Gå til innhold

Bestilt en får to bærbare? - la oss vente å se -


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9018234

Takk til ThomasM @ Svaret lenger opp for å skrive mine svar :)

 

Også et par hugs til de som har rapportert tråden til de riktige organ. /hug

 

"For de som tror at når noe blir sendt i ditt navn, så er det ditt" (lignende): Les

 

Siterer en av mine mer kredibiliterte og oppegående kontakter på MSN (sitat tillatt av person, jeg under "Kalifax" han under "Rave").

 

Қali∫aж sier:

vel han fyren her har bestilt 1xLaptop og får nå 2 i posten.

 

Қali∫aж sier:

han bør jo melde ifra, har han ikke plikt selv om Dell har gjort en feil?

 

rave sier:

ja, men det er helt tydelig en feil, og et produkt han ikke har bestilt eller betalt for

 

Қali∫aж sier:

moralsk plikt, eller plikt ifølge lov?

 

rave sier:

vel han har vel ikke noe "plikt" til å melde fra

 

rave sier:

men Dell kommer selvfølgelig til å finne ut av dette til slutt

 

rave sier:

selv om det er et stort firma så tror jeg nok de merker om de mangler en pc

 

Қali∫aж sier:

ja nettopp

 

rave sier:

og jeg kan ikke skjønne at det blir noe annet enn problemer om man prøver å gjemme dette

 

...

 

rave sier:

altså, i verste fall så sier han ikke fra, dell merker feilen sin og sier "vi vil ha pc'n tilbake"

 

rave sier:

så enten betaler de porto for å sende den tilbake, eller henter den

 

rave sier:

om han da nekter, kan han ikke lenger hevde at han ikke viste at dette var en feilsendelse, eller at dette var et produkt han ikke hadde betalt for

 

...

 

rave sier:

vet ikke om det er noen lover som sier noe om han plikter å informere dell om feilen deres eller ikke, men er godt mulig

 

Қali∫aж sier:

Det ville jeg også gjort - tvert

 

rave sier:

men jeg er 100% sikker på at de vil finne ut av det til slutt uansett

 

Tråden her grenser til absurditet fordi trådstarter trekker inn sammenligninger han tror er synonymer, men som i realiteten ikke er adekvat med sakens kjerne i det hele tatt. Tatt ditt siste svar i betraktning, bevitner at du ikke helt vet hva du snakker om. Å trekke inn "men noen får jo produkter billigere, det reagerer ingen på!" som noe som er på lik linje på hva du er påtur å foreta, er mildt sagt riv ruskende galt.

 

Ærlig talt, hva forventer du når du slår dette opp hos Norges største forum? Selvfølgelig vil du få kvass respons på hva som er etisk riktig. Brukerne her er trossalt meget oppegående personer, og trådstarters svar styrker bare påstanden om at han ikke er tilredelig for å vise aktsomhet i saker fundamentert på ærlighet - synd, men sant.

 

Det er ikke et spørsmål OM Dell kommer til å finne ut av dette, det er et spørsmål om NÅR. Og da kjære trådstarter, sitter du fint i det.

 

/ban /slap /pisk

 

edit:

en kompiss av meg fikk 2 creative zen i posten sendet vell 10 mail til creative eller noe ut og få noe svar. har ikke hørt noe enda og han bruker begge to

Vel, han gjorde iallefall noe. Saken her, er at denne karen akter ikke å flytte fingeren før han får den avkuttet.

 

mvh

Endret av Slettet+9018234
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Moralskt sett burde han si ifra. Det nekter jeg ikke for. Men jeg blir irritert av å høre på dere sitte å si at det er å stjele for det er noe helt annet!

 

Han er ingen tyv. Tror bare mange her inne er litt sjalu på trådstarter! :p Jeg kan vedde ræva mi på at dere hadde beholdt varen alle mann har det skjedd dere!

Dersom man beholder noe man vet ikke er rettmessig sitt, jo, da er man en tyv. Trådstarter er ikke noen tyv. Enda. Men han har flere ganger forklart at han planlegger å bli en. Nå vet jeg ikke hvordan Dell vanligvis håndterer saker som det her, men jeg tviler på at de gidder å leke med folk som viser fjortissmentalitet. En kjapp anmeldelse, og mottaker må sannsynliggjøre at han faktisk trodde dette var en PC Dell sånn helt uten videre følte for å gi bort.

 

Og da vil jeg i så fall bare si lykke til.

