Gå til innhold

Bra/dårlig: hjemmepc Packard Bell iextreme


Anbefalte innlegg

Dama har nå fått et tilbud på hjemmepc fra et selskap i strømmen som heter MIKROTEAM AS. Jeg er sålangt litt skeptisk til selskapet fordi de for 2 dager siden hadde en gammel 32" LCD skjerm fra LG i tilbudet og det sto noe som "det nyeste". Da jeg sjekket nå var den plutselig endret til en ny model fra LG, så da må vi igjen vurdere å ta med en sånn skjerm ved en eventuell bestilling.

 

Jeg lurer på om det er noen som kan si noe om pc'en i tilbudet under. Jeg lurer på hvor "HOT" den er i forhold til en ordentlig gamer/multimedia pc i dag. Er prossesoren og skjermkortet av det beste man i dag kan få til en overkommelig pris? Blir altfor vanskelig for meg å sette meg inn i dette innen rimelig tid. Jeg klarte ikke engang å finne ut hvilke ATI skjermkort tilbudet inneholdt. Tidligere hadde jeg oversikten over alt, men klarer ikke lenger å følge med. Dette selv om jeg jobber med data hver eneste dag...

 

 

 

"En rå stasjonær PC fra Packard Bell bygget på nyeste teknologi med

Hypertredding, DVD Multistandard spiller og brenner. En komplett

MultiMedia maskin!"

 

Intel P4 550 3.4E 800Mhz prosessor RAM: 1024MB

ATI Radeon RV 380 Pro 256 MB grafikkort

DDR 1024 400mhz (512x2) minne

400 GB(200x2) 7200 SATA harddisk

DVDR+-RW+R9 brenner

DVD 16 X BLACK spiller

Sound On Board

Perhentian PCI Modem

Veloce trådløst tastatur

Veloce trådløs mus

Veloce Storm 2.1 høyttalere med bassbooster

FMC minnekort-leser 9-1

Firewire

TV Tuner m/ SW encoding for Power Cinema

Fjernkontroll + Receiver for Power Cinema

 

WIN XP

Reduksjon i bruttolønn: 441,-

Netto effekt ved 35,8%: 283,-

Netto effekt ved 47,8%: 230,-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-52Y1nIV0tv

Den suger jo ikke ekstremt hardt da, men det gjør grafikkortet. Nå vet jeg ikke hvor mye denne koster i forhold til alternativene, men styr unna hvsi du kan. Prosessoren er grei.

 

Edit: Hola... Blingset litt der, det grafikkortet er ikke det jeg trodde, faktisk er det helt ukjent for meg. Hvilket sikkert betyr at det er søppel uansett. :D

 

Edit: Bak den betegnelsen skjuler det seg seg et Radeon 9550 kort -et himla dårlig kort i forhold til gaming. Styr unna.

 

Til informasjon, så koster den pcen 11000 på elkjøp i sin tid, den er en utgått modell den din, men den er ikke verdt den prisen, selv ikke etter bruttoordningen.

Endret av Slettet-52Y1nIV0tv
Lenke til kommentar

Takk for svaret BennyBanassi. Det forundrer meg ikke at det er en gammel modell. Ble jo også veldig overrasket når jeg sjekket ut LCD skjermen som sto i tilbudet. Det var jo en gammel modell med dobbelt så dårlig specs som dagens modeller. Jeg sjekket tilbudet for to dager siden og i dag var det plutselig en annen ny modell i tilbudet. Får vel eventuelt vente til jeg får et nytt hjemmepc tilbud fra Dell eller Komplett. Synes det er blir for drøyt om de selger gamle modeller. Finner heller ikke modellen med dette utstyret på Packard Bell sin hjemmeside.

Endret av hercem
Lenke til kommentar

Nå kom jeg over et pdf dokument med spesifasjoner og her står det x300 LE 256MB skjermkort. Altså det dårligste pci-e kortet til til ATI :no:

 

Tror faktisk eventuelt at pc'en med Athlon prossesor er et bedre kjøp. Her får man i allefall x600 skjermkort. Den er også litt rimeligere enn Intel maskinen. Dama får også antageligvis fra jobben tilbakebetalt 1/3 av prisen. Det gjør at vi vurderer tilbudet selv om det kanskje er litt halv råttent.

