Gå til innhold

Får Ikke Installert Xp På Maxtor 200gb


Anbefalte innlegg

Har i 4 dager prøvd å få en maxtor 200gb disk til å fungere igjen.

 

har en kamerat som hadde xp med ntfs.

han formaterte c: disken sin, og startet på nytt.

mest sannsynligvis så har han klart å slette mbr.

han har xp på orginal plate med sp1.

 

når vi prøver å få installert xp, så kommer disken opp som "ubrukelig", den kommer ikke opp som et valg får installering av os.

 

er det noen der ute som har noen gode ideer om hvordan vi kan få formatert disken, og få den opp å gå igjen?

 

 

- har prøvd med win98-bootdisk, uten ntfs-loader (virker overhodet ikke).

- har prøvd med system commander 2000

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. Som jeg forstår det så får dere ikke installert windows xp på denne disken og dere får heller ikke formatert den? Jeg har ihvertfall hatt et lignende problem selv. Problemet mitt var (trur jeg) at disken var for stor for pcen min, pcen forstod den rett og slett ikke fordi den var for stor. løsningen på det var og ta disken i en annen pc og dele den i to partisjoner, en må da passe på at hver partisjon må være under 137 GB, eller noe omkring der. Det kan også hende at du må endre hvordan BIOS oppdager eller håndterer disken slik at den blir sett på som en disk under denne 137GB grensa. Etter jeg hadde gjort dette så fikk jeg installert windows. Og spør du meg så burde du lage en litet partisjon bare til Windows. på denne måten kan du lagre spill og andre ting på de andre partisjonene. Dette er lurt rett og slett for om Windows Skulle kræsje og du må formatere C partisjonen på nytt så trenger du ikke å formatere de andre partisjonene og da har du ikke mistet dyrbar data.

 

Har nettopp vert på LAN-Party og selfølgelig keæsjet pcen min helt, eneste mulighet var å formatere c partisjonen og så installere på nytt. Og det vil si at alt på C partisjonen forvant, men jeg hadde jo en partisjon til slik at jeg ikke mistet så mye som jeg kunne ha gjort om hele min 200GB HDD var partisjonert til bare en partisjon. Håper dette kunn hjelpe. Jeg brukte Maxblast 4 til å partisjonere disken.

Lenke til kommentar

For det første må BIOS støtte så store disker. Sjekk hvilken versjon av BIOS du har, for deretter å sjekke med produsenten av hovedkortet om det finnes en nyere versjon.

 

Du finner hvilken versjon av BIOS du har ved å trykke del, f2 alt etter hvilken type hovedkort du sitter med. Hvis du ser hvor mye RAM osv. du har helt i begynnelsen når du starter PC'n, står det som regel "press *** to enter setup". I BIOS ser du på toppen av skjermen hvilken produsent av BIOS du har, og hvilken versjon av denne BIOS du har.

 

NB! Oppdatering eller flashing av BIOS er en kritisk prosesss. Så om du ikke har gjort dette før, må du undersøke hvordan dette gjøres. Gjør du noe feil kan du i verste scenario sitte igjen med et ubrukelig hovedkort.

 

For det andre, om du ikke har kjørt inn en servicepack for Windows, får du ikke brukt mere enn ca. 130 gig av disken din.

 

// Roger

Lenke til kommentar

takker for hjelpen så langt.

 

hovdkortet hans er av abit med socket 939.

og hd'en funket før han formaterte den. han ønsket å legge inn xp på nytt, da han skaffet seg et nytt hovedkort, cpu og skjermkort.

så han formaterte c: partisjonen sin. han hadde to til.

dette er en ide-disk

 

når vi prøver å få installert xp el win2k, så kommer det opp en feilmelding om at partisjonstabellen ikke er tilgjengelig.

 

men om vi fortsetter innstalleringen, så kommer vi til et valg der vi kan partisjonere disken. når vi prøver dette, så kommer det opp en blåskjerm, og ctrl+alt+del virker ikke.

 

det som virker som problemet grunner i er at vi ikke har en ntfs-versjon av fdisk tilgjengelig.

 

disken blir funnet av bios, men ikke av noe programm som vi har prøvd så langt. (har en pc til, som kjører win2k med sp4) der kommer ikke disken opp i Computer Management. men systemet finner den i systembehandling.

 

hverken fixboot, eller fixmbr virker...

Lenke til kommentar

Lag deg en UBCD så har du en del verktøy som burde hjelpe deg. http://www.ultimatebootcd.com/

Du finner diagnostic programmer, f.eks MaxBlast.

 

Hvis disken er OK men partisjonstabellen er så skadet at installasjonsprogrammer får problemer, så skal det hjelpe å slette hele disken først. Det finnes noe som kalles Low-level format i en av diagnostic pakkene, ellers kan f.eks Killdisk sikkert gjøre jobben.

 

Prøv Ranish Partition manager først, se om den kan slette alle partisjonene.

Lenke til kommentar

Hvis MBR er skadet, kan du jo prøve å fikse det med en dos kommando "fdisk /mbr"

Master boot recovery, dette vil fungere selv om du benytter en gammel win 98 disk (som ikke støtter ntfs), fordi den henter bare info'en fra backup mbr og skriver ny mbr.

 

Har opplevd dette en gang, da forsvant hele disken.

men etter fdisk /mbr var alt tilbake der det skulle ;)

Lykke til

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...