Gå til innhold

Defekt harddisk? Skadde filer


Anbefalte innlegg

Fant ikke noe bedre forum til dette og ettersom jeg tror det er harddisk basert så, her kommer det.

 

Kjøpte for 1 og en halv måned siden en ny harddisk, Seagate Barracuda 200GB. Delte den opp i 4 deler på ca 15, 25, 30 og 130 GB. Gikk vel to uker før jeg fikk problemer med at en partisjon plutselig fikk masse forskjellige symboler som fil og mappe navn og at harddisken ble helt full. Disse mappene og filene med forskjellige symboler som navn, var ikke i nærheten av samme antall eller størrelser som de jeg egentlig hadde på harddisken. Dette skjedde etter at maskina hadde stått på i en 4-5 dager. Når dette så hadde skjedd og jeg restartet maskina og prøvde å gå inn på partisjonen fikk jeg opp feilmelding om at den: ikke er tilgjengelig. Diskbehandling fant partisjonen, men med skrå streker over. Formaterte så partisjonen og tenkte ikke mer på det.

 

Så noen dager senere skjedde det med en partisjon til. Formaterte den også. Ble litt bekymret og tok backup av musikk og film partisjonen min. Så går det ikke mange dagene før jeg prøver å spille av noen filmer. Får da beskjed om at filen er skadet, denne beskjeden går igjen på alle filmene (div formater .avi, .mpeg, .wmv). Så kommer disse symbolnavnene på div. mapper i musikkmappene mine, de siste/nyeste mappene jeg har flyttet over.

 

Blir lei hele driten og formaterer hele den nye hardisken og Windowspartisjonen. Har nå fått lagt inn igjen Windows og det meste av programmene mine. Bruker Cole2k media - codec pack. For 1 dag siden la jeg inn igjen musikken og filmene mine på den nye harddisken. Nå har det samme skjedd igjen med filmene. Får beskjed om at filen er skadet eller støttes ikke av spilleren. Samme filen funker når jeg spiller den av fra backup-dvd'n.

 

Er harddisk defekt?

 

PS Ble veldig langt dette, men sånn ble det.

Endret av AL84
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Og hvor finner jeg det?

 

Er det dette som kjører i oppstarten av windows.

Før dette dette skjedde første gangen kjørte nemlig et eller annet program i oppstarten av windows. Det rettet "tapt "et eller annet" og feil i klynge" elle noe sånt. Telte noen millioner feil og rettet disse. Dette programmet startet også ved de senere anledningene og rappoterte feil. Fikk så et spørsmål om jeg ville kjøre starte "rettingen". Dette spørsmålet var forhåndssvart med nei og jeg fikk ikke endret det.

Lenke til kommentar

Jeg har opplevd noe lignede. Dette skjedde på en Seagate disk. Jeg hadde partisjonert den opp i to partisjoner, og etter en stund begynte filnavnene på den ene partisjonen å bli veldig rare (typiske filnavn var ||¤#%aaaaaa.d|||| etc), og de mediafilene jeg hadde var blitt skada. Ting fungerte en stund etter reformatering, men problemet kom tilbake. Jeg repartisjonerte, men problemet kom tilbake. Etterhvert begynte det å komme små klikkelyder fra disken (click of death), og disken døde.

 

Jeg veit ikke om det er det som holde på å skje med disken din, men det kan høres sånn ut. Jeg fikk løst problemet ved å bytte elektronikk på disken (jeg hadde en lik disk og bytta bare kretskortet på undersida. Da funka den "ødelagte" disken helt fint).

Lenke til kommentar

Kan virke som om harddisk ikke vil mer, har ikke hørt noe klikking enda da, men det er jo en nesten ny disk. Hvordan stiller dette seg opp mot forhandler og ny disk? Er det mulig eller må jeg bare kjøpe en ny. Uansett vil jeg ha noe annet neste gang kanskje det blir WD igjen.

Lenke til kommentar
Bruker Partition Magic 8.0. Har det på en bootable cd, tør ikke gjøre sånt i windows.

Det syntes jeg var et merkelig utsagn. Tror du ikke Windows skulle klare å initialisere en disk skikkelig?

Jeg har aldri brukt PM til slikt, så jeg vet ikke om det er mulig å gjøre noe galt. Men med slike problemer ville jeg i alle fall forsøkt å gjøre det på standard måte.

 

Du har vel kontroll på 48-bit LBA? Hvis du bruker gammel XP uten oppgradering på en så stor disk, så vil det kunne gi tilsvarende symptomer som du beskriver.

Lenke til kommentar

Har blitt anbefalt å ikke gjøre det i windows hvis det er filer på partisjonen(e) som jeg endrer på. Har brukt dette programmet før og tror ikke det er noe problem.

 

48-bit LBA? Det ligger nok utenfor mine kunnskaper.

 

Kjører Win2k Pro SP4.

Endret av AL84
Lenke til kommentar

Sitter nå å prøver litt forskjellig og nå funker plutselig ikke filmene på backupdvd'n heller. Har to "backupdvd'r" en original og en kopi av denne. Hvis jeg setter inn originalen først så funker alle filmene, hvis jeg så setter inn kopien funker kanskje de 2 første før det skjærer seg og jeg får feilmelding. Prøvde dette igjen litt senere med å sette inn originalen først og nå er det feilmelding på alle filmene der og. Dette er jo skrevet på en DVD så maskina får jo ikke forandret på dem. Er det noe ved like filer med "feil" som blir lagret i programmet ellerno sånt? For jeg skjønner mindre enn ingenting :confused:

 

Bruker windows media player 9. Skal prøve å laste ned 10'ern nå.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...