Gå til innhold

Canon vs. Nikon paa hastighet!


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har lenge vaert svoren Nikon tilhenger, og har hatt mye glede av min F80. I forbindelse med studier og mer entusiasme rundt foto har jeg i lengre planlagt aa kjope digital speilrefleks.

 

Jeg var inntil i gaar kveld overbevist om at et Nikon D70s ville vaere et bedre valg enn et Canon kamera. Jeg kom i snakk med en motefotograf som jobber profesjonelt, og han raadet meg til aa velge bort Nikon til fordel for Canon pga fokushastighet og kvalitet paa utstyret.

 

Han hadde selv brukt Nikon i lengre tid, men objektivene ble for trege paa fokus for en del av jobbene han hadde. Han gikk derfor over til Canon, og mente skraasikkert at Canon objektivene var raskere og bedre, og var mere brukt hos proffene enn Nikon.

 

Er det andre som har hatt lignende erfaringer som dette. Alle svar mottas med takk enten de matte vaere pro Nikon eller Canon.

 

Hadde vaert greit aa velge "riktig" ved forste gangs innkjop av "skikkelig" utsyr, slik at jeg unngaar et dyrt problem ved et eventuelt merkebytte etter aa ha kjopt masse utstyr. Akkurat naa vil jeg ikke tape stort paa aa bytte, siden jeg kun har ett objektiv til min F80!

 

mvh

Ikke saa skrasikker paa kameravalg lenger!

 

:ermm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror det er vanskelig å få et klart objektiv svar på hva som er best her. Nikon folk vil si Nikon, og Canon folk vil si Canon. Selv ville jeg stemt på Canon, men så er jeg Canon eier selv da.... (selv om jeg faktisk anbefalte en kamerat å kjøpe en D50 her om dagen). Også kommer det alltids en eller annen olympus eller pentax entusiast og forteller deg at akkurat deres kamera er det mest undervurderte og at det er verdens beste osv....

 

De har alle gode/svake sider og det er kun du som kan avgjøre hvilke egenskaper du vil vektlegge for din bruk. Canon ser ut til å være overlegent mest brukt av sportsfotografer. Om det skyldes egenskaper og kvalitet eller markedsføring og salgstriks har jeg ikke forutsetning for avgjøre. Nikon entusiaster hevder ofte at Nikon er mest brukt av Naturfotografer, men jeg har aldri sett påstandene dokumentert.

 

Mitt råd er derfor å skaffe deg informasjon om de forskjellige modellen, les tester (selv om enkelte liker å refere til de som "syntetiske" verktøy som bare forvrir sannheten), gå til en kamerabutikk og prøv de ut og kjøp i bra nettbutikk hvor du kan levere det tilbake ubetinget innen 14 dager. Les gjerne gjennom rådene du får her, men ta de med en trillbebår salt og følg din egen magefølelse.

Lenke til kommentar

Fokusmotoren på D70 er tregere enn på tilsvarende analoge modeller. Det blir også sagt at den er tregere enn på tilsvarende Canon kamera. Det påvirker ikke hastigheten på objektiver med egen fokusmotor. Hvis fokushastigheten er ekstremt kritisk så er antakelig Canon et bedre valg enn Nikon men forskjellen er ikke dramatisk.

 

Hvis fokushastigheten på Nikon D70 ikke er bra nok så tror jeg ikke tilsvarende Canon heller er bra nok. Da burde du sjekke andre merker eller gå for et proffkamera.

Lenke til kommentar
...men objektivene ble for trege paa fokus for en del av jobbene han hadde....

Behovet ditt avhenger jo av hva slags bilder du tar. Personlig så har jeg vel aldri tatt et eneste bilde som har vært avhengig av lynrask fokus, men så driver jeg heller ikke med sport- eller actionfotos.

 

Når det gjelder 'kvalitet' så er min personlige oppfatning at D70 er et langt mer solid kamerahus enn f.eks. Nikon sitt 350D, men når man kommer opp i høyere prisklasser så jevner det seg vel ut.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Takk for svar paa sporsmalet mitt! Har blitt litt klokere ut i fra svar fra dere, og etter samtale med flere profesjonelle i bransjen!

 

Jeg er enig i at Nikon D70 virker mer solid enn Canon's 350D, men dette jevner seg ut naar man kommer opp til Canon's 20D.

 

Jeg kom i snakk med en annen fotograf i gaar som tidligere kun hadde brukt Nikon, og var Nikon tilhenger paa sin hals. Men da han skulle bytte til digitalt, kjopte han Canon i stedet (1D) og har ikke angret et sekund etterpaa.. Han mente at Nikon ble hengende etter paa begynnelsen av 90 tallet, da Canon bestemte seg for aa gjore linsebronnen pa sine kameraer storre for aa faa plass til mere teknologi, mens Nikon fortsatt tviholdt paa den mindre linsebronnen slik at alle objektivene kunne brukes paa alle kameraer, gamle som nye.

 

Saa det ser ut som om det blir en 20D paa denna karen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...