Lenke til kommentar

sobient skriver bl.a:

Ærlig talt, hva forventer du når du slår dette opp hos Norges største forum? Selvfølgelig vil du få kvass respons på hva som er etisk riktig. Brukerne her er trossalt meget oppegående personer, og trådstarters svar styrker bare påstanden om at han ikke er tilredelig for å vise aktsomhet i saker fundamentert på ærlighet - synd, men sant.

 

Det er jo akkurat det jeg var ute etter, kvass respons på hva jeg burde gjøre hvis pc'en faktisk dukker opp hos meg.

 

Noen av mine andre svar i tråden, kan vel tolkes som ironi, eller provoserende, men jeg har faktisk ikke fortalt hva jeg virkelig kommer til å gjøre hvis/når pc'en dukker opp.

 

Som jeg prøver å si, jeg skal ikke være en vanskelig kunde hvis dell oppdager feilen innen rimelig tid. Tjener jo ikke noe på det, regner med å handle der i fremtiden også. Men hva om de ikke oppdager feilen....er det virkelig min plikt å melde i fra?

 

Når folk snakker om de som fikk for mye penger på kontoen eller lignende, dette blir jo oppdaget.... noen mangler penger og noen har ikke fått pengene....

Her mangler jo ikke noen noe, siden pc'en har gått gjennom systemet og sendes ut. Datasystemet må jo tro at det har fått betaling, ellers hadde de ikke sendt pc'en. Så der mangler det ikke noe. Produksjon har fått klarsignal og har laget pc'en, så der mangler det ikke noe. Transportøren har fått beskjed at alt er i orden, ellers hadde de ikke sendt den fra Irland. Så de mangler ikke noe.

 

Revisjonen vil kanskje oppdage at en pc har blitt sendt ut for mye, spørsmålet er hvor ofte skjer dette, og hvor mye svinn har de fra før? Noe svinn regner jeg med ett firma på Dell's størelse har. Er 10k nok til å få alarmklokkene til å ringe?

 

Blir uansett spennende, oppdager dell feilen, får jeg pc'en, hva skjer. Uansett regner jeg med at rutinene blir gjennomgått og at slike feil ikke skjer i fremtiden.

Dell taper jo uansett penger, siden de har bygd en pc til meg med mine spesifikasjoner, og så er det en feil som gjør at to blir bygd. Kan de selge den til normal pris, eller hva skjer? blir det demo produkt (noe ikke Dell har)?

 

Og fraktutgiftene m.m er jo ikke gratis.

 

Hadde jeg oppdaget dette før den ble produsert, så hadde jeg ikke vært i tvil, da hadde jeg ringt med en gang.

Men nå er pc'en produsert og sendt før jeg fikk greie på det.

 

Vi får se til uken, får jeg pc'en beholder jeg den til Dell kontakter meg. Ellers kanskje jeg ringer dem og hører hva de sier. Kan jo være de er greie å gir meg noe tilbehør eller lignende som takk.....

 

At jeg blir omtalt som tyv føler jeg blir veldig feil. Jeg har ikke stjålet noe. Ikke er det en liten feil med ett feiltastet nummer eller lignende. Både navn, adresse, telefon nummer osv stemmer. Så ingen tvil om at den er til meg.

Ikke er det hittegods, for jeg har ikke funnet det, det har blitt levert på døra med mitt navn og adresse.

 

Om en bankansatt tar meg seg 10k fra banken i en pakke med mitt navn, adresse og telefon nummer, og leverer til meg på døra, der jeg må kvittere på at jeg har mottatt den og vise leg på at det er meg. Er jeg da en bankraner? Kunne jeg blitt dømt for det?

 

Ta norsk tipping og joker trekkningen for noen måneder siden, datasystemet plukket ut feil vinner, og personen ble kontaktet. Endte med at begge fikk samme premie. Ikke den andres skyld at datasystemet sier noe annet. Skulle personen ha nektet på å motta noen hundre tusen? Personen burde vel ha sett på kupongen at den ikke var vinneren..... gjør noen en feil, burde det ikke gå utover andre enn den som gjør feilen, og så bruke feilen til å gjøre systemet bedre i fremtiden.

 

Jeg har ikke bedt om å få det levert, men står de her, må jeg jo ta i mot. Kan jo være reserve deler for alt jeg vet. Bare tilfeldig at jeg kikket på ordrenummeret og så at det var ett annet enn første brev. Ellers er det jo to helt like brev.

