Gå til innhold

BigWater - Ny feil, radiatorvifte denne gang


Anbefalte innlegg

Selv etter å ha lest ymse poster om lekasjer og sprekker, gutset jeg på Bigwater-settet da PSData hadde ukens tilbud i forrige uke. Settet er montert og fungerer forsåvidt utmerket, men idle temperaturen er ikke allverdens lavere enn med luftkjøleren min (superkobbersaken til Zalmann), 37 mot 40. Har en (akkuratt nå uklokket) P4 3.0 Ghz på et Abit IC7-max3.

 

Men til problemet, radiatorviften holder ikke på turtallet når jeg skrur ned hastigheten med medfølgende justeringsskrue. Etter 30-45 minutter begynner hastigheten å gå opp og ned som en jojo, littegrann irriterende. Har testet en annen vifte mot justeringen og viften mot en annen justering, det virker og feiler henholdsvis. Er kommet til at vifta er gåen. Den går i retur til PSData i morgen.

 

Har noen hatt det samme problemet med BigWater-vifta (eller andre vifter), eller er det kun lekasjer og sprekker folk har trøbbel med?

 

Wish

Endret av WishYou
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sikker på at du ikke har koblet viften til en temperaturstyrt utgang?

jepp... vifta er koblet rett i poweret...

Viftestyringa er koblet til etter manualen, men denne står skrudd ned til laveste hele tiden... også når denne feilen oppstår...

 

Wish

Lenke til kommentar

Sjekk om du har vaklekontakt noe sted. Prøv å stille opp bittelitt på styringen, kan hende det er potmeteret som ikke er helt i vater. Uansett er den viften som følger med ganske så lø, og bråker som fy. Jeg byttet den ut mot en billig MIST-vifte til 79 spenn som jeg ikke hører.

Lenke til kommentar

Hmmm... alle kontakter kjennes faste ut og jeg har testet vifta med en annen thermaltake viftekontroll og får det samme problemet... En annen (lik?) vifte funker fint. med begge kontrollene...

 

Kan det være at denne vifta har en innebygget tempsensor i tillegg til justeringen? Det virker som om problemet kommer etter en stund i drift, kan lurer på om det evt har noe med varme og gjøre...

 

wish

Lenke til kommentar

Når dere allerede diskuerer denne viften. Noen som har tatt en nærmere kikk på den?

Det som slo meg var at når jeg koblet ut pot meteret, så gikk viften opp på full styrke. Det vil si at der må ligge en ferdig viftestyring inne vi den.... Så strømmen igjennom pot meteret er sikkert veldig lav. Målte pot meteret og fant ut at det var på 10k ohm (tror jeg, skal sjekke for å være sikker)

 

Så tanken min er at det skal være mulig å gjøre slik at denne viften regulerer seg automatisk vet hjelp av en ptc eller en ntc (temperaturavhengig motstand). Bare sette inn motstanden i vannkretsen en plass... Skal ta og se nærmere på dette når jeg får tid.

 

Noen som har tenk/prøvd noe lignende?

Lenke til kommentar

Hadde akkurat det samme probleme

vekk ein tt-styring av ein venn og etter det funka det så det var nok bare viftestyringen min,,orket ikkje å betale 50kr i porto for ein viftestyring og jo 3dager siden røkk pumpa min har ikkje hatt sette lengre enn 2 måneder!!

tror nok ikkje det er det beste sette

Lenke til kommentar

Min pumpe røk i dag...kom hjem en handletur og da var pc'n avslått.

Startet den opp og da så jeg at temperaturen stek ekspoentielt, og fant ut at vannsirkulasjonen var stoppet. Får vel ta en telefon til psdata i morgen da :mad:

 

Kan bare tenke meg hva temperaturen har ligget på. Har jo ikke noen funksjon som jeg vet om som slår av pc'n ved høy temp. Har en AMD 2500+@3200+ og et GigaByte GA7NNXP HK. Håper den ikke har tatt skade.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...