Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

4Mbit sdsl til privatpersoner


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Litt usikker på om dette er riktig kategori, men hvis det er feil flytter jeg den gjerne.

Det jeg lurer på er om det er mulig for privatpersoner å få 4Mbit sdsl linje i Norge, og hvem som kan tilby det. Jeg bor i Trondheim, så Lyse er desverre ikke en mulighet. Om det er sdsl eller ikke er forsåvidt ikke så viktig, det jeg ønsker er 4Mbit linje ut. Hva hastigheten inn er er forsåvidt ikke det avgjørende. Har sett litt rundt på de forskjellige leverandører, og det høyeste jeg finner så langt er 2Mbit sdsl, og det er ikke nok. Finnes det noen leverandører som leverer slike linjer til privatpersoner i Norge?

 

Mvh,

Ulyden

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

www.monet.no

har visst 4mb sdsl til 1999 kroner pr mnd. Det er da telenor som eier linjene selvfølgelig og tar en haug med penger for dette.(men så lenge det er ingen som klager på telenor er det sånn fremtiden også blir)

 

edit: de har visst bedriftsabb. til 1390 kr på 4/4 mb også :)

men da blir etablering 8990 kr :(

Endret av audi_a8
Lenke til kommentar

Må være surt å bo ett sted uten Lyse, etter noen dager med Lyse, så har man sett Lyse(t). Men fra spøk til revolver, 4mbit ut er ganske mye, så SDSL er nok eneste løsning inntill videre, men for en pris da. ADSL2+ kan vel greie å levere 4mbit ut? Pr.idag er det vel 24/2mbit på ADSL2+ fra de fleste leverandørene.

 

Lyse leverer for eks. 50/25mbit til 1800kr mnd`en :dribble:

Lenke til kommentar
Må være surt å bo ett sted uten Lyse, etter noen dager med Lyse, så har man sett Lyse(t).

Ja, koblet opp en slektning av meg på en lyseløsning og det er tragisk hvor dyrt og utdatert xDSL er uansett hvordan man vrir og vender på det.

På xDSL må man enten ta til takke med potensiellt dårlige hastigheter eller ha hybel i sentralen.

Lenke til kommentar
Det skal også gå ann å "snu" (A)DSL-løsningene, slik at f.eks. 4000/400 (ned/opp) blir til 400/4000 (ned/opp). Om dette er tilgjengelig for private vet jeg ikke, men har hørt om skoler/bedrifter som har gjort dette.

Dette krever i såfall spessielt utstyr i begge ender, og er neppe noe billigere! :dontgetit:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Det skal også gå ann å "snu" (A)DSL-løsningene, slik at f.eks. 4000/400 (ned/opp) blir til 400/4000 (ned/opp). Om dette er tilgjengelig for private vet jeg ikke, men har hørt om skoler/bedrifter som har gjort dette.

Uansett hvordan man snur på det blir det en flaskehals den ene veien. Sikkert aktuelt i bestemte sammenhenger hvor trafikkmønstret tilsier at mer data blir overført i en retning.

 

Jeg kan se for meg at det ville gjort det langt lettere å f.eks. hente filer hjemmefra på skolen. Men så kommer den dagen man ønsker å sende en større datamengde tilbake og man er like langt. Ja til symmetriske linjer!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...