Lenke til kommentar

Sier du ifra, vil sikkert Dell bli veldig glad, og jeg hadde ikke blitt overrasket om de hadde tilbudt deg en gratis bærbar harddisk eller noe som takk for hjelpen. Da slepper du også å gå og grue deg i mådendsvis over om du kommer i problemer på grunn av at du valgte å beholde dataen du visste at ikke var din.

Lenke til kommentar

Det er kreditors ansvar å kreve inn penger. Trådstarter har på ingen måte ansvar for hverken å levere tilbake eller betale for produktet. Dell må ta ansvaret siden de eier produktet, noe de selv har oppgitt i sine betingelser. Om Dell ønsker produktet tilbake eller kreve betaling må de selv ta affære. Og bare for å ha sagt det, Dell kan ikke trekke en krone fra trådstarters konto uten hans samtykke, det er tyveri. Personlig hadde jeg vel fått en liten bismak i kjeften....

Lenke til kommentar
Når noen sender noe til meg med mitt navn på så er det mitt! Dermed basta!

 

Er din verden virkelig SÅ enkel?

 

Si meg, hva om du en gang overfører penger til feil konto når du skal betale husleie, og den som mottar pengene dine nekter å betale dem tilbake til deg fordi han da hadde måttet betale gebyr i banken? Ville ikke du protestert?

eller dersom du setter det på spissen. En kompis sender en pakke til deg mens du er på ferie i Malaysia, han skulle være snill og heiv oppi litt hasj og extasy(noe i den duren). Ville du da hevde at pakken var din?

 

Kan legge til at dødsstraff praktiseres for brudd på narkotikalovgivningen i Malaysia... og det inkluderer salg og besittelse :)

 

Noe svinn regner jeg med ett firma på Dell's størelse har. Er 10k nok til å få alarmklokkene til å ringe?

Det er nok ikke pengene som blir oppdaget, men at de har produsert en PC det ikke er betalt for.. Jeg regner med at Dell har ett system der hver enkel PC de produserer får ett arbeidsnummer og at det skal være inndekning for hvert arbeidsnummer innen x-tid etter produksjon.... Evnt at den faktisk er produsert for en annen kunde som klager over at den ikke har kommet?

 

Tror som sagt at sannsynligheten for at du får beholde PCen er minimal, så dersom du skal utnytte situasjonen kan du jo prøve med ærlighet og håpe at du blir belønnet.. Ser det er andre som har blitt det, så kanskje det er en Dell rutine?

Endret av kindings
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9018234
Jeg har ikke bedt om å få det levert, men står de her, må jeg jo ta i mot.

 

Nei, det må du slettes ikke. Hvor har du dette fra?

 

Orker ikke å skrive ting på nytt her, fordi trådstarter skjønner nok ikke hva vi prøver å få igjennom den tykke pannebrasken. Anbefaler vedkommende å lese igjennom tråden på nytt, stå på, kanskje du snart skjønner hva vi sier..Man bør ta hintet når flere her tilogmed har rapportert denne tråden til Dell - folk har faktisk gjort trådstarter en tjeneste, som faktisk ORKER å si ifra. De bør få sin takk.

 

Forøvrig laget jeg aldri en tråd den gangen Netshop sendte meg 2 lion-sjokolader istedenfor 1..(de lot meg heldigvis beholde den andre lion-sjokoladen, slik at firmaet slapp de -enorme- utgiftene det ville ha kostet å sende den som norgespakke...)

Endret av Slettet+9018234
Lenke til kommentar

Mye etikk og moralsvada...

Tør vedde på at 90+% av dere har lastet/kopiert musikk og programvare for minst 10000 kr. Dette er tyveri, iallefall om man ser moralsk på det. Juridisk er det nok noen smutthull.

 

Dell har sannsynligvis driti på draget (vet jo ikke om PC'n kommer fram), så Dell får jammen rydde opp i det.

Hvis DU driter deg ut, forventer DU at andre skal fikse det, eller skal DU gjøre noe med det?

 

Selvsagt skal du ta imot pakka, det kan jo være reservedeler eller tilleggsutstyr.

 

Hva som er juridisk korrekt skal jeg ikke legge meg inn på, for sent til å ble i lovboka nå, men alle skinnhellige forumbrukere burde feie for egen dør først!

 

Det var vel en kjent person som sa noe sånt som: De av dere som er uten synd...?

 

Kom igjen alle sammen! La oss brenne noen hekser og trollmenn!

Lenke til kommentar

Må bare kaste meg på parti med trådstarter.

