Gå til innhold

Lov å drikke alkohol når du er under 18?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ja så det er altså lov og nyte alkohol, la oss si at du har tatt fra barskapet til fardin. Da kan du altså drikke deg full, uten at det kan få strafferettslige følger?

I prinsippet skal ikke en som er under 18 få tak i alkohol lovlig. I dette tilfellet villle ikke alkoholdrikkingen får strafferettslige følger, men faren kunne anmeldt sønnen for tyveri av alkohol. ;)

Lenke til kommentar
Jeg skjønner ærlig talt ikke at dette er noe mer å diskutere. Fasit er gitt

Det er den, og derfor stenger vi denne. For de som fortsatt ikke ser den: Feyman har linket til Sosialdepartmentets offisielle forklaring av reglene. Her er den igjen:

 

Skjenking av mindreårige - alkohollovens aldersgrensebestemmelser

 

Et par utdrag for de som er for late til å klikke på linker:

 

I dette ligger det at det er forbudt å selge eller skjenke alkoholholdig drikk til personer under henholdsvis 20 og 18 år. Det er imidlertid ikke straffbart for personer under disse aldersgrensene verken å kjøpe eller drikke alkoholholdig drikk.

 

Dette ansvaret forutsetter imidlertid at salget eller skjenkingen foregår innenfor rammen av bevillingssystemet. Alkoholloven regulerer således ikke det forhold at mindreårige for servert alkoholholdig drikk på private arrangementer som ikke er underlagt bevillingsplikt.

 

Videre vil f.eks. ikke foreldre kunne stilles til ansvar for skjenking av sine mindreårige barn etter bestemmelsen i alkoholloven. Foreldre ( eller andre voksne) vil imidlertid i ekstreme tilfeller kunne stilles strafferettslig ansvarlig, dersom skjenkingen har et slikt omfang at det blir snakk om en legemsfornærmelse etter straffeloven.

 

Denne stenges. Hvis noen ønsker en seriøs diskusjon om norske alkoholpolitikk kan de starte en begrunnet tråd om dette.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...