 

Intel P4 550 3.4E 800Mhz prosessor

1024MB ddr ram

2*200 SATA disker

ATI x300 LE 256MB skjermkort(Finnes det noe som heter LE?)

Total bruttopris: Kr 15.876,-

http://hjemmepc.itfinans.no/forhandlere/10...%20H5550_NO.pdf

 

 

AMD Athlon 64 3700+

1024MB ddr ram

2*250 SATA disker

ATI x600 256MB skjermkort

Total bruttopris: Kr 12.672,-

http://hjemmepc.itfinans.no/forhandlere/10...ld_6660_NO1.pdf

Endret av hercem
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-52Y1nIV0tv

Synes det er himla drøye priser på slike hjemmepcgreier, men det kan de vel tillate siden det er fellesskapet som betaler halve moroa...

 

Og hvordan er det med oppgraderinger av den der? Det er vel kanskje AGP? Og da er det jo begrenset hvor fete kort du får tak i?

Lenke til kommentar

Mekket en handlevogn med noenlunde tilsvarende deler så kan du se selv kor godt tilbudet ditt er.

 

Du får alle delene hos MPX for 7800kr. Så må du legge til ca 800kr for Windows XP home lisens og CD OEM, og ca 600kr for Norton Internett security om du ønsker det. Merk at du helt sikkert ikkje får med original Windows CD fra Packard Bell.

 

Selv om du blir trekt av bruttolønn så er det ikkje noe spesielt godt tilbud nei :thumbdown:

Lenke til kommentar
Synes det er himla drøye priser på slike hjemmepcgreier, men det kan de vel tillate siden det er fellesskapet som betaler halve moroa...

 

Og hvordan er det med oppgraderinger av den der? Det er vel kanskje AGP? Og da er det jo begrenset hvor fete kort du får tak i?

Tror ikke du vet hva hjemmepc ordninger går ut på. Det å si at felleskapet betaler halve morroa er å dra det ekstremt langt. Ved en hjemmepc ordning nedbetaler du utstyret med din bruttolønn(før det har blitt trukket skatt av lønnen). Dette betyr at du ved normal lønn har en besparelse på ca 35%(penger som normal går til skatt). Du får ikke feriepenger eller pensjonspoeng av pengene du trekker fra bruttolønnen. Dette betyr besparelser for arbeidsgiver og dette er en av grunnene til at de ønsker å tilby hjemmepc avtaler. Hvis du har toppskatt på 50% vil det si at du har ganske mye ekstra penger til en hjemmepc i forhold til å betale en pc etter at du har trukket skatt av pengene. I tillegg er det flere arbeidsgivere som også utbetaler det de sparer til sine arbeidsatakere. Altså at du får utbetalt 1/3 av prisen av hva hjemmepc'en koster.

 

Jeg har nå 3 jobber og benytter meg gjerne av hjemmepc avtaler. Den ene jobben er drosjesjafør. Altså i mine øyne ganske hardt arbeid siden jeg jobber på natten i helgene og så blir det en del timers arbeid. Jeg synes det er helt urimelig at jeg ved å ha en ekstra jobb skal bli straffet med 50% skatt. Dette gjør det egentlig helt idiotisk å ha ekstra jobber hvor man må slite.

 

Eks:

Drosjetur som kommer på kr 100 er kr 6,54 mva(7%).

Ved en lønnsprosent på 42% tjener jeg kr 39,25

Deretter betaler jeg 50% skatt som betyr at jeg sitter igjen med kr 19,60.

Altså ved å kjøre inn kr 1000 sitter jeg igjen med kr 196,-

 

Derfor har jeg ingen problemer med å gjøre hva jeg kan for å slippe å betale så mye skatt.

 

Det blir uansett ingen hjemmepc denne gangen fordi jeg synes Packard Bell pc'en ble for lite optimal. Dessuten misliker jeg fra før PB veldig mye, men forhåpentligvis er vel merket ikke like ile som det var 10 år siden. Det ble bestillt en LG 32" lcd skjerm og et Logitech digtalt sorround sett. Så jeg gleder meg...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...