Gå til innhold

Hjelp til å velge riktig telekonverter


Anbefalte innlegg

Kjøpte meg speilreflekskamera for ein månads tid sidan, eitt Canon EOS 350D med eitt Tamron 18-200mm F3.5-6.3 objektiv. Lurer nå på og kjøpe ein teleconverter for å få litt meir zoom til fuglefotografering.

Etter å ha lest litt her på forumet er eg blitt veldig i tvil om kva eg skal gjere, med tanke på lysstyrke og bildekvalitet. Ein 1.4x konverter frå Kenko er vel det mest fornuftige.

Håper nokon kan gje meg råd og forslag, som ikkje blir for dyre.

Drømmen er å spare nok til å få råd til ein 300mm F2.8 med 2x konverter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

en telekonverter vil i tillegg til å stjele endel av lysstyrken i objektivet, også i de aller fleste tilfeller gi deg dårligere bildekvalitet.

 

Generelt gjelder at de beste teleobjektivene, både zoom og fastoptikk, vil gi fullt akseptable resultater med en 1.4 konverter, mens du med en 2.0 konverter vil begynne å merke synlige forskjeller.

 

Tamron-objektivet du allerede har er helt sikkert svært praktisk med det store zoom-omfanget, men det er neppe skarpt nok til at du vil bli fornøyd med bildekvaliteten hvis du kombinerer det med en telekonverter.

 

I tillegg vil du miste autofokus på dette objektivet med en konverter, da autofokus krever en lysstyrke på minst 5.6. En 1.4 konverter vil stjele 1 blendertrinn, og en 2.0 konverter vil stjele 2 trinn. Med andre ord vil ditt objektiv med en 1.4 konverter bli et 5.0-9.0 objektiv med kun manuell fokus.

 

Anbefaler deg istedet å utnytte den høye oppløsningen du har i ditt 350D, og heller croppe motivet.

Endret av sir_lancelot
Lenke til kommentar

Dette veit jeg ikke noe om egentlig, men har ikke 18-200 et sånt "utstikk" bak på objektivet (sånn som EF-S omtrent..)? Hvis så, tror jeg det blir vanskelig å sette på en tcon.

 

Tror generelt ikke at telekonverter er noen idé på objektiver under 50-70 mm som minste brennvidde.

 

For noe mer brennvidde kan en rimelig 70-300 ta deg i det minste 100 mm lengre, men dessverre, teleoptikk er sjeldent en rimelig affære.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...