Gå til innhold

Mac(intosk) bedre enn pc? lol?


XenTer

Anbefalte innlegg

Har ikke lest alle innleggene. Men Mac er ikke raskest på applikasjoner lengre, Dell maskiner er blitt raskere enn Mac nå og George Lucas skal skifte ut alle mac'ene sine med nye Dell maskiner som blir kjørt med en eller annen Linux variant. Dette er skrevet i nettavisen.no for en stund siden. Og jeg er helt enig meg dem som sier at det er "tull" at dem skryter av at prosessorene yter så som så i de og de programmene, en gjennomsnittsbruker gjør jo andre ting og av og til kanskje spiller et spill. Nå skal Mac OS komme til x86 så snart 64 bits arkitektur cpu'er kommer på markedet der, de har innrømt at det tar for lang tid før det skjer noe på Mac maskinene når det gjelder ytelse.

 

_________________

"All ting er artig, helt til det blir kjedelig" :wink:

 

Har du noe av dette?

 

[ Denne Melding var redigert av: Basus på 2002-07-30 20:36 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:

Nå skal Mac OS komme til x86 så snart 64 bits arkitektur cpu'er kommer på markedet der, de har innrømt at det tar for lang tid før det skjer noe på Mac maskinene når det gjelder ytelse.


 

Det der er ikke helt sikkert. Det var en av mulighetene.

 

Og angående herr Lucas. Javel, men nå har Apple kommet med servere som betyr mer kraft på mindre plass.

 

Kan nevne at når den første G4 prosessoren kom på markedet for 2-3 år siden, så var denne 16 ganger raskere på regneprogrammet Mathematica enn den raskeste Pentium 3 prosessoren. Sier noe...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-31 07:50, C. Alshus skrev:

Kan nevne at når den første G4 prosessoren kom på markedet for 2-3 år siden, så var denne 16 ganger raskere på regneprogrammet Mathematica enn den raskeste Pentium 3 prosessoren. Sier noe...


Men hva i all verden spiller dette for noen rolle?

Hva som var best/bra for 2-3 år siden trenger ikke å ha noen som helst sammenheng med hva som er best/bra idag?

Gå enda lengre tilbake i tid og XT var en virkelig high-end top-of-the-line PC...

Lenke til kommentar

Alle som ikke har prøvd en Mac med OSX burde bare gå et sted og få testa det. Uansett hvor mye treigere Macen er så vil den være overlegen PC (XP) pga operativsystemet.

 

Skal du kun spille spill og surfe så er PC fortsatt det beste. Hadde AppleNorge bare kunnet senke prisene sine til et normalt nivå (som de har i USA) så kunne vi vanlige mennesker også kjøpt Mac, ikke bare firmafolk :sad:

 

XP er bare en dårlig kopi av OSX!!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har vert trofast PC bruker mange år nå, men etter Powerbooken kom i hus har pc'en havnet på dynga.

 

Jeg hadde aldri brukt mac før, men likevel klarer jeg og benytte datamskinen ganske optimalt etter noen få dager.

 

En liten digresjon, men nå til sakens kjerne:

 

Mac baserer prosessorteknologien sin på RISC prosessorer, (reduced instruction set) Dette medfører at Risc prosessoren kan gjøre flere operasjoner pr klokkeslag i forhold til en PC.

 

Dette har de andre produsentene av prosessorer og skjønt, så nå må for eks, Intel avkrefte det de har printa inn i skallen på pc brukere i alle år. Desto fler Mhz = raskere maskin. Dette stemmer ikke.

 

en pentium prosessor må slå 4 - 8 Hz (klokkeslag) for og utføre samme instruksjonen som En RISC prosessor bruker 1 klokkeslag (Hz) på. Det sier seg selv at du får mer informasjon gjennom en RISC prosessor da pr tidsenehet i forhold til en Pc prosessor.

 

Hvorfor begyner de andre produsentene og skal produsere RISC prosessorer også? Rett og slett for de er mer effektive.

 

Ref: Megahertz myth.

 

 

Men jeg kan ikke påstå at Mac er bedre enn Pc

det spørs helt bruksområde. Jeg for min del kommer aldri til og skifte tilbake til PC.

 

At Apple skal kansje satse påp AMD prosessorer, er fordi har begynt og utvikle RISC prosessorer de og..

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-22 16:36, XenTer skrev:

Trodde de skulle gå over til intel...

Menne det med at Mac slår PC pga operativs systemet... DU KAN VELGE DEG DET OPERATIVS SYSTEMET DU VIL!!! Tror aldri noen som kan linux godt hadde gått over til det newbie operativsystemet til mac.


 

hvorfor kaller du mac for newbie system? bare fordi det er ett brukervenlig os? eller fordi du ikke kan stille inn vær minste ting? jeg begynner å bli jævlig lei av newbie begrepet. tror du kan bruke linux på mac og.

 

[ Denne Melding var redigert av: Caveman på 2002-08-22 17:22 ]

Lenke til kommentar

uff dette er en sånn evigvarende debatt, på linje med intel vs amd osv.

mac er lett å bruke og lett å lære. mac er optimalisert for programmer som photoshop.

derfor vinner mac ofte sånne tester. personlig så bruker jeg pc`en mest til surfing og spilling, til det er nok en pc overlegen mac med tanke på extrautstyr og spill. har derimot synsykt lyst på 17 tommers lcd displayet fra apple, det ser fett ut.

