Gå til innhold

Fortolling selv vs Forenklet fortolling?


Anbefalte innlegg

Hei, er det noe forskjell i i "behandlingstid/leveringstid" av en vare avhengig av om man velger å fortolle selv eller lar posten foreta forenklet fortolling?

 

Jeg leste litt på tollsidene at det var ulovlig å "ta i bruk" en vare før den var fortollet og slik jeg da skjønte dette så vil varen - ved fortolling selv - bli sendt til mottaker og så må mottaker selv se og få ordnet fortollingen innenfor en rimelig tid?

 

Og til dere som har opplevd forenklet fortolling, sånn omtrent hvor mye lengre tid tar det før varen ankommer dersom den må fortolles?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter omleggingen, der posten tok fortollingen automatisk for samme pris som det kostet å gjøre det selv, så mener jeg posten er et greit alternativ. Tok ikke så lang ekstra tid.

 

Problemet med å ta fortollingen selv, er at du må få opprettet en konto hos toll.no, samt betale en regning til tollen. Denne elektroniske betalings kvitteringen må du deretter videreformidle til posten, som deretter sender deg en faktura for posten sitt arbeid (det var da 75 kr, som er samme pris som hele behandlingen koster idag). Masse arbeid, så jeg synest det er like greit å ta alt hos posten nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...