Gå til innhold

Noen som har fått E-post/Digital kamera Fra WWImport?


Gjest mafister

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest mafister

Fikk svar fra WORLD WIDE IMPORT/EXPORT:

INFORMASJON

 

Kjære alle dere som har kontaktet oss og som har bestilt produkter fra oss.

 

Vi må dessverre komme med dårlige nyheter til dere alle. Firmaet i USA som vi skulle bestille produkter fra, viser seg å være et "fake" firma. Selv om vi ikke kan fastslå dette med hundre prosent sikkerhet, så går vi ut i fra det nå. Vi kan derfor ikke ta ansvar for bestillingene som har kommet inn.

 

Vi har handlet i god tro, gjort massevis av undersøkelser, både via bank og andre kanaler. Vi fant ikke noe galt med dette firmaet, så langt vi kunne se da. Vi bestemte derfor å bestille de første produktene (som en prøve ordre) og overførte derfor et beløp til leverandøren via vår bank i Arendal. Etter dette, tok det en tid å få respons fra leverandøren i USA, og på bakgrunn av dette gjorde vi ytterligere undersøkelser bl.a. med leverandørens bankforbindelse samt med diverse frakt firmaer i USA og Canada.

 

Vi har arbeidet nær sagt døgnet rundt for å finne ut om vi kunne finne en løsning, og vi har også kontaktet andre leverandører uten hell så langt, mht. til pris og leveringsbetingelser. Vi har fått gode priser fra andre leverandører også, men ikke til den prisen som er blitt lovet på vår webside, men konkurransedyktige priser allikevel, sett i forhold til prisnivået på det Norske markedet for slike produkter.

 

Vi beklager på det dypeste, den situasjonen alle våre kunder er havnet i, men vi er også et offer her, og vi har tapt anseelse, tid og penger samt at vi har lagt ned massevis av arbeid på dette, fordi vi har hatt tro på dette. Vår intensjon har hele tiden hvert at vi skulle levere produktene til avtalt tid og til gjeldende bestemmelser, mht. produkt garantier, etc. Vi har også hele tiden prøvd å følge opp alle henvendelser og spørsmål fra våre kunder med raske tilbakemeldinger.

 

Håper at flesteparten av dere forstår at vi ikke har/hadde interesse av å legge ned massevis av arbeid, satse penger, utsette navn å rykte bare for å drive et useriøst firma og lure dere som kunder til å foreta en urealistisk bestilling. Vi har jo ikke tjent noe på dette, og vi går ut i fra at dere som kunder ikke har tapt noe på dette. Men vi ser selvfølgelig at dette er et voldsomt irritasjonsmoment for dere, ved at dere er blitt forespeilet prisene og produktene vi har oppgitt på vår webside, og at dere derfor føler dere lurt.

 

Uansett, så er dette et forferdelig nederlag for oss. Det er vi ikke redde for å innrømme. Men vi er også klar over, at ved handel over Internett, så må man kalkulere med at det finnes useriøse hovedleverandører/eksportører som opptrer useriøst i markedet, i håp om lettjente inntekter, selv om man undersøker aldri så mye på forhånd. Det skjer og det har skjedd, og det vil skje igjen med andre firmaer også, uansett hvor mye man prøver å gardere seg. Men man kan også finne seriøse leverandører/eksportører med meget bra priser på forskjellige produkter som kan virke urealistiske, men som likevel er realistiske og seriøse. Det kan vi fastslå etter rundt 11 år på verdensmarkedet innen import av forskjellige produkter. Vi har flere ganger solgt forskjellige produkter direkte til sluttbrukere til halve prisen av det som ellers er utsalgspriser i Norge. Derfor reagerte vi ikke noe spesielt på de lave prisene vi fikk fra leverandøren i USA på digitale kamera for innkjøp av et større antall av disse produktene.

