Gå til innhold

bilde av nøkkel


snoopg

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
akkurat fått meg kamera :love:

og tester litt med fokus og lys.

lurer på hva dere syntes om dette bildet.

er som sagt helt fersk i det å ta bilder.

var bra bilde både grafisk og tatt(vet ikke vilken av de du mente).........hvis du skal ta bilder så kunne du prøve å få over gang fra noe stort til noe lite eks: et av beina på eifeltårnet men en som lener ser mot d.

Lenke til kommentar

Hehe, kritikk ja... Bildet er bra rent teknisk, men du finner helt sikkert bedre motiver da :p Ellers er det en stili effekt å bruke vidvinkel-linse når du tar slike bilder (ja, vet at vidvinkel-linse egentelig ikke ska brukes til fotografering på nært hold...) Men for å teste kameraet ditt skikkelig, kan du prøve å ta bilde i motlys, i fart (begeve kameraet mens du knipser) og ta bilde av noe med masse farger og kontraster ;)

Lenke til kommentar

Ok, tenkte du hadde kjøpt "orntli" kamera jeg :p Dette kameraet kan nok ikke kombineres med noe objektiv... Et objektiv er en ekstra linse du kan skru på den eksisterende linsen på kameraet, og denne muligheten finner du vanligvis bare i kameraer til 10k og over... Digitale speilreflekskameraer og sånnt :p Men ikke fortvil, ditt kamera er et veldig bra kamera :thumbup: Men ska du gjøre karriere av fotografering, er det nok ikke helt "ut to speed". Men anyways, prøv å ta noen bilder av f.eks et fin landskap ute, eller prøv å ta bilder i mørket å se hvilket resultat du får! I mørke bruker kameraet relativt mye mer tid på å "fange" bildet, og derfor kommer det da godt frem hvor bra "lukketid" kameraet har o.s.v

 

mvh Martin (som egentlig ikke har så god peiling på foto, så noe kan sikkert sies bedre enn det jeg har fortallt!)

Lenke til kommentar

kremt

 

Problemet kan imidlertid løses ved hjelp av vidvinkeladapter. Det er svært få kameraer i kompaktklassen som har denne muligheten, men til Cyber-shot W5 kan man få kjøpt både tele- og vidvinkel-konverter.

 

men finner bare telelinser på mpx :cry:

Endret av snoopg
Lenke til kommentar

Tror dette ska vær tollfritt, men hvis du har muligheten, kan du be den danske butikken om å føre på at dette er en gave på tolldeklarasjonen, da skal det uansett gå tollfritt inn til Norge :D Tror vidvinkel-linsen på kameraet jeg bruker på jobben (Canon eos 1-d eller noe) kostet litt mer. Men objektiver er generellt dyre ja...

Lenke til kommentar

Ser at du i en av postene dine sier du ikke har veldig god peiling på foto, men kan uansett ikke la vær å korrigere noen av de mange feilaktige/misvisende påstandene dine!

 

Ellers er det en stili effekt å bruke vidvinkel-linse når du tar slike bilder (ja, vet at vidvinkel-linse egentelig ikke ska brukes til fotografering på nært hold...)

Vidvinkel ikke skal brukes til fotografering på nært hold? Finnes vel ingen regel som sier det. Det er derimot begrenset hvor stor forstørrelsesgrad du klarer å få med en vidvinkel, da bildevinkelen blir for stor. På ultravide brennvidder kan det faktisk hende motivet må på innsiden av objektivet for å få ekte makro (1:1), og det sier seg selv at det blir noe vanskelig.

 

Ok, tenkte du hadde kjøpt "orntli" kamera jeg  Dette kameraet kan nok ikke kombineres med noe objektiv... Et objektiv er en ekstra linse du kan skru på den eksisterende linsen på kameraet, og denne muligheten finner du vanligvis bare i kameraer til 10k og over... Digitale speilreflekskameraer og sånnt.

Også kompaktkameraer har objektiver, med det er ikke mulig bytte ut disse. Ett objektiv skrus ikke på det eksisterende objektivet, men erstatter det helt. Det du beskriver her er ett adapter, og er faktisk det han trenger hvis han ønsker mer vidvinkel. Finnes stort sett bare til kamera UNDER 10k ;)

 

Men ska du gjøre karriere av fotografering, er det nok ikke helt "ut to speed".

Uten at jeg vet hva "ut to speed" betyr, så vil jeg bare nevne at fotografen tar bildene. Er ikke noe problem å gjøre karriere med kompaktkamera hvis man er dyktig.

 

I mørke bruker kameraet relativt mye mer tid på å "fange" bildet, og derfor kommer det da godt frem hvor bra "lukketid" kameraet har o.s.v

Bra "lukketid" gir heller ingen mening for meg. Det man gjerne ser ved lengre lukkertider er kameraets støyegenskaper.

 

Tror dette ska vær tollfritt, men hvis du har muligheten, kan du be den danske butikken om å føre på at dette er en gave på tolldeklarasjonen, da skal det uansett gå tollfritt inn til Norge  Tror vidvinkel-linsen på kameraet jeg bruker på jobben (Canon eos 1-d eller noe) kostet litt mer. Men objektiver er generellt dyre ja...

Tollfritt er nok riktig ja, men du må betale moms (25%) + evt fortollingsgebyr. Gaveforslaget fungerer bare opp til 1000,-, og er uansett noe de fleste seriøse nettbutikker ikke tilbyr.

Lenke til kommentar

Når det gjelder bildet, så synes jeg det ser ut som ett testbilde, hverken mer eller mindre. Ser ikke ut til at det er gjort så mye tanker rundt komposisjonen, og bildet har fargestikk (korriger hvitbalanse).

 

Men fokus og skarphet sitter bra. Ser ut til at kameraet takler nærbilder ganske bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...