Jeg synes faktisk litt synd på deg, DELL prakker på deg masse hodebry og bekymringer

om hva du skal gjøre, eller ikke gjøre. Sier du ifra og leverer pakken tilbake, tja har kanskje ikke vunnet noe, men du har bra samvittighet. Men dog det krever jo noe av deg, noe som jeg ikke vil nødvendigvis følt meg tvunget til å gjøre. DELL driver jo ikke akkurat veldedighet, er ikke det hyggeligste firmaet jeg har vært borti. (NB gjelder ikke storkunder)

Jeg ville iallefall sittet på rompa med en uåpnet pakke en stund for å se, og tenke nøye gjennom hva jeg ville gjort.

 

Og til alle dere kjeftesmellene: Vær snill og god mot en trådstarter, hjelp, rådfør og diskuter. Ikke klaging og misunnelse. Da er det dere som mister respekten, og får et dårlig rykte. Det er tydeligvis lett å slenge med leppa når man er "anonym"

 

Fragment 

Skrevet: 10/09/2005 : 19:27

Report PostQuote Post

 

 

Bruker

Registrert: 20/01/2003

Innlegg: 303

 

 

 

Personlig synes jeg det er for jævlig i det hele tatt å vurdere å stjæle en pc til 10k fra et firma. Nei viper, du har ikke tatt den, men du har heller ikke betalt den.

Du har en moralsk PLIKT til å si ifra til dell at de har gjort en feil, og du vil gjerne hjelpe til! Så enkelt er det. Synes du noe annet, er det noe seriøst galt med vurderingssansen og samvittigheten din. Dette er ikke tannbørsta som kassadama på rimi glemte å slå inn akkurat realmad.gif

 

Vil påstå at det er verre å ikke nevne tanbørsten, enn å motta noe som ikke er bestilt! (Hvis du ikke skjønner hva jeg mener, JA, da vet jeg sannelig ikke..)

Lenke til kommentar

Jeg synes tysterne her virkelig er noen ynkrygger. La nå gutten avgjøre selv og slutt gå storkapitalistenes ærende. Greit nok han fortjener strøm på pung, men ikke for å vurdere å beholde produktet som Dell sender til ham, men for å ikke klare å holde kjeft. Du måtte vel skjønne at noen faktisk har andre verdier en deg og vil gjøre alt for å ødelegge for deg. Hva de får ut av det kan jeg bare spekulere over? Kanskje Dell gir de en tysterslant?

 

Leste også at en moderator vurderte å gi personopplysninger knyttet til IP adressen hans. Skal vel HW være jævli forsiktig med å gjøre. Kan hende at dere plutselig befinner dere på feil side av loven? Har dere i heletatt lov til å oppbevare personalia på databasen deres? Oppdrag for datatilsynet?

Lenke til kommentar

Synd at folk ikke ser at ved å faktisk starte denne tråden, viser jeg at jeg tar mer ansvar enn hva folk vil ha det til.

Skulle jeg virkelig ha vært kjeltring hadde jeg holdt kjeft, og tatt i mot pc'en og aldri nevnt det for noen.

 

Hvis/når pc'en kommer må jeg vurdere hva jeg skal gjøre, enkelt og greit. 10k er ikke noe å bli kjeltring for. Så har ingen planer om å bryte loven på noen måte.

 

Men jeg har oppnådd en ting, det er fokus på at slike feil kan skje, og at dell faktisk vil tjene på å få høre om slike feil, for da har de muligheten til å rette opp feilen.

For å kunne gi dell best mulig innsikt i hvor det er svikt i rutinene, ville det beste være å vente til dell selv oppdager feilen. På den måten vil eventuelt dell se om de har systemer som fanger opp en slik situasjon etter en tid.

Hvis man ikke hører noe fra dem på en måned eller to, tar man selvsagt kontakt med dell og forteller om situasjonen. da ser de eventuelt at det faktisk er mangler i rutinene, og ikke bare sitter å sier "hadde du ikke ringt, så hadde vi oppdaget feilen om en måned, systemene våre er gode nok"

 

Er 10k mye å betale for å faktisk få en bekreftelse på at rutinene enten fungerer eller ikke? På sikt er ikke det noen stor kostnad. Kan som sagt ikke tenke meg at jeg verken er den første eller siste som opplever noe slikt.

Men kanskje den første som faktisk setter fokus på saken.

 

Men en god del av dere har jo allerede stemplet meg som tyv og kjeltring, så dere gir vel f... i hva jeg skriver.

