Gå til innhold

Veroboard eller "vanlig" hullkort? Evt. noe annet?


Anbefalte innlegg

Har et lite prosjekt på gang, nemlig å lage et TV-spillsystem, med Pong-spillet på. Skal bruke en PIC-mikrokontroller til dette, og noe annet småtteri. Det ser rimelig lett ut. Men spørsmålet mitt nå, er hvilken kretskorttype som egner seg best til sånn "småelektronikk"? Vurderer veroboard, men er kanskje et lignende kort, bare uten baner, bedre? Er det evt. noen andre typer som egner seg (ikke Breadboard. Det ser bare innviklet ut, og jeg har loddeutstyr)?

 

Og et lite spørsmål til: hvor får man kjøpt komposittplugger (slike som er i TV-er, SCART-adaptere, DVD-spillere osv.)? Altså female-pluggen.

 

Takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men hvis han ikke har alt ustyret kan det fort koster noen kroner (minst 500 kroner for nødvendig utstyr skulle jeg tro hvis han ikke ha finner en veldig billig UV lysrør eller lampe..). Det jeg mener er alstå hvis du kun har tenkt å lage et kretskort vil jeg ikke si det er verdt det men er du interessert i å lage flere kan det jo være verdt investeringen.

Lenke til kommentar

Du kan også bruke papp plater, og wire wrap. Ser sinnsvakt ut, men det funker for enkle prosjekt... Ikke så egnet til ditt kanskje med hastigheter og analoge signaler...

 

Finnes kretskort produsenter som er ganske rimelige... 20-30 dollar eller noe. Kan kanskje være verd det om du ikke ønsker å kjøpe masse dyrt utstyr.

 

Så noen nevnte UV. Tonertransfer er også veldig greit. Slipper UV lamper og fremkalling, og da har du spart 3-400,-. Man kan kjøpe ark, eller bruke vanlig kopipapir etter den berømte prøv og feil metoden.

Lenke til kommentar
Elfa har inngått et sammarbeid med Elprint da, de selger mønsterkort... du sender dem utlegg, og de sender deg mønsterkort tilbake (mot betaling da selvfølgelig :p )

Hva er prisen for dette egentlig (hvis du vet det da) når jeg drev og undersøkte det for en stund tilbake kostet det såpass mye per kort at jeg fant ut i lengden lønte det seg å lage selv...

 

Må man ikke ha et spesielt blått papir eller noe for tonertransfer? Såvidt jeg vet selges ikke dette i Norge. Eller holder det å stryke på fra et vanlig ark?

Lenke til kommentar

Prisen har jeg ikke peiling på....

 

Men om du har planet om å lage flere mønsterkort etter hvert, så hadde det helt klart vært en fordel å lage dem selv... Man trenger en transparent (overheadark), som skal ligge oppå kobberlaminatet under belysning...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...