Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og det er intet makro objektiv dersom det ikke har 1:1. Mange kameraer og objektiver opererer med "makro-funksjon" som kan være veldig missvisende. Med makro-funksjon menes det ofte (kun) at du får en kort nærgrense.

Tamron 90mm, Sigma105-150-180mm, Canon100mm og Micro Nikkor 60-105-200 og 70-180mm er alle eksempler på makro objektiver.

Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Må jeg ned på f/2.8 for å få nok lys til macrobilder?

 

Kan jeg benytte en Sigma 70-300mm 1:2 (f/4-5.6 tror jeg) med en eller annen Life Size Converter (vet ikke hva det heter) for å komme ned til 1:1? Makro går fra 180-300, og jeg føler at det kan være praktisk å ha zoom for å øke motivmulighetene. Ja, jeg er nybegynner... :whistle: Jeg ønsker likevel ikke å ha zoom hvis det går mye utover lysstyrken. Er det hensiktsmessig å ha zoom når jeg tar macrobilder, eller er det bortkastet?

 

Even

Canon 350D (snart med Tamron 28-75 f/2.8)

Lenke til kommentar

Om du må ha så stor blender som f/2.8 kommer jo anpå hvor hva slags skarphetsdybde du vil ha og hvor mye lys det er der du skal ta bildet ditt. Intet fasitsvar på det, men JA du blir fort lei f4-5.6.

Vil du ta makro bilder så glem denne billige/optisk dårlige/lyssvake/alt-i-ett Sigma zoomen. Vent heller til du har spart opp 2000kr xtra og kjøp deg et førsteklasses makro objektiv ala Sigma105 eller Tamron90. Disse er også fine til portrett bilder og opprettholder foto interessen seg det minste vil du fort gå til innkjøp av et sant makro objektiv uansett.

En telezoom er en ting - makro er noe annet.

 

PS: Med litt flax finner du en på bruktmarkedet på foto.no, men disse er populære og derfor sjelden til salgs.

Endret av NikonD70
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...