 

Til moderatoren som ville sende IP m.m til dell...les gjennom reglene til hw.no og fortell meg hvilke punkt(er) du bruker som gir deg rett til å sende slik informasjon.

Eneste sted det står noe om at hw.no kan sende slik info er til politiet når det f.eks gjelder barnepornografi. Må jo understreke at det er langt fra å drive med barneporno og snakke om å beholde en pc.......

 

Men jeg er selvsagt villig til å gi meg hvis jeg skulle ha oversett noen regler her på hw.no.

Bare det at tråden ikke er stengt sier vel sitt om at jeg ikke har brutt noen rettningslinjer til nå.

Lenke til kommentar
Leste også at en moderator vurderte å gi personopplysninger knyttet til IP adressen hans. Skal vel HW være jævli forsiktig med å gjøre. Kan hende at dere plutselig befinner dere på feil side av loven? Har dere i heletatt lov til å oppbevare personalia på databasen deres? Oppdrag for datatilsynet?

Det sa ikke noe om moderator vurderer om å gi info om denne personen - kun sende linken til denne debatten og evt. ip-adressen (tror HW gjør dette hvis de blir bedt av politi med rette ransakningspapir) Det skal være noe muligheter for andre enn HW å finne hvem som eier denne ip-adressen til det tidspunktet.

Tror noen i Dell-organisasjonen hadde fått tips om dette fra før uten en finger fra HW uansett!

Lenke til kommentar

Å sende en link til tråden til dell har jeg ingen problemer med. men å sende IP adressen skal de har bedre grunn til.

Ingen utenom hw selv kan finne ut hvilken IP adresse jeg har brukt. Det finnes ingen spor i tråden som viser min IP adresse.

Derfor beveger moderatoren seg ut på utrygt område ved å faktisk ville sende slik informasjon til andre enn politiet.

 

Og dette er ikke en sak for politiet, eventuelt før dell ville ha valgt å gå den veien. Og da er det en sak mellom dell og politiet, og ikke hw.no og politiet.

Lenke til kommentar

Å kalle trådstarter for en tyv og diverse andre tåpelige utsagn er helt på jordet, mannen innviterer til en diskusjon om hva han skal gjøre OM pc dukker opp på trappa hans, han har IKKE bestemt seg og ønsker råd om hva som er lurt å gjøre IKKE sure oppstøt fra dobbelt moralske forum brukere som sitter med pc sprengfull av pirat programvare. Tenk dere om folkens!

 

Jeg mener du bør sette pc tilside om den blir levert hjem til deg, og vent en 3-4 mnd med å ta den i bruk, har du ikke hørt noe fra Dell da så savner de ikke maskinen og du kan trygt ta den i bruk uten å føle noe ubehag.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

AFAIK ses ip-adresser på som personlig informasjon og må behandles veldig forsikting med mindre du vil krangle med personverns...politiet. Syntes å huske en sak med et firma som hadde lister over navn+ip, noe det ble mye mas ut av. Men dette er vel egentlig et non-issue da jeg regner med at hw.no holder seg klar av å leke moralpoliti.

 

Ganske enig med bla Bushido: Etikk og moral finnes ikke (IMO!) når det er i forhold til et multinasjonalt firma med milliardinntekter. Du svarer til norsk lov og om du velger å bryte den så er det din sak uten at det skal få særlig andre konsekvenser enn det loven sier.

 

Det siste innlegget ditt beskriver også den beste løsningen dersom du bestemmer deg for å gjøre det "rette". Å returnere den med en gang vil nok ikke ha noen konsekvens, men dersom du etter en tid kontakter en person med status litt høyere enn telefonape og forklarer at systemet deres har gjort en feil kan det være et denne feilen blir utbedret.

Lenke til kommentar
Selvsagt skal du ta imot pakka, det kan jo være reservedeler eller tilleggsutstyr.

det er faktisk ett godt poeng, det kan jo være at Dell ettersender noe i forbindelse med den første forsendingen. Jeg husker jeg bestilte en ryggsekk utenom PCen hos Dell, de ble sendt som to forskjellige kolli, men mener å huske at PCen stod nevnt på begge. Det KAN hvertfall forklare hvorfor de ikke har trukket noe fra K

konto. Dog står vel vekt etc oppgitt og trådstarter burde vel vite om det manglet noe, dvs med mindre det var noe som skulle fulgt med i noen tilbud eller noe slikt....

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...