Gå til innhold

Endre stasjonsbokstav på partisjon uten windows


Anbefalte innlegg

Windows har fått meg til å rive meg i håret lenge nok nå. Da jeg snart ikke har mer hår igjen på hodet håper jeg noen kan hjelpe meg her.

 

Problemet er at windows er blitt dummere enn ett stykke loff, og har av en merkelig grunn fått for seg at partisjonen på 100GB (som før var D:) nå er blitt C:.

(Disken problemet ligger på har to partisjoner, en på 10GB som blir brukt til windows og installerte programmer, og en på 100GB som blir brukt til lagring av alt mulig annet.)

 

Når jeg da skal installere windows på nytt, får jeg ikke windows til å forstå at jeg aldeles ikke vil installere noe operativsystem på partisjonen på 100GB. (nå C:)

Dette skal inn på partisjonen på 10GB.

Når jeg sletter partisjonen på 10GB og oppretter en ny, blir denne automatisk kalt D:.

Dette får jeg ikke endret på.

 

Det jeg rett og slett vil gjøre er å frigi C: så jeg kan installere windows der, og døpe 100GB-partisjonen til noe annet.

Jeg har forsøkt å gjøre dette etter at windows er installert på D:, men det går galt i form av at windows ikke booter eller at jeg får feil i oppstarten.

 

Det må da være mulig å gjøre dette uten å installere windows først? Prøvde å google meg frem, men fant bare fremgangsmåter for Windows. Noen som har vært borti noe lignende og kan hjelpe meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ikke sikker på hva du kan gjøre, men problemet kom fordi du fjernet partisjonen. Hadde du nøyd deg med å formatere den hadde det gått greitt.

Hvis du har en disk til så kopierer du det du skal beholde, sletter alle partisjoner og lager nye, så blir det riktig.

Endret av hårek
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...