Lenke til kommentar

ja dette kan bli en lang debatt. de som bruker pc sier det er best og de som bruker mac sier det er best. det nytter ikke å argumentere for hva som er best; pc er bra på noen områder og mac er bra på andre.

 

jeg har selv brukt mac i 11 år og pc i 4 år. jeg kjøpte meg en pc fordi jeg var så lei av at ingen bra spill ble releasa for macos. det er et område jeg syns det er synd spill-utviklere ikke satser på (bortsett fra id og blizzard). bruker også pc til surfing og det meste av vanlig arbeid som teks-redigering etc. men mac er rått når det kommer til video- og bilderedigering, derfor bruker jeg det når jeg redigerer store bilder (4-500MB) og video. bilderedigering er helt greit på pc også for de som bare skal redigere små bilder, men mac er mange ganger raskere på den biten.

 

det er jo ikke noe poeng å krangle om dette i evigheter, da ingen av maskinene kan være best fordi de brukes helt forskjellig. 90% av verden bruker nok pc på ting den er bedre til enn mac, mens de siste 10% som for det meste driver med grafikk, musikk og video bruker mac. dette går selvfølgelig an å gjøre på pc også, men det er vel en grunn til at disse har valgt mac.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Quote:



Den 2002-07-30 20:31, Basus skrev:


...George Lucas skal skifte ut alle mac'ene sine med nye Dell maskiner som blir kjørt med en eller annen Linux variant



 

Grunnen til at Georg Lucas skifter ut maskinene sine til noe som kan kjøre Linux er at Linux er mer fleksibelt med tanke på tilpasninger ut fra behov innen filmindustrien. Man kan spesialtilpasse systemene til å utføre nettopp èn bestemt oppgave.

 

Mange trodde faktisk at grunnen var at Linux var så mye bedre enn både Mac og Microsoftbaserte systemer men dette er feil. Grunnen er simpelthen at hver avdeling selv skal være ansvarlig for utviklingen av de applikasjonene de trenger - og siden Linux er Open Source (ikke nødvendigvis gratis) passet dette best - i denne omgangen ihvertfall :smile:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

selv hadde jeg alltid lyst på mac.. helt til xp kom ut og blå skjermene mine forsvant!

 

studerer grafisk design og er vel en av de få studentene her nede som bruker pc! og det er ganske galskap og tenke på..

 

at fattige studenter bruker 30-40 000 på mac når de kan få samme maskinkraften ++ for 1/4 del av prisen!!

 

 

men for alldel, bruk pengene deres på hva dere vil..

jeg klarer meg hvertfall godt med min p4 1,8!

Lenke til kommentar

jaja, men uansett kor masse dere vil skryte over OS'et er fortsatt PC de som har mest ytelse i spel, og uansett kor masse dere skryter av MAC-prosessor kontra pc, så vil PC fortsatt ha den kraftigeste CPU'en, sjøl om den har 2ghz høgre klokkefrekvens

 

sånn er de bare

og ja, eg har aldri rørt en MAC, og ja eg har fordommer mot det..

 

f.eks, min XP2100+ med 512ddr, som koster null og ingenting, har masse meir ytelse i grafikk, de som de fleste som har en spilldata bryr seg om, hah! :razz:

Lenke til kommentar

Har Selv eid både mac og pc.

 

Kjøpte en bærbar ibook (den første typen som kom, med 300MHz, 96MB RAM), som jeg brukte som skolemaskin, til jeg solgte den i vår. Har nå en p4 1.8a stasjonær, samt en ultraportabel toshiba portege p3500MHz med 128MB RAM bare for "skøy".

Når det gjelder spilling så er det ingenting å diskutere, PC er tingen. Video-, lyd- og bilde-behandling er fortrinnsvis mac et godt alternativ. At operativsystemet er enkelt og intuitivt, er bare et pluss, det.

 

Nor det gjelder hastighet, stabilitet, tastatur, batterilevetid, samt skjerm, var ibooken overlegen toshibaen som jeg nå har. iBooken kostet ca 16000,- ny, mens toshibaen kostet på sin side godt over 25000,- ny. Grunnen til at jeg fortsatt har toshibaen istedet for mac'en, er størrelsen (den er like stor som et a4-ark, 1.5cm tykk og ca 1,5 kg.

 

Hva du foretrekker, hva du har behov for, og hva du ønsker å betale, avgjør hvilken maskin du kjøper, måtte det være PC, Mac, SGi el...

Lenke til kommentar

hehe, huska eg prøvde litt mac.. men det var for..uhh..mmm.. 8 eller 9 år sida... Einaste eg huska va at der og då va det noke av det raskaste som var, og det var et spel innpå som eg spelte masse (når eg hadde muliheten, sto på jobben til mora mi :razz: ).. kan noken ta å vise meg et screenshot frå Mac OS ?? (har ik peiling på kossn d ser ut no :???: )

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
hehe, huska eg prøvde litt mac.. men det var for..uhh..mmm.. 8 eller 9 år sida... Einaste eg huska va at der og då va det noke av det raskaste som var, og det var et spel innpå som eg spelte masse (når eg hadde muliheten, sto på jobben til mora mi :razz: ).. kan noken ta å vise meg et screenshot frå Mac OS ?? (har ik peiling på kossn d ser ut no :???: )

 

Har en egen "Screenshot" galleri på siden min.

Par eksempler av Mac OS X fra min PowerBook G4

- Starter Classic.

- kjører Phothshop og Xtools

 

Håper jeg blir flinkere med å oppdatere screenshot gallerien.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...