Gå til innhold

Splitter ny Acer som bråker (4651LMI)


Anbefalte innlegg

Hei,

 

sitter nå på min splitter nye acer travelmate 4651LMI. Det er vært skrevet mye om denne i dette forumet, og det er med stor skuffelse jeg må si at den faktisk bråker ganske mye. I skrivende stund går viften faktisk kontinuerlig. Mistenker at dette kommer av nVida skjermkortet? Noen som vet om acer har mulighet for å stille ned vifteaktiviteten. Spurte cshop om støy før jeg kjøpte den, burde jeg sende den tilbake og få en mindre støyende? Noen forslag?

 

NP

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei:-)

 

Jeg har samme laptop og ble desverre også negativt overrasket over hvor mye maskinen bråker. :dontgetit: Selv når jeg setter den på de laveste innstillingene og deaktiverer alle ting jeg ikke bruker ved hjelp av Acers ePowerManagement.

 

Men jeg har funnet en løsning som hjelper veldig, det er å undervolte CPUen ved hjelp av "Centrino Hardware Control", og sette den til å kun bruke den laves muliplieren og voltinnstillingen. I tillegg har jeg satt nVidias PowetMizer på Maximum power savings.

 

Dette dette har ført til at maskinen nå under lett bruker er lydløs (les: bruker ikke vifta) i cirka 3 minutter, før vifta går igjen i cirka et minutt, deretter 3 lydløse minuter osv. :!:

 

Jeg synes dette var en stor forbedring i forhold til slik lydnivået var i førsten. I tillegg så støtter jo ikke Centrino Hardware Control alle monitoring chippene i denne maskinen enda, ikke viftestyring eller grafikkort delen heller.

 

Håper virkelig maskinen blir støttet fullt ut i Centrino Hardware Monitor etterhvert. Nå er vi jo også flere som kan prøve å påvirke utvikleren til å støtte maskinen. Det hadde også vært interessant å funnet ut om det går ann å undervolte GPUen.

 

Med full støtte i Centrino Hardware Monitor + undervolting av GPU vil forhåpentligvis gi oss en tilnærmet lydløs laptop under lett bruk.

 

Jeg er ellers strålende fornøyd med laptopen hva gjelder ytelse, tilkoblingsmuligheter og grafikk ytelse. :!:

 

Med vennlig hilsen

Jørn Andreassen

Lenke til kommentar

Hvor finner jeg dette "Centrino Hardware Control" programmet?

 

Har forresten funnet et supertriks! Ved å løfte pc`n litt i bakkant slik at det kommer litt luft under maskinen går vifta veldig sjelden. Mobilen ligger under bakenden nå "as we speak". Sjelden vifta går :yes:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei

 

Dere har ikke mulighet til å komme med mer brukererfaringer av maskinene?

Ønsker veldig gjerne å høre mer om støyproblematikken, batterikapasitet og skjerm. Hvor mange mWh er batteriet på?

Sliter med å bestemme meg for om jeg skal gå for 4651LMI eller 8101WLMI, hadde jeg fått svar på dette vil dette kunne hjelpe meg med å ta en avgjørelse.

 

Med vennlig hilsen

 

Lightning

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Du ka nok trygt kjøpe begge to. Har blitt superfornøyd med min 4651LMI. Deilig maskin. Lynrask selv med alle innstillinger på bunn. Vifta går utrolig sjelden nå som det er blitt kaldere temperaturer (kjølig kontor). Skjermen er deilig og når du venner deg til den høye oppløsningen klarer du deg ikke uten. Batterikapasiteten er over 4 timer ved lett bruk og fintunede innstillinger (uten undervolting av cpu).

 

Er du fanatisk opptatt av at den skal være fullstendig lydløs ville jeg valgt en pc med et annet skjermkort. Men som sagt så plager iallefall ikke dette meg lenger :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...