Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Jeg trur at jeg er dårlig til å skrive/lese!


Anbefalte innlegg

Hmm, personelig så trur jeg at jeg er blitt dårlig til å skrive riktig! Jeg vet ikke hva dette kommer av, men trolig fordi at skolen jeg gikk på ga totalt faen i det å skrive riktig. Jeg trur også kanskje at chatting har ødelagt norsken min. Når jeg leser postene mine som er et par dager gamle, så er det ikke alltid jeg skjønner hva jeg skriver.. Når jeg leser så hender det at jeg leser ord feil.. slik at jeg trur det står noe annet enn det som står der.

 

jaja, jeg trur at jeg var flinkere til å skrive/lese før. Hva bør jeg gjøre for å rette litt opp i dette? Jeg leser så og si aldri bøker, skriver så og si aldri noe som behøver å være veldig riktig.. (med tanke på skriveregler)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På videregående gikk jeg ut med en femmer i norsk, og følte selv at jeg behersket både lesing og skriving veldig godt, samt at jeg hadde et bra ordforåd. Nå er det 8 år siden den gang og etter det har det bare gått nedover med skriveferdighetene mine. Grunnen til dette har vært at jeg ikke har holdt dette vedlike. Det eneste jeg har skrevet siden jeg gikk på skole har vært kjappe ting på lapper, mail osv. Det begynner smått å bedre seg litt igjen etter at jeg har blitt mer aktiv på nettet, men jeg kunne godt tenkt meg å tatt et lite oppfriskningskurs hvis jeg får tid.

Lenke til kommentar
I de årene jeg har vært på forumet, har jeg blitt mye bedre å skrive. :yes:

Enig i det. Leser jeg eldre stiler skrevet av meg selv nå til dags, blir jeg fylt av avsky for den store mengden orddeling og skrivefeil.

 

Så for all del, å lese tråder på forumet kan være vel så lærerikt!

Lenke til kommentar

Unngå lettvint språk når du skriver tekstmeldinger, på forum og chatter. Ikke skriv dialekt, skriv ordentlig bokmål. Gjør du det konsekvent så blir du bedre å skrive, ikke verre. Er det ord du stusser på så sjekk det opp i en ordbok på nettet. Det tar bare et par sekunder, og du lærer mye av det.

 

Det er så mye mer proft når du kan skrive skikkelig. Du får bruk for i det i de fleste jobbsammenhenger, og spesielt når du skriver søknader.

 

Siden vi ikke kan se hverandre på nettet, så blir måten man skriver på viktig. Skriver du lettvint og med dialekt fremstår du som umoden fjortiss. Det er rart med det, har du mer kontroll på skrivingen, så har du også mer kontroll på tankene i hodet.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...