker som regel bare når jeg starter maskinen og spiller spill med heftig 3dgrafikk, men neida, her lyser det for alle pengene. Maskinen bråker noe fryktelig og. En annen ting er at LEDen på skjermen er oransje (og ikke grønn som den vanligvis er når jeg skrur på PCen(Betyr ikke det at skjermen ikke har kontakt med skjermkortet?))

 

Men, maskinen starter noen ganger uten problemer, men det skjer skjeldnere og skjeldnere. Jeg har funnet ut at å dra ut alle kontaktene fra HK og sette dem inn igen hjelper når maskinen ikke vil starte (noen ganger må jeg ta ut og sette inn kontaktene et par ganger før den virker(ja, selfølgelig skrur jeg av maskinen før jeg gjør dette))

Betyr det at HK snart kommer til å ta kvelden? Eller er det kanskje PSUen det er noe galt med? Jeg har sånn Q-Tec 350w, og jeg har ikke hørt så mye bra om Q-Tec...

 

Det har aldri vært et så stort problem som dette med PCen før, og jeg har ingen idé hva det kommer av :no: Det skjedde bare plutselig.

 

Litt om PCen:

 

HK: MSI 845PE Max/Neo (MS-6580)

 

Ram: Corsair VS512MB333 + 512mb No name ram

 

HD: 120 GB etellerannet seagate

 

Skjermkort: XFX GeForce 6800 LE (umoddet (Det er ganske nytt. ca 4 måneder)

 

PSU: Som sagt, Q-Tec 350w.

 

OS: Windows XP sp2

 

Takk for svar :)

 

Trist historie som har noe med problemet å gjøre: I dag fant PCen ut at den ville ta en pause mens jeg skrev en stil i Word. Skjermen førs og det gikk ikke an å restarte maskinen på vanlig måte... For meg var det 3 timers waste of time å skrive den stilen. :hrm:

Endret av bobjan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er PC'n ny? Har du kjøpt noen nye deler i det siste? Kan vere den nye delen som er kilden til problemet.

 

Off-topic warning:

Jeg kjenner en som hadde en pc med q-tec strømforsyning. Han hadde akkurat bygd den, søtte i alle kabler og klar til å starte den for aller første gang. Det eneste han hørte var *poff*, og vips så var det et stk svidd hovedkort + en stk ødelagt PSU.

 

Han sendte den inn igjen, og fekk beskjed om at strømforsyninga hadde forårsaket feilen. :thumbdown:

Lenke til kommentar

(Det er ikke noe galt med skjermkortet) Jeg tror nemlig feilen ligger i HK..

 

I dag, da det skjedde igen, testet jeg hva som skjedde når jeg dro ut den og den kabelen og startet maskinen på nytt. Da viste det seg at stømkabelen til HK er årsaken til problemet (tror jeg) Når jeg drar ut kabelen og setter den inn igen, virker PCen. Men problemet kommer alltid tilbake etter en stund... (Kan variere fra 5 min til 5 dager :cry: )

 

 

Skal jeg kjøpe nytt HK eller er det andre som har gode forslag om hva jeg kan gjøre?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...