Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvordan fjerne plombering i variator?


Backbone

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og da har moderator gjort litt undersøkelser rundt dette. Og her er hva han fant:

 

Etter å ha mottatt innspill om at det kanskje også eksisterer et forbud mot å utføre selve trimmingen, sendte NMCU en skriftlig henvendelse til Samferdselsdepartementet hvor vi ba om en juridisk avklaring.

 

I det syv sider lange svaret (!) sier departementet at det ikke er noen tvil om at paragraf § 13 i vegtrafikkloven også inneholder forbud mot å utføre selve trimmingsinngrepet - dvs. fysisk å fjerne, modifisere eller skifte ut tekniske komponenter på en moped med det formålet å øke kjøretøyets toppfart til mer enn de lovlige 45 km/t.

 

Departementets brev kommenterer også de strafferettslig konsekvensene av ulovlig trimming. Mens føreren av en trimmet moped kan "slippe unna" med et forenklet forelegg på kr. 3200 og et mulig bruksforbud, vil for eksempel et verksted som blir tatt for å ha fortatt ulovlig trimming anmeldes og straffeforfølges. I motsetning til et forenklet forlegg, som man kan betale omgående og dermed få saken ut av verden, vil en anmeldelse automatisk føre til rettssak. I retten vil det bli avsagt dom og foretatt straffeutmåling. ulovlig trimming av mopeder har en strafferamme på bøter eller fengsel i inntil ett år. Dersom omstendighetene tilsier det, kan det også bli aktuelt med ytterligere sanksjoner som for eksempel inndragelse av et motorsykkelverksteds godkjenning.

 

Hvis trådstarter fortsatt insisterer på at dette er greit kan han kontakte meg på PM(!) og dokumentere at slikt er tillatt, inntil da vil slike poster bli stengt. Uansett har man ikke anledning til å ta seg til rette og overprøve moderators beslutninger ved å poste på nytt. retningslinjene er klare på dette:

 

#13: Respekter dine moderatorer. De her er for å holde orden i forumet, ikke for å skremme dere vekk. Stenges en tråd, har dette en grunn. Om du er uenig i stengingen av tråden, ta det opp med moderatoren som stengte den via e-post eller private meldinger. Fører ikke dette fram, kan forumstyret kontaktes på e-post. Kraftig hetsing og uthenging av moderatorer fører til utestengelse uten varsel. En klage skal være begrunnet, være saklig og skal fremlegges i beherskede vendinger. Blir du sinna, er det lurt å vente 10 minutter før du sender en klage.

Denne tråden stenges igså.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...