Jump to content
Sign in to follow this  
88charlie

3D tegninger av komponenter

Recommended Posts

Skal designe et nytt kabinett i børstet metall som i praksis kommer til å se ut som noe i denne duren:

 

Microplex.no

 

Men med en integrert Zalman Resorator i bakkant av høyre halvdel sett forfra. Høyre halvdel blir dermed ikke like dyp (bortsett fra bunnen) som delen med hovedkortet i.

 

Uansett så er jeg på utkikk etter 3D modeller av sentrale komponenter som f.eks. hovedkortbrett, psu, cd-rom, hd og gjerne vifter i typiske størrelser. Har lett rundt omkring i noen timer nå men finner stort sett bare sketchup filer. Selv bruker jeg Inventor, CatiaV5 eller I-deas så hvis noen sitter på filer som funker her så hadde jeg blitt glad.

Share this post


Link to post

Yepp. Var redd for det ja. Problemet er at google er prøvd uten hell.

 

Vel...da er det fram med skyvelæret og håpe det blir bra. Snakket nettopp med en som kunne få laserskjært whatever jeg tegner i opp til 8mm tykkelse så det blir nok fine greier.

Share this post


Link to post

Har sett litt på sketchup men blir nok å bruke Inventor allikevel ;)

 

I stedet for å lage helt nøyaktige tegninger av de forskjellige komponentene har jeg bestemt meg for å benytte dummys hvor bare hoveddimensjoner og monteringshull er nøyaktige. Fungerer godt nok til å finne ut optimal plassering osv.

 

Har allerede støtt på det første problemet og det er plasseringen av zalman kjøletårnet. Som nevnt tidligere hadde jeg tenkt å integrere dette i kabinettets høyre bakkant men det vil da sperre noe for ledningen til strømforsyningen. Skal legge ved noen filer neste gang som viser hva jeg mener. Bør vel bli en worklog snart også:)

 

Gutta som skal skjære ut dette for meg benytter laser og klarer derfor å frese ut symboler osv i overflaten hvis jeg ønsker det så dette kan fort bli meget stilig :thumbup:

Share this post


Link to post

Boksen er en dummy av hoveddimensjonene til en eheim 1048. Har fått litt dilla på at pumpene kan indusere strøm i nærliggende komponenter så den blir nok sittende i et eget "pumpehus" som shielding:)

 

Materialene jeg har tenkt å bruke er tykke plater av enten aluminium, rustfritt stål eller en blanding, avhengig av hvor enkelt det kan "skaffes".

 

Hvis jeg bruker rustfritt blir det nok blytungt så jeg håper på å få satt den sammen i alu. Uansett så tar de i mot tegninger i autocad og mater det rett inn i laserskjæreren.

 

Modellen er foreløpig bare en oversikt for å leke med layout osv. Har altså ikke tenkt noe på utsmykking og overall designfinish. Frontplaten vurderer jeg å lage bredere og høyere enn resten, eventuelt med en H form slik at nedre del kan benyttes som ben og øvre del som et håndtak. Hjul er et must men er strengt tatt bare nødvendig i bakkant.

 

Et delmål er å få laget et røropplegg fra pumperommet til en plate med nipler i overkant av hovedkortet. Da blir det mye enklere å byttte cpu-kjølere og slanger osv. og jeg kan bruke fete slanger/rør med lav motstand uten at det blir knotete og stygt.

 

Vifter er selvfølgelig 120mm rund baut av de mest støysvake som kan skaffes. Skal prøve å få all utblåsning inn mot Zalmantårnet. Helt støyfritt er i praksis umulig og det er dessuten greit med en bris over gpu (heatpipe) southbridge og ikke minst powerkomponentene på hovedkortet.

Edited by 88charlie

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...