Gå til innhold

Oppgradere minne eller Skjermkort?


Tøffli

Anbefalte innlegg

Løsninga er veldig grei. 1280x1024 funker sikkert fett det, men om du ikke vil kjøpe noen ting så skru ned "Texture Quality" til medium/low. Om det er skjermkortet som ikke funker så skru ned "Dynamic Light/Shadow". Det er ikke verre. Prøv deg fram med hva som funker og er det det ene eller det andre så vet du hva som må byttes ut.

 

Når folk sier de kjører "alt på high" 1280x1024 med et 6600GT/6800LE/6800.... Det er bs, fordi det rett og slett er for hardt å rendre dynamic ligh/shadow for disse korta. Når man i tillegg har 1GB ram å rutte med så lover jeg, da er det enda mindre sannsynlig. Vel spørs egentlig hva folk mener som "flust med fps..", men for min del er det over 60. Bare windows alene er anbefalt mellom 256-512MB ram. Og da kline til på et spill som krever 1GB, pluss bakgrunnsprogs som også vil ha sitt. Holder ikke med en "lav pagefile" da, med mindre du ikke synes 30fps er lite da. Beste måten å sjekke det på er måten jeg sa det, og helst med alt av "vanlige" progs å kjøre i bakgrunnen som før, men også et program som heter "fraps".

Endret av daniel_984
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Alcoholiday, du skjønner tydeligvis ikke hva man vil frem til her...

 

Om han kjøper verdens heftigste skjermkort og har for lite ram vil det ikke hakke kontinuerlig, frameraten vil nok vise det samme hele tiden, men det vil komme "minne hopp" når spillet svapper til hd. Et slikt hakk kommer f.eks. en gang hvert 5 sekund og varer kanskje 0.2sek. Spillet står nærmest stille i et lite øyeblikk av gangen. Forskjellen mellom et 6600GT med 2GB ram og et 6800GT med 1GB ram vil være at 6600GT vil ligge stabilt hele tiden på ca 40-50fps uten no tull mens 6800GT vil ligge på kanskje 60-70fps med et lite stopp inni mellom på kanskje 0.2sek e.l. Dette er irriterende som du sikkert forstår og kan være svært avgjørende i FPS (First person shooting) spill.

 

Selv har jeg 1GB og 6600GT og kjører vel 1024x768 med middels innstillinger på BF2.

 

Det betyr ikke at du får lavere fps p.g.a. rammen egentlig. I de fleste andre spill vil det hjelpe mere med skjermkort enn ram. Det er få spill som spiser ram som BF2

Lenke til kommentar

Oi... denne posten har virkelig begynt å bli lang

 

Nå har jeg i alle fall bestemt meg for å like greit oppgradere noen av delene i PC'en min... noe slikt regner jeg med: AMD 64 3500+ og 7800GT

Jeg vil fortsatt ha samme RAM, og samme RAM mengde, så da blir det artig å se om jeg vil bli befridd fra lagg, eller om jeg må kjøpe meg 1GB til :)

 

Da kan jeg vel forresten benytte anledningen til å spørre: Vil en AMD 64 3500+ bli en flaskehals i forhold til 7800GT kortet? Slik som jeg ser det, er det nokså stort pris sprang til de større CPU'ene.. altså 3800+, 4000+ og X2 3800+

Så vil dette vere et lurt kjøp, eller bør jeg heller kjøpe Dual Core eller en større SingleCore CPU?

Endret av Tøffli
Lenke til kommentar
Så vil dette vere et lurt kjøp, eller bør jeg heller kjøpe Dual Core eller en større SingleCore CPU?

Dual Core gir nesten ikke noe effekt i dagens spill. Så til gaming er vel X2 ikke det smarteste valget. ( Bedre med en rask SingleCore )

 

Men det er jo ikke umulig at det i nær fremtid begynner å komme spill som kan dra nytte av flere kjerner.

Lenke til kommentar
Nå har jeg i alle fall bestemt meg for å like greit oppgradere noen av delene i PC'en min... noe slikt regner jeg med: AMD 64 3500+ og 7800GT

Jeg vil fortsatt ha samme RAM, og samme RAM mengde, så da blir det artig å se om jeg vil bli befridd fra lagg, eller om jeg må kjøpe meg 1GB til :)

Det blir spennende. Husk å noter ned innstillingene du har nå, slik at du kan teste med de samme.

 

Men, som alle andre blir du nok fristet til å skru opp en del. Jeg tror også det skal gå fint uten å kjøpe mer ram. Men, om du motbeviser dette så har jeg lært noe! ;)

Lenke til kommentar

Nå husker jeg ikke hvilken tråd det sto i, eller om det var i dette forumet jeg så det, men det var en som posta en screenshot av at BF2.exe brukte opptil 1,4 gb ram.

