Gå til innhold

starter-linse til 20d


Anbefalte innlegg

wuhuu lønning om 4 dager og da kjøper man seg kamera :D har bestemt meg for et 20d, (iallefall foreløpig, ombestemmer meg veldig ofte :p) men så var det det ja, har hørt masse dritt om 18-55 linsa som følger med, spesielt her på forumet, så den vil jeg helst ikke ha, så hvilken skal jeg ta da? for noen (mange) ekstra kroner blir det levert med feks 17-85 linsa, eller 17-40mm linsa, men dette sier meg veldig veldig lite for jeg vet så lite om linser.. ihvertfall foreløpig... noen anbefalinger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjenner ikke til linsene du nevner som alternativer, men hvis du har navnet(spesifikasjonene) på dem vil jeg prøvd å finne dem i produktguiden(søk på canon linser), å se hva andre har sagt om dem, pris ol

 

Akam kommer også med noen linseforslag under anbefalinger-speilrefleks......

De har spesifikke rød om linser til 350d og 20d

Lenke til kommentar

Er vel i stort sett samme situasjon.Kjøpte Eos 350 med 18-55 linsa.Etter en del bilder begynte jeg å tenke på ny linse.Tenker å kjøpe en linse som kan brukes til det meste.Har lest litt negative omtaler men mest positive om Canon 17-85mm.Leste at det finnes noen eksemplarer som er bedre enn andre?Den koster en del kroner men om men blir fornøyd så er det vel verdt det.Tror nok at jeg går for den.

Lenke til kommentar

17-40 blir regnet som betydelig bedre optisk enn 17-85. Så vil du ha best mulig kvaltiet så gå for 17-40.

 

17-85 har bedre tele og bildestabilisator og kan være mer prakstisk men som oftest lønner det seg å satse på kvalitet og heler kjøpe flere spesialiserte objektiver. Hvis man ikke er interesert i å bytte objektiv så er muligens et kompaktkamera et bedre valg.

Lenke til kommentar

Jeg fikk prøvd 17-85 linsa på en 20d for en stund siden og jeg ble ikke allverden imponert og den imponerte ikke voldsomt i forhold til 18-55. Mer eller mindre like lyssvak og like soft på størst åpning. Fordel er selvsagt IS og de ekstra 20 mm men kan ikke forstå at det er verdt de ekstra 4500 kronene i forskjell.

Kit linsa på F8-11 er mye bedre enn sitt rykte.. den er faktisk ganske bra.

Både Sigma og Tamron har spennende objeltiver i 24 (28)-70 mm klassen som må være mye bedre valg. F2.8 utligner uansett IS'en samtidig som det gir bedre focus og mere lys i søkeren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...