Gå til innhold

Er det noe å hente på raskere minne?


Dragavon

Anbefalte innlegg

Når eg i sommer bygde ny PC så var det for å kunne overklokke og få litt ekstra ytelse for pengene. Eg leste mye godt om OCZ minne, så eg kjøpte ett sett OCZ 2048 MB Dual Channel Platinum Edition PC3200. Men det settet viser seg å ikkje være noe særlig godt til overklokking. Akkurat no kjører eg på 217mhz, 2,5-3-2-5 timings. Eg får minnet stabilt opp mot 230mhs, men det er fremdeles ikkje nok til at eg kan bruke en høyere divider enn eg gjør no. Så eg er litt skuffet :(

 

Har lest endel mere, og funnet ut at det beste som finnes når det gjelder 2GB sett sannsynligvis er Crucial PC4000 BallistiX DDR 2048MB CL3 . Eg ser at enkelte klarer å få disse brikkene helt opp i 300mhz (DDR600).

 

Så, spørsmålet mitt er, Kor mye ekstra ytelse kan eg regne med å få om eg kjøper ett slikt sett og klarer å kjøre det på 280-300mhz? Det koster jo 3300kr, og selv om eg sikkert får ett par tusen for OCZ brikkene mine så er det endel penger. Så eg vil ha en reel ytelsesforbedring om eg oppgraderer, er ikkje interresert i å bruke såpass mye penger om det eneste eg oppnår er at eg kan skryte av høy klokkefrekvens på minnet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skulle gjerne vist resten av systemet ditt. Da kan jeg forsøke meg på en reell ytelses foandring, men sånn bare med de minne modulene så skal jeg prøve:

 

Du har AMD system? Tenker det, så jeg går ut fra det. I og med at begge minne minne modulene er på 2gigg så er det ikke mye å tjene på høyere frekvens. Det vil være en ytelses forskjell på alt fra 1 - 10% (hvis du klarer 10% bedre må du være ekstrem overklokker). Altså kommer det litt an på CPUen din og. Har du en 3200+ (S939?) så vil du neppe merke forskjell, men den er der. Har du en 3700+ (eller noe i den duren) så vil du i teorien klare ganske god ytelses forskjell, men da skal du nok presse vær eneste MHz ut av alt.

 

Mitt råd er at det ikke er værdt pengene å bytte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...