Gå til innhold

Filer ødelagt, eller bare feil i TOC'en?


shaokahn

Anbefalte innlegg

Jeg har en liten personlig krise her, jeg er redd for at jeg kan ha mista store deler av musikken jeg har samla gjennom årenes løp.

 

Av uvissgrunn så kræsja Windows for et par dager siden, og jeg formaterte C: og la inn Windows på nytt. Alt annet (bl.a. musikken) ligger på D-partisjonen, og skulle forbli urørt.

 

Men dette har skjedd: D-partisjonen ser ut til å være uskadd, men da jeg eksempelvis har prøvd å høre på musikk, så skjønner jeg at ting er langt i fra det de skal være. Mp3'ene ligger der de alltid har ligget, heter det de skal, men når jeg legger en del av dem inn i Winamp opplever jeg at en stor del av dem ikke vil spilles av! Noen av dem spilles av, men helt feil musikk kommer. En liten gruppe med mp3 er også faktisk uskadd.

 

Ettersom både filnavnene og mappenavnene er uendret, og filene tar den plassen de skal, så tror jeg at det er en feil på TOC'en til harddisken som gjør at jeg ikke får spilt dem av! Jeg nekter å tro at store deler av samlinga mi er ødelagt!

 

 

Så mitt spørsmål er: Finnes det et program som kan rette opp TOC'en slik at alt blir riktig, og ting begynner å fungere igjen? (Har kjørt slike programmer som Chkdsk og Diskkontroll).

 

 

Hjelp mottas med STOR takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Disken er på 200 GB, OS er Windows 2000 norsk, filsystem NTFS, og det var en installasjons-cd uten Service pack.

 

Litt flere detaljer: Disken var partisjonert opp i 10 og 190 GB, en til Windows og slikt, og en til alt annet. Her om dagen satt jeg og fjerna litt spyware og shit, som hadde sniki seg inn. Plutselig slutta ting å virke, og til slutt fikk jeg ikke logga meg inn i det hele tatt. Derfor sletta jeg partisjon C:, og la inn Windows på nytt. Rørte aldri D:.

 

Da jeg starta opp maskina på nytt etter installeringa, kjørtes automatisk chkdsk, som Thoth nevnte, og den retta på mange "indekseringsfeil" eller noe lignende. La merke til at en lang liste med blant annet Mp3 kom opp.

 

Jeg installerte noen drivere for hovedkortet, og restarta, og vips, så funka ikke denne windowsen heller!

 

 

Putta inn en eldre harddisk, som jeg installerte Windows på, og lot den andre disken stå som slave. Denne Windowsen fungere som den skal. Kjørte chkdsk igjen, og den fortsatte å rette opp masse feil. Men nå er den ferdig, og ennå fungerer ikke filene mine :(

Lenke til kommentar

Du må ha SP3 (eller nyere) for å få 48-bit LBA. http://www.48bitlba.com/win2k.htm

Det er mange som har opplevd å miste data pga lite kunnskap om grensen på 137 GB. F.eks hvis man har alt i orden med oppdatert Windows og så bruker en gammel CD for å installere på nytt. Da vil Windows se en større disk enn den takler, og det skjærer seg.

Man må bruke en CD med service pack installert. Dette kan man ordne selv, det kalles slipstream: http://www.petri.co.il/windows_2000_xp_sp_slipstreaming.htm

Lenke til kommentar

Åh, så klart! 137GB-regelen! Jeg hadde fullstendig glemt den..

 

På denne posten: http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=165302 her på HW-forumet, ligger det en reg-fil man kan kjøre for å rette opp dette.

 

Jeg kjørte chkdsk igjen, og den gjorde mye denne gangen også. Da alt var ferdig, måtte jeg innse at omkring 2000 av opprinnelig 9000 mp3-filer er søkk vekk. Men likevel, jeg har fått beholde mesteparten!

 

En del filmer har også forsvunnet, men mesteparten av dem var i hvertfall sett.

 

 

Jeg er naturligvis glad for at jeg har fått tilbake mesteparten av det jeg trodde var tapt, men hvis noen skulle ha noen idé om hvordan jeg kan finne igjen de forsvunne filene, så gi meg gjerne et tips!

 

 

Tusen takk for hjelpen så langt :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...