Gå til innhold

Er guidene en vits eller?????


Anbefalte innlegg

Jeg har lite peiling på overklokking, så jeg tenkte at jeg skulle ta en titt her for å finne ut litt mere om dette da jeg har lyst til og overklokke pc'n min.

Jeg begynte på guide#1 og gikk gjennom alle sammen...

Men det står jo INGENTING om HVORDAN jeg overklokker pc'n!!!! Skal jeg gå inni toweret med skrujern, endre verdier i BIOS, osv osv osv..... HVA????

Jeg har skjønt dette med kjøling, Vcore, BUS, MHz og alt dette....

Det jeg savner er: Først gjør du dette, så dette, osv... Få det trinn for trinn. GI DET INN MED TESKJE!!!

 

Jeg har just kjøpt en P4 2.0 GHz. 645 ultra-C hovedkort. Så det er ikke det at jeg MÅ overklokke, men det hadde vært gøy og prøvd det da jeg har muligheten til det!!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et lite tips: Hvis du ikke har skjønt det etter å ha lest igjennom guiden og søkt litt rundt i forumet bør du holde deg unna. Sjansen for at du ødelegger hele systemet ditt er relativt stor hvis du ikke klarte å få noe fornuftig ut av disse sidene.

Lenke til kommentar

Tjena

 

Nybegynner-guidene er ment som en innføring til temaet overklokking. Det vil bli feil og skrive en guide om hva man skal gjøre i bios eller ved hjelp av jumpere for og overklokke. Dette vil jo ikke stemme for alle hovedkort og CPU'er.

Har du lest guiden skjønner du hva som skjer når du forandrer multiplier, spenning, bus osv. Klarer du da også å slå opp i manualen finner du lett ut hvordan du forandrer de forskjellige instillingen i bios eller ved hjelp av jumpere.

 

Helt ærlig ser jeg ikke problemet ditt...

 

edit: Var vist litt trøttere enn jeg trodde :wink:

_________________

Mvh

Eirik Bjerknes Kolstad

Moderator og tester,

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: eirik_bk på 2002-07-26 02:34 ]

Lenke til kommentar

Man kan ikke skrive en guide der man tar for seg absolutt alle typer oppsett. Dersom du leser en av våre guider, er det vår målsetning at du skal få et visst innblikk i hvordan du går fram. Så får du heller søke hjelp på forumet før du gjør noe. Det vi kan gjøre, er å skaffe informasjon (generell sådan) slik at våre lesere selv kan forske seg fram til hva de trenger å gjøre. Dette er en meget effektiv måte å lære på.

 

Men vi takker for tilbakemeldingen. Vi får prøve å bli grundigere og flinkere i framtiden.

 

Mvh. Vidar Fagerjord, siteadmin.

Lenke til kommentar

Jeg beklager min frustrasjon :wink:

Men jeg trodde disse gudene skulle inneholde all informasjon om OC.

Men jeg har etter flere timer på nettet fått svar på det meste jeg lurte på, så nå er det bare og begynne med overklokkingen.

Takker for et kjempe bra forum :smile:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Quote:


Den 2002-07-28 23:40, kent-hugo skrev:

Jeg beklager min frustrasjon :wink:

Men jeg trodde disse gudene skulle inneholde all informasjon om OC.

Men jeg har etter flere timer på nettet fått svar på det meste jeg lurte på, så nå er det bare og begynne med overklokkingen.

Takker for et kjempe bra forum :smile:



Et lite tips, hvis du sier hva slags system du har osv. så kan det jo hende at noen her på ok kan forklare fremgangs måten for deg :smile: Guidene er bra nok de men det er som de andre her sier, det er forskjelligt fra system til system.

Lenke til kommentar

Nybegynnerguidene i Overklokking.no er uansett alt for dårlige. - Ikke litt for dårlige men nærmest helt ubrukbare for å komme i gang med noe som helst som har med overklokking å gjøre.

 

Det som mangler et konkrete opplysninger om overklokking i praksis.

 

Som eks. nevnes at man kan nevne litt om å stille fsb i BIOS på en rekke P4-hovedkort, - og at man må påregne å måtte justere Vcore mv. + litt om jumpere, microbrytere osv. Det må ordforklaringer til selvfølgelig ...

 

Generelt savnet jeg eksempler på de mest vanlige fremgangsmåter for overklokking, - og råd som f. eks. at man bør lete etter hovedkort med de rette egenskapene som er ønskelige for overklokking, - og hvilke egenskaper det er.

 

Videre, siden jeg nevnte P4, bør AMD-overklokking også omtales generelt og med eksempler.

 

Det bør opplyses om at på mange "fabrikk-PC'er" er det umulig å overklokke, - og at man evt. må bytte hovedkort for å kunne overklokke.

 

Jeg appelerer om bedre, mere informative og lærerike, konkrete tiltaksorienterte nybegynnerguider i overklokking.no. Det går an å få til. - Andre guider i hw.no er jo bra. Tusen takk :wink:.

P.S. Jeg har i mellomtiden funnet min fremgangsmåte, ... D.S. :smile:

 

[ Denne Melding var redigert av: enter på 2002-08-20 17:24 ]

Lenke til kommentar

Nybegynnerguiden har kanskje fått feil navn. Den er ikke ment å være en steg for steg bruksanvisning for nye overklokkere, men å gi de nye den bakgrunnsinformasjonen og generelle forståelsen de bør ha for å overklokke selv.

 

Som nevnt flere ganger i denne tråden er det umulig å lage en fullgod bruksanvisning for overklokking når det er så store forskjeller på bl.a. hovedkort. Vi ser imidlertid på muligheten for å lage en generell startguide.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...