 

Byttet selv fra 1gb til 2gb pga litt lagging iblant, og opplevde stor forskjell. Selvsagt holder det med 1gb, til og med 512mb, men det sier seg selv at hvis du ønsker bedre grafikk, så blir man nødt til å ha mer fysisk ram for å laste inn tyngre teksturer, hvis ikke blir disse nødt til å lastes i sidevekslingsfilen på harddisken.. Og da blir det som kjent litt tungt å være pc ;)

Lenke til kommentar

Som sagt så er det eneste som teller hvor høy kvalitet du har på eksempelvis teksturene.

 

Blir så ufattelig irritert når folk påstår at de kjører "alt på fullt" når alt de har er 1GB ram, 6600GT, 1.8GHz CPU blablabla. Det ville aldri skje, og de veit heller aldri hva de prater om (snakker om BF2 ja..).

 

Men, det skal være sagt, så er dette self en bedømning fra person til person, hvor noen ikke ser forskjell på 14 og 97 fps.

Lenke til kommentar

Dette gjelder BF2!

Tror også noen av de som sier de kjører alt på fult med moderat hardware ikke vet hva fult vil si. I tillegg til at kanskje de er av typen som tror 25 fps er flytende i slike spill. Med alt på fult så skal også AA og AF på fult i tillegg til alle de andre innstillingene. Med "alt" på fult holder ikke 1GB ram i 1024*768 engang uansett om du har 512MB skjermkort. Hvem som helst kan motsi dette og jeg tror det ikke før jeg får se det. (Og etter jeg har sett skal jeg se hardwaren din!)

Endret av Hans Erling
Lenke til kommentar

Da er skjermkortet X800GTO bestilt... ikke akkurat high end kort, men det har i alle fall mer minne og er en god del kraftigere :)

 

Samtidig blir det kraftigere og bedre CPU... så det skal bli artig å se om jeg klarer å kjøre det med lit høyere instillinger.

 

Forresten, jeg kjørte det slik med 6600GT kortet:

1280*1024, Alt på high untatt Textures. Med disse instillingene gikk spillet knirkefritt frameratemessig... lå på rundt 40-60 tenker jeg. Derimot var det enorm lagging til tider... noe som jeg håper på er redusert nå.

Lenke til kommentar

Så du påstår du kjørte dynamic shadow og light på full? Med ~50fps på et 6600GT kort? Jøss, da har du bedre skjermkort enn mitt x800XT kort. []se edit[]

 

Den enorme lagginga du også snakker om er vel høyst sannsynlig HDD*en din som jobber for fullt med å laste inn teksturer, fordi minne ditt er fullt. :-\ Sånn er det bare.

 

Edit: Ops... Glemte at jeg har 2xAA slått på... :ermm:

Endret av daniel_984
Lenke til kommentar

OK... da kommer jeg nok ikke til å våge meg noe høyere med instillingene før jeg kjøper meg mer RAM, som ikke skjer før lenger inn i neste måned :(

 

Ja, jeg kjørte faktisk BF2 med alt på High, untatt Textures som sagt... helt uten AA selvfølgelig. Men det hakket ekstremt i begynnelsen, og jeg ble aldri helt kvitt laggen... så jeg tror jeg skrudde ned til 1024 til slutt... og kjørte med 2xAA... men jeg har glemt om jeg gjorde det først, eller sist.

 

Tror egentlig ikke at BF2 krever noe spesielt kraftig skjermkort til å drive grafikken i seg selv... men heller mer minne til å laste teksturene. Tar jeg ikke helt feil, er vel dette grunnen til at jeg med et såpass dårligere skjermkort også kan kjøre det flytene :hmm:

Lenke til kommentar

Men husk nå også på at AA/AF er temmelig hardt for GPU'en. Det er nok der de fleste ser forskjellen.

 

En annen begrensing kan jo faktisk være CPU'en, men har mine tvil ettersom dette ikke er et så veldig "fysisk" spill (som f.eks HL2..), med masse bevegelige småting som kan bli sprengt i lufta. Det er riktignok alle fartøyene, men dette er som forsvinner om det blir sprengt i lufta osv. Den dagen det kommer vrakrester, eller oppdelbare kjøretøy (merk: mener da samle sammen deler å bygge fartøy selv..), da lover CPU'en får en større jobb..

 

Men uansett, tror ikek du har gjort noe dårlig kjøp, bare at det kanskje var en feil prioritering i forhold til BF2.

Lenke til kommentar

Kan bare svare etter mine erfaringer, jeg kjører ikke alt på max på mitt system, men kjører 1280x960, terrain - high, effects - medium, geometri/texture/lightning - high, dynamic- shadows/light - medium, aa - 2x, texturefiltering - high ,på en AMD [email protected], MSI GF6800GT@410/1100 og 1.5 GB ram, når jeg kjører på bare 1 GB ram swapper win til HD på de større mapene til BF2, og jeg får rykking og hakking, men med 1.5GB ram forsvinner disse.

Lenke til kommentar
Har bare en ting å si:

 

100% smooth gameplay BF2 = 2GB minne > 1 GB minne... period! thumbup.gif

(Ja det hjelper selvsagt å oppgradere begge deler, men spiller din likvide situasjon inn; invester i ram!)

 

Siterer meg selv jeg! De som påstår noe annet, har ikke prøvd 2 < el. mer ram :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...