Gå til innhold

Hva er dette på hovedkortet? :S


w4zz

Anbefalte innlegg

Jeg er ikke den beste med komponenter på hoved kortet enda men har et spm.

Jeg har et socket A hovedkort og hadde en strømforsyning uten den 4 pins kontakten som skulle vært til hovedkortet. Har brukt denne strømforsyningen lenge og alt har fungert bra uten problemer. Men nå har jeg fått meg en ny strømforsyning med den 4 pins kontakten fra strømforsyningen til hobedkortet, men jeg skjønner ikke hva den er til, for har ikke merket noen forskjell.

 

Kan noen forklare meg hva denne er til? :blush:

 

Takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

altså, hvis du fra før av har hatt en 4-pins strømforsyning, skulle det vell virke uansett. Poenget er at det finnes strømforsyninger som har ett annet nummer med pin-ting (vet altså ikke hvor mange, vaffal flere :p ) og hvis du bruker den vil det ikke passe på kortet, den vil ikke virke dorligere men den vill ikke virke i det hele tatt. Om pinene passet fra før hadde du ingen grunn til å skifte, fordi det enten virker eller ikke, det virker ikke bedre.

 

Mulig jeg tar feil her, men det er vaffal det jeg mener er rett. Hørest mer vanskelig enn de det er :p

Lenke til kommentar

Der misforsto du meg, det som er, er at jeg hadde en strømforsyning uten den extra ledningen med en 4 pins kontakt på. nå har jeg kjøpt meg det og da er det 2 strømledninger til hovedkortet, 4 pins og en med rundt 20 elns. Hva er 4 pins kontakten til? Hva hjelper den til?

Lenke til kommentar

Den tjener til å stabilisere spenningsnivåer på hovedkortet, m.a.o hjelpe til med at alle kretsene som skal ha så og så mange volt spenning faktisk får det. Er ikke alltid det er nødvendig (som du har erfart), men hvis du har mye komponenter som trekker en del strøm på hovedkortet er det kjekt å ha.

 

Det kan kanskje også hjelpe på å redusere strømmen i en del av lederne på kortet (siden strømmen kan følge kortere baner) så du får litt mindre tap og systemet ikke blir så varmt. Men det er bare spekulasjon fra min side basert på min noe middelmådige kunnskap om kretsteori.

Lenke til kommentar

Tja, det jeg skrev i den første posten min er basert på det jeg har lest i hovedkortmanualen min, så jeg regner med at det er et visst sannhetsgehalt i det, i hvert fall :p

 

Men nå er jeg mest vant til å se på kretser med litt lavere kompleksitet men med stor 'm' foran W-en, så jeg skal ikke spekulere for mye i akkurat hvordan kretsene i et hovedkort er lagt opp.

Lenke til kommentar

Hmm, jeg må visst modifisere utsagnet mitt, da jeg bladde litt i hovedkortmanualen min i går, og innså at hovedkortet mitt er så 1337 at det faktisk har totalt tre tilkoblinger for strømkabler :p

 

En standard 24-pins, en 4-pins kvadratisk kobling (2*+12V og 2*jord) som kalles en "ATX-12"-connector eller noe sånt, og en standard firepins molex (samme som du vanligvis plugger i en IDE-harddisk). Og det er denne siste som brukes til å stabilisere spenningsnivået på kortet, da spesielt hvis du har to skjermkort.

 

Så hva den ATX-12V kontakten brukes til er jeg plutselig ikke fullt så sikker på. Har en liten mistanke om at den driver viftene på mitt hovedkort, i hvert fall, men jeg tror kanskje forskjellige hovedkortprodusenter bruker den til forskjellige ting. Det er uansett oppgitt i manualen at maskinen ikke vil boote hvis den ikke er koblet på, så jeg har den nå plugget inn.

Endret av Sutekh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...