Gå til innhold

Oslo Grand Prix


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du er absolutt inne på noe her, men desverre ikke så mye mer enn det heller...

 

Teknikken du bruker her er vanskelig, men gir veldig tøft resultat når ting først sitter. Men det er vanskelig å panorerere kameraet slik at motivet blir skarpt samtidig som bakgrunnen får den effekten av fart som man er ute etter.

 

Det som gjør dette motivet ekstra vanskelig er at det er en hest som løper. Bena til hesten vil alltid være uklare ved denne lukkerhastigheten fordi de ikke er stille lenge nok til å få til noe annet.

 

Men her er det mye mer enn det som er skarpt. Så still opp på banen igjen og ta noen bilder til (mange) og se om du har bedre lykke neste gang...

 

Christopher

Lenke til kommentar

En ting slo meg. Bildet har en del skrå linjer som er delvis uskarpe (tenker spesielt på det grønne feltet). For meg ser det ut som om du har forsøkt å gjøre det lettere for deg selv ved å vente til ekvipasjen har passert deg. Hvis du eksponerer litt tidligere får du ekvipasjen rett fra siden. De skrå delvis diagonale linjene vil da bli rette. Det vil nok gi en bedre følelse av fart. Poenget er at disse delvis skarpe linjene ødelegger fartsfølelsen for meg. Kanskje andre ser det anderledes?

 

Ellers lurer jeg, panorerer du på frihånd, eller bruker du stativ? Et ettbens stativ gir bedre stødighet, samtidig som du har full bevegelsesfrihet sideveis.

Lenke til kommentar
Her er et bilde jeg tok på OGP.

 

Prøvde å ta bilde slik at vi ser at hestene springer. Litt ustø men det var det jeg fikk til denne gangen. Må øve litt mer :)

 

http://rune.speedpost.net/OGP%20hest%2013%20copy.jpg

 

1/30s

f/20.0

iso 100

Ville nok ha tatt noen bilder med kortere lukker og høyere iso, du ville antakelig ha tatt bort litt av bevegelsesuskarphet som håndholdt ofte gir på så lang lukkertid.

 

 

:) Per

Lenke til kommentar

Brukte kun frihånd. Ser i ettertid at lukketiden kunne ha vært

mye kortere. Men det var nesten umulig å sjekke resulatet i det sterke lyset den dagen. Brukte en 70-300 objektiv og måtte begynne panorering når hesten kom forbi, derfor ser det litt skrått ut.

Det er bare å prøve igjen :) Takk for konstruktive tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...