Gå til innhold

beste kamera for natur fotos?fz20,s2 is,dsc-h1


Anbefalte innlegg

hvilket kamera er best ,jeg skal i hovedsak kun ta naturbilder,og hvilket av disse 12xzoom kameraene vil da ha best optikk for dette,tenker også og bruke kameraet mot teleskop som meade etx 125 eller tele vue 85 eller lignede,så hvilket an disse 3 er best på naturfoto?

 

panasonic lumic fz 20

 

canon s2 is

 

sony cybershot dsc-h1

 

eller eventuelt andre med 12 x zoom

håper på masse seriøse svar takk!:)

Endret av pleiadene
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Panasonic FZ-20 ligger vel litt over i pris enn disse andre. Et mer tilsvarende kamera er Panasonic FZ-5. Det er mindre, men har også 12x zoom og bildestabilisator.

 

Men for å svare på ditt spørsmål. FZ-20 er nok det kameraet med best optikk av disse, ettersom det har 2,8 i lysstyrke over hele området. Ellers vil du ikke bli misfornøyd med Canon S2IS heller, som også yter meget bra... hvis du kan finne det (utsolgt over alt da Norge tydeligvis er nedprioritert i vareleveransen).

Lenke til kommentar

Dete ville vel være rart om jeg ikke også her måtte slenge inn tips om å også kikke på Olympus C-765 Ultrazoom. Det har riktignok "bare" 10x, men den siste biten zoom merker man langt fra så mye til som fra 3x til 10x. Dette kameraet er foruten å være det minste ultrazoomkameraet du finner, også en svært hyggelig pris på ca. 2400,-. Jeg har forrige modell, og du finner et og annet naturbilde på en av linkene i min signatur (galleriet).

Jeg har også teleskop, og har bl.a. tatt bilde av Venuspassasjen og Månen med Olympusen gjennom teleskopet:

venus-2b.jpg Maanen-b.jpg

Klikk for full størrelse

 

Jeg kjøpte en kamerafestesak som ble montert på teleskopets okular, og klinte kameralinsa inntil okularet. Det var litt småprakk, men som du ser fungerte det.

Teleskopet er forøvrig et Orion Short Tube 80, som det sier deg noe.

Endret av manskow
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...