Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Sette opp likt WLAN på to steder


Anbefalte innlegg

Sjefen min har nettop bedt meg om å sette opp et trådløs nettverk som han kan koble seg til både på arbeidsstedet (restaurant) til leiligheten hans som ligger i samme bygning.

Planen mn var å legge en telenormodem og en Linksys WRT54G på arbeidsstedet og en lik Linksys opp i leiligheten hans (retningsbestemte signalforsterkere funker rett og slett ikke så jeg må nøye meg med dette).

kabeer-nettverkplan1thumb.gif

wrt54g-6.png

Så til spørsmålene jeg har:

-Kabelkutting

Hvordan skal jeg kutte og skjøte sammen kabelen til nettverkskontakten? Er det bare å kjøpe en sånn kroningsverktøy fra komplett og bruke det? Er det noen som kan fortelle meg hvordan man går frem med det? LSA & Krone verktøy trykkjustérbar

120281.jpg

-Kabler

Jeg trenger en 29 meter lang kabel, med en buffer på tre meter, men hvis prisen på en 30 meter kabel er så stor kan jeg vel like gjerne kjøpe meg en 100m trommel :p: Patchkabel UTP CAT5E Grå 30m RJ-45/RJ-45, AWG24

Jeg har tenkt å trekke kabelen utendørs, så den må tåle litt, regn, vind og snø, dette er vel riktig kabel for jobben, ikke sant? Et annent spørsmål som dukker opp er hvordan jeg skal sørge for at kabelen uten unntak er festet til veggen? Vil en blanding av teip (svart isoleringsteip) og superlim fungere tror dere?

-IP

Et par raske spørsmål, hvis den lokale ipen på master er 192.168.1.1 og den på slave er 192.168.1.11 så vil vel disse ipene fungere når jeg skal konfigurere routerne ved å taste inn disse ipene i adresselinjen til nettleseren min? Standard gateway ip er 192.168.1.1 på begge routere, dette vil vel ikke gi meg hodebry vel?

Takk for all hjelp på forhånd!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...