Gå til innhold

Memtest-86: over 24.000 feil?


efikkan

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg skal finne ut hva som er feil med en pc, og jeg ville nå prøve Memtest-86 for første gang. Maskinen er ustabil, så jeg tenkte at det kunne være noe galt med minne. Så jeg brukte Memtest-86. Jeg har ikke fullført prosessen, men jeg har kommet 46%. Så lang har programmet funnet over 24.000 feil. Jeg vet ikke hva som er normalt i en slik test, men jeg kan tenke meg at dette er fryktelig høyt.

 

Så kan noen si meg hvilke resultat som er normalt?

 

Litt om pcen:

PIII 800 MHz

128+256MB SD-RAM (133?)

GeForce2

(det er ikke min pc)

 

Jeg kan ta bilde av skjermen on nødvendig.

 

Jeg takker for alle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei,

 

Jeg har et problem med min TwinMOS Speed Premium 3500 m de nye BH-5 brikkene. Kjører de på Abit NF7-S V2.0.

 

I dual mod på SPD timings på 217MHz får jeg masse feil. Testa de hvert for seg i enkel mode og det gikk fint.

 

Er det HK som er problemet her?

 

 

Staljin

Hei der! Jeg har samme HK, og har også minneproblemer med noen TwinMos-brikker jeg har liggende. Jeg fikk symptomer som at maskinen plutselig fryser totalt, og kun power off kan hjelpe. Kjørte da memtest, og fikk opp plenty med feil. Har du opplevd noe lignende? Jeg testet også med noen 256-brikker jeg har liggende (single-sided), og de fungerte fint. Jeg skal snart teste med noen Corsair-brikker jeg har, for å se om problemene mine skyldes minnebrikker eller HK. :hmm:

 

Du er OBS på at hovedkortet ikke støtter dual-channel på 400MHz..? Maks to brikker på 400, og i samme kanal. Har du forresten prøvd med normal frekvens, eller bare 217?

Lenke til kommentar

Litt utenfor topic dette, men jeg har selv det samme hovedkortet med en athlon xp, pluss twinmos pc3200-minne.

 

Minnet og minneplassene har vel støtte for 400 mhz ( dual channel eller ikke) , men prosessoren skal jo kjøre på 333 mhz (166*2), dermed kjører også rammen maks på dette i et uklokket system, selv om det egentlig skal støtte 400mhz.

 

(Tror jeg)

 

bartekos, roy

Endret av royerling
Lenke til kommentar

Jeg bestrider ikke det noen av dere sier, bare refererer til manualen, og min sier merkelig nok at kun to brikker (max 1 gig hver) på 400MHz støttes, og da IKKE som dual channel. Snodige greier. Jeg har også nForce 2 ULTRA og NF7-S V2.0. Ja ja, poenget er vel at det funker, samme hva som står i manualen. :yes:

 

@royerling: RAM kan fint kjøre 400, selv om CPU går på 333, eller 266 for den del. Settingen i BIOS må bare være riktig. "Memory frequency By SPD"

 

 

EDIT:

RETTELSE: Jeg har forvekslet to manualer. :blush: Sitter med riktig manual her nå, og der står det at kortet støtter dual, men ikke mer en to brikker om en kjører 400MHz. Merk at jeg ikke snakker om noe jeg har testet selv, men teksten i manualen. Nærmere bestemt kapittel 1, 1-1.

Beklager dette, men slik kan det gå når en pusler med mange maskiner på en gang.

Endret av havar
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Satte sammen den nye maskinen på lørdag, og har bare hatt problemer siden. Først trodde jeg at hovedkortet var fucka, men så snakket jeg med en fyr som driver med reperasjoner av pcer, og han sa at alle symtomene tyder på minnefeil, så jeg satte inn mine gamle 2X512MB Crucial og nå er maskinen stabil og fin. Jeg har ikke kjørt memtest før, men tenkte jeg kunne putte mine nye (defekte?) OCZ brikker inn i den gamle maskinen og bruke en diskett til å boote i DOS. Er ikke det fremgangsmåten? Ellers går det vel an å lage en bootbar cd rom. Sikkert best å boote fra diskett..?

Lenke til kommentar
Har nå kjørt memtest, og det var nesten 7000 errors før det var gått 1 minutt..

5062462[/snapback]

 

Hei,

 

Jeg har levert inn mine BH-5 brikker, og fikk akkurat i dag at jeg skal få en ny brikke på fredag, så jeg går ut i fra at en av de brikkene var det feil med.

 

Derfor syns jeg du burde sende inn dine OCZ brikkene og.

 

Hilsen

staljin

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...