Gå til innhold

Introduksjon til eksterne harddisker for newbies


Anbefalte innlegg

USB2 eller Firewire?

USB2 har teoretisk sett høyere maxhastiget på overføringer enn Firewire, men Firewire er i praksis litt raskere enn USB2. Uansett, forskjellen er ikke så stor. For best mulig kompatabilitet bør du velge en modell med støtte for både USB og Firewire. Men planlegger du å kun bruke harddisken på maskiner som alle har USB2 kan du spare en del penger på å kjøpe en modell med kun USB, da de er en del billigere enn modeller som også støtter Firewire.

 

Hvilken type harddisk?

Det finnes generelt sett to typer eksterne harddisker, de store (3.5") og de små (2.5"). De store harddiskene er raskest å overføre filer med (7200rpm), men utvikler også mer varme og krever egen strømtilførsel. Disse harddiskene er samme type disker som de som sitter i vanlige datamaskiner, og er ikke lagd for å flyttes rundt på. Derfor bør de behandles varsomt for å unngå skader på disken.

 

De mindre harddiskene (2.5") er de samme som sitter i bærbare datamaskiner og er laget for å tåle mer trøkk enn de større. De blir heller ikke så varme, og trenger ikke egen strømtilførsel men henter strøm rett fra datamaskinen. De er derimot ikke like raske som de store og er også en del dyrere.

 

Store harddisker brukt som ekstern lagringsplass er kjent for å gå lettere istykker enn små. Derfor anbefales det å kjøpe små harddisker hvis du har behov for en ekstern harddisk du kan ta med deg på jobb, skole, til venner osv.

 

Hvor stor lagringsplass?

Det kommer helt an på hvor mye du har behov for. Kjøp heller litt for mye enn for lite, prisforskjellen mellom størrelsene er ikke så stor lenger, og du vil angre på at du ville spare penger når harddisken er full.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ville gjerne hatt noen anbefalinger. Har sett gjennom relevante topics her, og legger merke til at det er stort sett snakk om krasj og feil.

 

Er på jakt etter en STABIL ekstern disk for backup av mer eller mindre viktige filer fra min laptop. Den vil ikke bli flyttet mye på, og om den bråker litt kan jeg vel leve med det dersom jeg kan stole på at den oppbevarer filene mine trygt.

 

=)

Lenke til kommentar

Kan anbefale både Zynet og eMagic, med både FW og USB. Har begge merkene. Monterte en 250GB Seagate HD i hver og det går knirkefritt.

 

Sålenge du ikke bruker f.eks Western Digital harddisker så går det helt fint med vifteløse modeller (WD har en tendens til å bli veldig varme).

 

Du bør vist ikke la en ekstern HD stå på i timesvis uten at den er i bruk har jeg hørt, men de jeg har har stått på noen dager i strekk uten å finne på noe tull.

Lenke til kommentar
Kan anbefale både Zynet og eMagic, med både FW og USB. Har begge merkene. Monterte en 250GB Seagate HD i hver og det går knirkefritt.

 

Er harddisk i kabinett en likeverdig/bedre løsning enn å kjøpe en ren ekstern harddisk (les: stabilitet over lang tid)?

 

 

f.eks:

Seagate Barracuda 7200.8 250GB IDE ATA/100 8MB 7200RPM

Zynet harddiskkabinett 3.5" IDE ,aluminium, USB 2.0 (vifteløs)

Endret av thomasoi
Lenke til kommentar

Liker å vite hva jeg får/har så jeg kjøpte løse kabinetter og løse HD'er. Alt har egen garanti da så hvis det skjer noe med en av delene så slipper jeg å sende inn alt. Det er hverken mere eller mindre driftsikkert med selvbygg VS. en "klar til bruk" variant.

 

Pass på at det ekstere kabinettet støtter X antall GB som HD'n er på. (De litt eldre modellene tror jeg tok opptil 200GB, men nå tar nyere modeller større disker)

Lenke til kommentar

LaCie diskene skal vist være bra, ikke sikker på hvilke harddisker de putter inni boksen men det var vel en stund de brukte Western Digital (Derfor har jeg ikke en sånn enda :p )

 

Å ha en ekstern HD til flere bruksområder er ikke dumt. Trenger ikke legge inn drivere i Win 2000/XP engang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...