Gå til innhold

Omtale og test av Storm G4!


Anbefalte innlegg

Merka bare det at det hjulet som bestemmer rpm ble uvanlig varm..Noen som vet hvorfor?

Kan godt hende at radiatorvifta trekker så mye strøm av det er på grensen til hva reguleringa kan tåle, så sjekk elektriske data for vifta!

er det noe 'farlig' i seg selv hvis jeg lar de stå å gå nå selv om 'kladden' under hjulet blir varmt?

 

er vel en sånn jeg har som fulgte med MIST 92mm vifte..bruker nå 2x120mm vifter på den så er vel overbelastning ja..

 

http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?ARTNR=KOCVS1

 

edit: url'en

Endret av dmeNt`
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hm, har ikke lyst å shutte ned maskin heller =)får vel stikke innom microplex på mandag. evt reparere den gamle sunbeam'en... la viftene stå på fullt tror jeg, for jo mindre rpm de går på desto varmere blir reguleringen..står for fullt nå og er ikke fullt så varme

Lenke til kommentar

Tjah, har jo allerede lagt ut noen greie bilder av den i begynnelsen av tråden.

Men den er definitivt et smykke av en blokk ja!

Etterhvert som jeg blir ferdig med min nye maskin, basert på et MSI K8N i kombinasjon med en 3700 SanDiego, så dukker det nok opp bilder fra testinga i det minste, så hold ut! :!:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

spaakh: Nei, det er et NEO4.

Det vil ikke by på problemer med bare to festehull, men du må i stedet bruke kraftigere fjærer.

De som følger med G4-blokka er forøvrig svært solide. En jevn fastspenning vil ikke være noe problem med kun to fjærer, jeg vil nesten si tvert imot!

 

ManagHead: Blokka har det riktig fint den, der den for øyeblikket ligger på hylla her! :p

Den er allerede testet på NF7-S kortet, på en XP-M 2400.

Resultatet vil jeg av forskjellige årsaker ikke røpe ennå, vil gjerne få kjørt noen tester og sammenlikninger på en CPU med IHS også.

Som nevnt over, vil jeg gjennomføre disse så snart den nye maskinen er ferdig.

Det er heldigvis ikke så lenge til.... ;)

Lenke til kommentar

Huff, skal jeg også bli en av de som maser her...

Men Skrue, om du finner tid til det etterhvert, hadde det vært litt interessant og sett hvordan denne nydelige blokken vil oppføre seg under litt mindre gunstige forhold.

Jeg tenker da på andre pumper, eller rettere sagt andre blokker som reduserer flow i systemet, og hvor følsom den er for det. Hvis jeg har forstått det riktig ser det ut til at den kanskje er avhengig av en viss "spyle effekt", altså brukbart trykk på vannet, for å være effektiv.

Jeg, som mange andre sitter med en 1048, som nok i seg selv duger, men etter at vannet har vært gjennom en stor radiator, 3 forskjellige blokker noen meter slange og diverse vinkler, er det ikke så voldsom sprøyt tilbake i tanken skal jeg innrømme :blush: . Hadde derfor vært artig å se om det under slike forutsetninger fortsatt vil være et godt valg av blokk.

Men det er bare et forslag, det viktigste nå er jo det du holder på med av testing.

 

type_o_negative, så meget bra ut det der syns jeg :thumbup: Og det og gjøre Skrue "til lags" når det gjelder forskjellen mellom idle/load, er jammen ikke enkelt :D

Hadde selv et svore strev med det da jeg tok vekk hs på min Clawhammer, det er jo som kjent en 130nm kjerne, med enda høyere effekt enn din dual. Men takket være at Skrue var så "vanskelig" fikk jeg det i alle fall etter mye styr, mye bedre enn jeg selv var fornøyd med i første omgang, he he.

 

Men ble litt nyskjerrig på det du nevnte med å stå i bios og sjekke stramming, til du oppnår best temp. Tenker du da på at du gjennom den metoden retter opp eventuelle skjevheter, eller trykket som sådan. Ville trodd at høyeste trykk vil gi best temp uansett jeg da..? :hmm:

Endret av pcp160
Lenke til kommentar

Hadde jeg oppfattet innspill, forslag og spørsmål som mas, så hadde jeg neppe sittet her og svart! :D

Nå har jeg ikke all-verdens pumper å rutte med her da, og dermed blir det begrensede resultater jeg kan komme opp med i så måte.

Kunne egentlig tenkte meg en dobbelt så kraftig pumpe (mht løftehøyde) som en ytterlighet, men min økonomi tillater ikke for øyeblikket innkjøp av en slik (relativt dyr) pumpe.

Å gå den andre veien, dvs å redusere flow / trykk er jo vesentlig enklere, så der skal jeg nok fremskaffe resultater!

Lenke til kommentar

Sitter her med system som går slik:

 

AC vanntank, "aquatube" --> AC "aquastream" vannpumpe --> AC radiator, "airplex EVO 360" --> Swiftech STORM G4 --> AC Strømningsensor --> AC vannblokk, disk,"aquadrive dual" --> AC vanntank, "aquatube".

 

I følge min AC styresentral, "aquaero" er strømningen da kun 48l/t og dette er med pumpe som går på 74Hz (frekvensstyring på maks). Enda så er temperaturen på min FX-57 kun 24 grader idle og 39 grader på maks belastning. Dette er uten overklokking!

Lenke til kommentar
type_o_negative Skrevet 28/08/2005 : 07:44

  Har fulgt med på XS, og i følge deres erfaringer er Prescott`ene festet med termisk lim, noe som gjør fjerning av HS særdeles hasardiøst! 

Ja, her er et bilde av Tom Hardware's forsøk på fjerning av HS på en Prescott...

Jeg vil også tro at S775 sin festemåte yttligere kompliserer dette, hs er jo en aktiv del av selve cpu innfestningen (bildet under) Den har jo ingen pinner, og "flyter løst" i sokkel, og er dermed avhengig av et press. og presse i kanten av selve PCB tror jeg man skal være litt forsiktig med. Dette kan jo helt sikkert løses, den kan feks holdes på plass av kjøleren selv. Men dette er ikke på noe vis, like rett frem som på A64 i alle fall :hmm:

Endret av pcp160
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...