Gå til innhold

Nytt skjermkort: 7800GT/X eller ATi x ?


Jonhoo

Anbefalte innlegg

Heisann. Først vil jeg si at dette ikke skal bli en nVidia vs. ATi tråd.. jeg spør ganske enkelt om noen kan hjelpe meg å velge mellom disse to kortene (Eller eventuelt komme med bedre forslag). Jeg vil gjerne høre pris/ytelse, ren ytelse, faktisk visning av spill, overklokkingsmuligheter, produsent... jeg vil helst slippe "nVidia er jo best, det vet jo alle!" eller "ATi er konge, gå for den!" :)

 

Lurer også på:

Hvilken produsent for nVidia leverer med kraftig vifte (a lá Hightech IceQ)?

Hvor mye minne? 128? 256? 512?

 

PS: Skal ikke kjøpe før så fort som mulig etter jul :)

 

Håper på gode svar :)

Endret av Jonhoo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ehm. Tror du skal lete lenge etter noen som anbefaler et kort over 7800GT / GTX. Hvis du er villig til å vente på X1800XL (eller enda lengre: til XT kommer) så kan det diskuteres, men er du villig til å bruke 3000kr og vil ha nytt skjermkort nå er det ingenting å diskutere. 7800GT(X) er opplagt det beste valget.

Lenke til kommentar

Jeg skal ikke kjøpe nytt kort før etter jul.. Burde jeg da vente til januar når ATi kommer med sitt kort eller?

 

Haha @ Oivind :p

 

Har lyst på noe tilsvarende til Highttech IceQ versjonen hvor det følger med en heftig vifte så man lett kan overklokke :)

Endret av Jonhoo
Lenke til kommentar

Tror vel kanskje d beste og lureste, når det gjaldt GTX, var å går for det billigste kortet, for så å overklokke selv. Correct me if im wrong. Det "beste" kortet i GTX-serien vil vel bli Asus sitt TOP-kort og XFX sitt klokka kort (490MHz på core).

 

Prisen på disse vil jo seff overstige de "vanlige" kortene, nettopp pga disse tweaka kortene.

Lenke til kommentar

Ingen med psykiske evner? :( :( :p

 

Poenget er at jeg skal oppgradere PCen når jeg har hatt både bursdag og jul nå i desember.. Får ikke kjøpt noe før da, men vil gjerne ha en viss peiling på hva jeg skal ha... Har bestemt meg for et DFI HK (Nesten.. :p), da jeg har hørt og lest at disse skal være veldig bra. (Andre med andre meninger?)

Lenke til kommentar

Av de kortene du har nevnt helt klart et 7800gt i mine øyne, da dette ser ut til å være gjevnt med x1800xl som enda ikke er å få tak i.

 

Videre har jeg lest et par negative ting om x1800xl fra de få som har fått tak i det, de har idle 86 grader og kortet ønsker ikke å bli klokket i det hele tatt (rykter om at kjernene som ikke ville klokke til xt blir brukt til x1800xl, derfor må vi vente på xt som har et dobbelt lag metall rundt pipsa) ergo 7800gt er en bedre klokker og vinner i mine øyne. Det blir nevnt at spillene ser bedre ut dog.

 

x1800xt er intresant synes jeg dog, 4600kr med 512 mb raskt minne, men ser ikke ut som det er å få tak før ut i desember.

 

Edit: du la inn det siste mens jeg skrev, du burdet neppe velge kort etter bundle og kraftig vifte spør du meg, forøvrig er det stille bra vifter på 7800serien som også klokker meget bra

Endret av simalarion
Lenke til kommentar
Ingen med psykiske evner? :( :( :p

 

Poenget er at jeg skal oppgradere PCen når jeg har hatt både bursdag og jul nå i desember.. Får ikke kjøpt noe før da, men vil gjerne ha en viss peiling på hva jeg skal ha... Har bestemt meg for et DFI HK (Nesten.. :p), da jeg har hørt og lest at disse skal være veldig bra. (Andre med andre meninger?)

5024789[/snapback]

 

Hvis du skal vente såpass lenge, hvorfor ikke vente med å finne ut hva du skal ha...? Misforstå meg rett...:p

 

Hvis det er i januar det blir aktuelt for denne bygginga, så kan jo Ati sine nye kort bli interessante, da de muligens kan bli tilgjengelig her til lands til den tid. Nye hovedkort som støtter crossfire vil også dukke opp.

 

Er store ting som skjer i akkurat den perioden her i kjølen av de nye skjermkortene, så avvent litt til når du så og si har cashen i hånda for å finne ut hva som er hot and what's not.

Lenke til kommentar
Vel siden du nevner at du skal ha et skjermkort med en stor kjøler slik at du kan overklokke mest mulig er vel dette du burde satse på, ser at det står ubekreftet, men hey, du skal jo bygge om 2 måneder uansett. Med minde ATI kommer med noe enda råere  ;)

5024876[/snapback]

 

Problemet med det kortet er vel at det er stille og ikke nødvendigvis klokker så bra... Kjøleren dekker over voltregulatorene til kortet, og det blir varmt. :whistle:

Er forresten en test med en sånn kjøler her.

 

Ville heller kjøpt billigste standard kort og slengt på en ordentlig vannblokk :cool:

 

Kunne jo brukt bigwater settet ditt kun til GPU :!:

Lenke til kommentar

Tror ikke det lønner seg å kjøpe disse IceQ kortene (og lignende kort) fordi det koster mer enn det smaker. Hvis du bare kjøper et billig kort (av den typen du skal ha, 7800gt(x) x1800xl/xt osv) å putter på en heftigere kjøler blir dette billigere. Koster bare rundt 300kr for en ganske heftig gpu kjøler på feks Digital Impuls. Eller så kan du kjøpe vannblokk som noen har nevnt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...