Gå til innhold

God CDROM for å kopiere "On the fly" med 40X brenner?


jevel

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke å anbefale slik "on the fly" kopiering uansett. Spesielt ikke hvis det gjelder musikk-cd'er (faren for jitter-feil og den slags øker).

 

Nå er det jo ikke umulig at cd'er du skal kopiere har fettmerker, riper o.l. noen steder, og det kan jo føre til at cd-rom'en leser en del tregerer og stopper opp i perioder. Er et område på cd'en skadet nok, kan det føre til at cd-rom'en bare vil spinne og spinne, og i verste fall får du en ubrukelig kopi.

 

Dette kan kanskje unngås hvis brenneprogrammet konfigureres riktig i forhold til feilbehandling (lese videre uansett hvor mye feil, ikke bry seg med å rette opp feil f.eks).

 

Heller bruke et par minutter ekstra på å få en bra kopi, men jeg skjønner at det kan være irriterende å ikke få det til.

 

Nye LG og Lite-on dvd-rom'er skal visstnok fungere bra til dette (jeg har ikke prøvd med disse).

 

Jeg ville ikke kjøpt en vanlig CD-ROM raskere enn 40x (vanskelig å få tak i nye slike), da cd-platen kan eksplodere. Tåler rett og slett ikke belastningen ved den voldsomme rotasjonshastigheten.

Dette er ingen spøk, jeg kjenner tre stykker som har opplevd det. I det ene tilfellet var det faktisk snakk om en original, presset plate. Forsåvidt gjelder det samme DVD-ROMer også. CD-brennere tror jeg er litt bedre konstruert og sikret mot det der.

Hvis dette skjer med nye 40/48x brennere, vil det nok bli bråk. Ser for meg oppslag i avisene; "Kvinne skadd av cd-brenner -brant for fort". :razz:

 

Heldigvis finnes programmer som setter ned hastigheten, men hvor mange tenker på dette...

 

P.S. Det er veldig viktig at CD-brenner og CD/DVD-rom står på hver sin IDE kanal! På grunn av ytelse altså.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...