 

Vi har ventet i det lengste for å prøve å finne en løsning, og for å prøve å holde det vi har lovet kundene våre. Vi vil ikke ta sjansen på å vente lengre med å sende denne meldingen til dere, fordi det ville forverret situasjonen for dere ytterligere, selv om vi ikke er hundre prosent sikker på at firmaet i USA "seiler under falskt flagg " så tar vi alså ikke sjangsen på å vente lengre med denne meldingen.

 

Vi beklager igjen på det sterkeste, og vi forstår at dette kan bli et tema i flere fora en stund fremover. Vi forstår også at det vil komme en god del kritikk mot oss, og legger oss langflate for den, men vi kan for øyeblikket ikke gjøre fra eller til med det, selv om det hadde hvert vårt høyeste ønske akkurat nå. De av dere som har betalt inn forskudd på bestillinger, vil få tilbakebetalt beløpet straks.

 

Vi har nå engasjert et agent firma i USA for å fremme våre interesser i USA, mht. til innkjøp av produkter, deriblandt digitale kamera og digitale film kamera. Dette selskapet er sjekket mot handelskammeret og funnet i orden. Vi vil derfor komme tilbake med tilbud ved en senere anledning og vi vil heretter ha et minimum av produkter på lager i Norge før levering til kunder.

 

 

Med vennlig Hilsen

 

Ansgar Røkke Olav Pederesen

Salg og Marked Dagl. leder

World Wide Import World Wide Import

 

Det var gøy så lenge det varte...

 

Stian Vevle

Lenke til kommentar
Gjest mafister

Et spørsmål til juristen mlwirak: Dersom WWIE ikke vil levere varene, noe som er HØYST sannsynlig, er forbrukerrådet veien å gå da? eller advokat? eller politi? Jeg har bestilt to canon kameraer fra dem og det er ikke så mye de billige kameraene som er saken her, men jeg jeg tåler IKKE useriøse nettbutikker.

Jeg er nesten litt for å gjøre et eksempel ut av denne.

Lenke til kommentar
Gjest mafister

Useriøse webshoper er ikke noe å samle på, nei... Men hvis saken er at WWIE har blitt lurt trill rundt selv, kunne man kanskje vente å se om det blir noe av dem med en ny (og eksisterende :smile: ) leverandør... Har ikke vært på sidene deres og sett på hvilke tilbud de hadde, men...

Lenke til kommentar

Ja - det var jo for godt til å være sant :sad: Hva gjør vi nå?? Jeg hadde bestillt Powershot A20, og solgte mitt gammle HP200C i forgårs. Jeg må ha nytt kamera - men er nå usikker på hvilket kamera og hvor! Har kanskje lyst til å kjøpe Powershot A20 likevel til fullpris ca. 4500,- , men kanskje heller Ixux??? Andre forslag på kamera og priser mottas med TAKK!

Lenke til kommentar

Skal vi gå sammen for å prøve å få til en deal? Tenker på kreve prisforskjellen dekket o.l. .......

Synspunkter?

 

 

 

 

Quote:


On 2001-11-30 13:22, mlwirak skrev:

> Noen her som kan litt om lov og rett og kan avkrefte/bekrefte dette?


Jeg er utdannet jurist. Du har helt rett i at kundene kan kreve levering av selskapet.


Man kan også heve kjøpet, og kreve prisforskjellen dekket.


Regn imidlertid at WWIE ikke samarbeider på dette.


MLW


Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-11-28 08:17, Ronnyb skrev:

Jeg har ikke hørt noe siden jeg fikk bekreftet min ordre, ser at de ikke tar imot flere bestillinger.


 

Jeg har ikke bestilt her, men et firma som har adresse "angelfire/" synes jeg ikke er helt bra... Angelfire er meget kurant til private hjemmesider, men firmaer "bør" ha et eget domene synes nå jeg. At gramatikken både på startsiden og i de nevnte mailene ikke er helt god høyner ikke akkurat førsteinntrykket...

 

Trond

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...