Jump to content
Sign in to follow this  
chris

Pearl Harbour symbolikk?

Recommended Posts

Så "Pearl Harbour" forleden dag, observerte en detalj, vi vet at angrepet på Pearl Harbour sammen med 11. september 2001, de værste angrepene på amerikansk jord mot amerikanere.

 

Så over til hva jeg observerte. Etter at selve angrepet er over returnerer Danny og Rafe til sykestuen hvor skadde strømmer inn. De spør Evelyn hvordan de kan hjelpe. Evelyn sier de kan gi blod. Vi kan da se at blod blir tappet over på Coca-Cola flasker. Som mange kanskje vet kan Coca-Cola være selve symbolet på USA og kapitalisme. At de viser blod som blir tappet på Coca-Cola flaker kan det være et symbol på en et USA som trodde de var uovervinnelige som er blitt såret hardt og plutselig midt i hjerte, kapitalismens land er såret?

 

Hva tror dere?

Edited by chris

Share this post


Link to post

I think you're reaching.

 

Jeg skal ikke gå inn på hvor lite jeg liker filmen, men helt dønn seriøst tror jeg ikke en film som denne, dvs. en blockbuster-film med "hjerteknusere" som Ben Affleck og Josh Hartnett i hovedrollen, designet for å være kjempepopulær blant fjortisser med medfølgende kjærlighetsklisjeer osv, er dyp nok til at dette er bevisst bruk av symbolikk. Jeg tror det rett og slett er for å vise at angrepet kom overraskende, og at de derfor måtte bruke de materialene de hadde til rådighet. Du står selvfølgelig fritt til å tro hva du vil, men nå har du fått min mening iallefall.

Share this post


Link to post

Sier ikke at jeg liker filmen eller at man klarte å vise det som var målet med filmen , nemlig å vise angrepet på Pearl Harbour fra både Amerikansk og Japans side. Men jeg satt nå å så filmen og så denne detaljen da, begynte å tenke litt rundt det.

Share this post


Link to post

det med cola flaskene tror jeg mer har med produktplassering enn noe annet. (enten det eller så har en eller annen veteran nevnt at de måtte gjøre det den gang og de har valgt å ta med den detaljen.) :shrug:

 

chris: 7/12 på norsk datoformat da...make more sense now?

Share this post


Link to post
Guest Slettet+9817234daf
Noen som tror filmen hadde vært bedre med andre skuespillere?

Ja. Kunne lett byttet Affleck/Hartnett ut med hvem som helst fra Band of Brothers.

 

Michael Bay benytter seg en del av produktplassering da (The Island f.eks.).

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...