Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problem med flere nettverkstilkoblinger


Anbefalte innlegg

Hei. Fikk tak i en switch i dag som jeg tenkte jeg kunne sette opp til et internt nettverk i huset, men da jeg kobla den til mista jeg internett (som går gjennom det trådløse nettverket) Noen som vet hvorfor dette skjer, og om det evt går an å fikse det?

 

På forhånd takk

 

(om noen lurer på hvorfor jeg ikke bare kan bruke Wlanet er det fordi det er altfor treigt :p )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

okei, kanskje litt dårlig forklart, så jeg prøver igjen.

Jeg og han jeg bor meg er kobla sammen i et trådløst nettverk, og den trødløse nettverksrouteren er kobla på adsl modemet som er kobla til ADSL linja. (ingen DHCP, IP konfigurert manuelt) Så tenkte jeg at vi kunne ha et nettverk til (separat) bare mellom meg og hans pcer (gjennom en separat switch) til overføring av større filer. Dette da gjennom kabler og 10/100 nettverkskort (ikke gjennom de USB trådløskortene vi er kobla til trådløsnettet med)

 

Men da jeg plugga nettverkskabelen i switchen hadde jeg ikke internett lengre (selv om det trådløse nettet fungerte helt fint. Det var akkurat som om den prøvde å komme på internett gjennom det nye nettverket (noe som selvsagt ikke går, fordi det ikke har noe kontakt med ADSL modemet i det hele tatt)

 

Prøvde det samme på han jeg bor med sin pc og akkurat det samme skjedde

 

Trådløse nettverket: USB d-link 120+ kort, siemens connect2air (elns) router, zyXyl ADSL modem.

 

Det nye nettverket: innebygde nettverkskort, Micro Networks switch/hub

Endret av oaeide
Lenke til kommentar

Hvorfor bruker dere ikke DHCP? Uansett, det som skjer er at dere mister default gateway via den trådløse routeren. Når man bruker DHCP, så blir dette konfigurert automatisk. Prøv å sett opp default gateway til den trådløse routeren manuelt i konfigurasjonen til kortet.

 

Når det gjelder den alternative forbindelsen mellom de to maskinene, så bør dere konfigurere denne til å bruke ett annet subnet enn det dere bruker til Internet. Ellers får dere flere alternative ruter på samme subnet. Når det er gjort, så konfigurerer dere manuelt statisk route mellom de to maskinene. Kjør "route add /?" i CMD for mer info.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...