Gå til innhold

Media bruk: Intel eller AMD ?


[makeway]

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg har planer om å kjøpe en ny cpu, men et ganske usikker på hvilken jeg skal velge pga de mange forskjellige det er.

 

Hva er den beste prosessoren til å kjøre mange programmer samtidig uten noe sirup (Itunes, MSN, Photoshop, Film osv.) ?

 

Intel eller AMD og i så fall hvilken prosessor "model" ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen tvil om hva slags prosessor-type du skal ha; Dual-Core!

 

Dobbelt-kjerne-prosessorer gjør to ting på en gang uten problemer, og passer perfekt for de som er lei av venting når maskinen får to oppgaver på en gang.

I fremtiden vil også flere programmer støtte dual-core noe som fører til enda raskere jobbing.

 

Dobbelt-kjerne betyr kort fortalt at det er to prosessor-kjerner som er bygget inn i en prosessor. Windows XP og 2000 (pluss framtidige) vil fordel arbeidsoppgavene jevnt på de to kjernene, som gjør at du vil sitte med følelsen av å ha to prosessorer. Enomt merkbar forskjell!

 

Foreløpig finnes har AMD og Intel hver sin serie med dual-core.

Amd har X2-serien, Intel har D8**-serien.

 

Nå vet ikke jeg hvilken prisklasse du sikter til, men vil du ha mye for pengene anbefaler jeg AMD's X2 3800+ til ca. 3000 kroner.

Den billigste dual-core'en du får tak i er Intel D820 til 2000,- men den yter litt svakere.

 

Du kan egentlig velge å vrake i disse to dual-core seriene, etter hvilken prisklasse du synes passer deg best.

En vesentlig forskjell er varmeutvikling. Intel lager mye mer varme. Dette fører til stor vifte, som igjen fører til økt støy og strømforbruk.

Intel blir foretrukket av mange bedrifter pga stabilitet, men dette er omtrent hipp som happ.

Foreløpig gir AMD mye ytelse for pengene i form av X2 3800+. Dette er også helt klart den beste hvis du har tenkt å spille bitte litte grann. Selv om det ved spill anbefales single-core.

Men jeg ville sammenlignet to stk. Ovennevne X2 3800+ og Intel D830 (evt D820 ved stramt budsjett). Kanskje er ikke D830'en så dum for deg hvis du tåler støyen og strømforbruket. Intel er veldig gode på multimedia-arbeid.

Uansett, disse to gir mest for pengene.

Ta også en titt her: http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=449450

og her:

http://forum.programmer.no/index.php?showtopic=451400&st=0

 

Lykke til med valget av dual-core!

 

nesjon

 

---------------------------------------------------------------

Dual-core er fremtiden :!:

Endret av nesjon
Lenke til kommentar

Intel har lenge vært best på multi-tasking, men med de nye dobbel kjerne prosserorne fra AMD så er det nesten ikke så mye å utsette på AMD lenger. Altså en s775 med en god 3.0GHz (helst Northwood, men vet ikke om de ble produsert til s775) er det som kankje vil gi deg mest ytelse for pengene.

 

Men de benchmarkene jeg har sett så vil jeg si og kjøpe en dobbel kjerne er veien for deg. Dobbel kjerne kan jo gjøre mer om gangen så for multi-tasking så er det jo en fordel. Men dobbel kjerne som med all ny technologi så tar det tid før det er vært penge.

 

Har du penge så anbefaler jeg dobbel kjerne. Gjerne Intel, men AMD er de som har vist seg best på et område. En god 3.0GHz (gjerne klokke litt hvis du vil eller bare kjøpe mer kraft, men minimum 3.0GHz) Intel på enten socket 478 eller 775 vil ta deg langt.

 

Edit: To slow for nesjon :p

Endret av Jolt
Lenke til kommentar

Bra innlegg av nesjon. Kan bare legge til at jeg har D830 selv og støy er ikke et stort problem med boxed-vifta, det er såpass bra viftestyring på nye hovedkort at det meste av tiden vil vifta kjøre på veldig lave hastigheter, og man skal belaste begge kjernene en stund før det blir veldig mye støy. Når man kjører absolutt full load blir det ganske hørbart ja, men tviler på at man hører ei knappenål falle også med X2 :)

I tillegg vil det bli litt støy fra PSU etter noen minutter på full load. Mer enn 95% av tiden er det nesten ikke støy i det hele tatt, varme og strømforbruk på Pentium D er antagligvis et større problem for de som ikke har en selv.

 

Vil iallfall si at AMD enkeltkjerne er ganske uaktuelt for deg, hvis spill ikke er viktig klarer du deg med en vanlig P4 med hyperthreading men helst en Pentium D/X2, skal du i tillegg ha ekstra ytelse i spill er AMD X2 det eneste valget.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...